|
✿
|
Autor |
Zpráva |
Bonemína ***moderátorka***
|
Zaslal: so leden 05, 2008 5:14 pm Předmět: Indigo |
|
|
Prosím, netušíte někdo, kde sehnat čisté indigo? |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
egle ~ Strážkyně tématu ~
|
Zaslal: so leden 05, 2008 6:27 pm Předmět: Re: Indigo |
|
|
Bonemína napsal: | Prosím, netušíte někdo, kde sehnat čisté indigo? |
černá barva na vlasy od Urtekremu se tvaří jako čisté indigo, alespoň podle složení na netu |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Bonemína ***moderátorka***
|
Zaslal: so leden 05, 2008 6:38 pm Předmět: |
|
|
Já se ptala v Mátě, ale tam mi ten prodavač říkal, že neví, jestli v tom přece jen nějaká henna není, když se to jmenuje henna. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Fairy >RADA STARŠÍCH<
|
Zaslal: so leden 05, 2008 6:47 pm Předmět: |
|
|
To bude asi těžké sehnat. Na netu jsem našla toto: Nejznámějším indolovým barvivem je indigo. Chemicky je nazýváme indigolin a zná-mé již starověkým Římanům a Egypťanům. Má krásnou modrou barvu a je obsaženo v modřilci - indigovníku. Tato rostlina obsahuje v listech indikan, jehož hydrolýzou se uvolňuje žlutý indoxyl. Ten pak vzdušnou oxidací poskytuje indigo, které se dnes vy-rábí synteticky.
A více o modřilu barvířském zde: http://rostliny.blogspot.com/2007/01/indigofera-tinctoria-l-modil-barvsk.html |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Titania ~ Strážkyně tématu ~
|
Zaslal: ne leden 06, 2008 1:16 pm Předmět: |
|
|
S tou urtekramáckou černou hennou je to trochu zvláštní. Teda ani by mě tak nezaráželo, že by říkali indigu henna - koneckonců cassie se taky říká neutrální nebo bezbarvá henna, ačkoli to je úplně jiná rostlina. Spíš jsem nikde moc neslyšela, že by se na barvení na černo fakt používalo indigo úplně bez příměsi henny - většinou se to kombinuje, protože indigo jinak třeba šediny nabarví fakt spíš na modro než na černo, ta červená z henny má tu modrou nějak vyrovnat do černa (alespoň tak jsem to z četných pojednání pochopila). Ale na druhou stranu Urtekramu jako firmě docela věřím, že si složení nebude vymejšlet, takže to asi čistý indigo je.
Jinak doporučuju stránky, o kterejch se tu už někde psalo: www.hennaforhair.com -jsou tam docela dobrý tipy. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Marion 321-600
|
Zaslal: út leden 08, 2008 9:15 pm Předmět: |
|
|
Indigo se pod názvem černá henna prodávalo už v 19.století a může se používat i samotné, ale henna se do směsí přidává proto, aby lépe chytlo (možná i kvůli té barvě, asi záleží na původní barvě vlasů). V každém případě jsem ráda, že má Urtekram čisté indigo, jinak jsem ho nikde neviděla; dvoufázové barvení je lepší než jednofázové. Ještě jsem to sice nezkoušela, ale chystám se na to, černá mi teď dost nechytá. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
Zaslal: so leden 12, 2008 12:24 pm Předmět: |
|
|
Marion napsal: | Indigo se pod názvem černá henna prodávalo už v 19.století a může se používat i samotné, ale henna se do směsí přidává proto, aby lépe chytlo (možná i kvůli té barvě, asi záleží na původní barvě vlasů). V každém případě jsem ráda, že má Urtekram čisté indigo, jinak jsem ho nikde neviděla; dvoufázové barvení je lepší než jednofázové. Ještě jsem to sice nezkoušela, ale chystám se na to, černá mi teď dost nechytá. |
ehm... a co že to je, to dvoufázové barvení? |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Titania ~ Strážkyně tématu ~
|
Zaslal: so leden 12, 2008 1:10 pm Předmět: |
|
|
To si napřed vlasy normálně nahennuješ, pak hennu spláchneš a teprve potom dáváš indigo. Doporučuje to například ta paní na www.hennaforhair.com - tvrdí, že to pak líp drží a líp kryje šediny. Jsou to fakt zajímavý stránky a ta dáma ví, o čem mluví -jestli umíš slušně anglicky, mrkni tam, je tam fakt dost zajímavejch tipů a taky jsou tam popisy a fotky jednotlivejch lidí, jaký směsky si míchaj a jaká barva z toho nakonec vyleze. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
Zaslal: so leden 12, 2008 10:59 pm Předmět: |
|
|
Titania napsal: | To si napřed vlasy normálně nahennuješ, pak hennu spláchneš a teprve potom dáváš indigo. Doporučuje to například ta paní na www.hennaforhair.com - tvrdí, že to pak líp drží a líp kryje šediny. Jsou to fakt zajímavý stránky a ta dáma ví, o čem mluví -jestli umíš slušně anglicky, mrkni tam, je tam fakt dost zajímavejch tipů a taky jsou tam popisy a fotky jednotlivejch lidí, jaký směsky si míchaj a jaká barva z toho nakonec vyleze. |
Díky za vysvětlení, já se teda určitě na černo barvit nebudu, ale někdy se může taková znalost hodit |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|