|
✿
|
Autor |
Zpráva |
Blondorezka 601-1200. Guru III. kategorie
|
Zaslal: út červen 03, 2008 9:51 am Předmět: Repelenty |
|
|
Nikde jsem to tu nenašla, takže- jak se chráníte proti klíšťatům, komárům a jiným prevítům? Jelikož nejsem očkovaná proti klíšťové encefalitidě (stejně to nefunguje zdaleka 100% a šance že zanechá trvalé následky je malá, pomalu větší máš šanci, že nějak blbě zareaguješ na to očkování) a proti borelioze se očkovat nedá, každé léto tohle docela řeším.
Známá lékařka mi poradila užívat B komplex, že prý pak vylučuješ něco, co klíšťákům smrdí . Na komáry to ale nezabírá. Smůla je, že čistě přírodní repelent patrně není. nebo ano??? Napište, budu ráda, ale aby fungoval...
Ptala jsem se např.v Natura Stylu a tam říkali, že čistě přírodní se snad ani nedělá (ono to asi nějaká chemie být musí, aby to odpuzovalo hmyzáky a roztoče), ale doporučili mi repellent gel od české firmy aromatica (www.aromatica.cz), je tam té chemie minimálně, na stránkách je dost informací... Jak to řešíte vy? Krásné léto. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
sarahpentium >RADA STARŠÍCH<
|
Zaslal: út červen 03, 2008 9:55 am Předmět: Re: Repelenty |
|
|
Blondorezka napsal: | Jak to řešíte vy? Krásné léto. |
Tím B-komplexem, jináč nic. Prej funguje i tea tree, že hmyzákům smrdí, ale netuším, jestli teda joo nebo ne. A když sníš víc česneku a pak se ti uvolňuje přes kůži, tak to prej hmyz taky moc nemusí |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Daniela >RADA STARŠÍCH<
|
Zaslal: út červen 03, 2008 10:20 am Předmět: |
|
|
Mám dojem, že některým hmyzům smrdí samoopalovací mléko. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
* >RADA STARŠÍCH<
|
Zaslal: út červen 03, 2008 10:23 am Předmět: |
|
|
Mno, já se permanentně mažu, takže to hmyzáky celkem nebaví, lézt někam, kde to klouže. Ani komáři na mě nejdou. A když jdeme do lesa, mažu dolní končetiny pod kalhotama indulonou, třebas dezinfekční. A na boty jemně nastříkám Diffusil. A je svatej pokoj. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Klarusa *** šéfredaktorka serveru ***
|
Zaslal: út červen 03, 2008 10:30 am Předmět: Re: Repelenty |
|
|
sarahpentium napsal: | . A když sníš víc česneku a pak se ti uvolňuje přes kůži, tak to prej hmyz taky moc nemusí |
myslím, že nejen hmyz...
Jinak já to tedy neřeším v podstatě nijak. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Soufflet >RADA STARŠÍCH<
|
Zaslal: út červen 03, 2008 8:34 pm Předmět: |
|
|
komáři mě teda mimořádně žerou! A co s tím, to opravdu nevím, zvlášť pokud na to chceš jít přírodně. O tom česneku už jsem taky slyšela, ale mě žrali komáři i když jsem snědla dva talíře česnečky. Repelent používám samozřejmě chemický, ale aspoň má mechanickou pumpičku |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Herminka >RADA STARŠÍCH<
|
Zaslal: st červen 04, 2008 6:24 am Předmět: |
|
|
Přírodní repelent existuje, ale jak si to čtu, dal by se vyrobit i doma
Řešily jsme to zrovna včera s holkama na jiné diskusi a tam jedna napsala toto:
citace: | extrakt z grepovych semen, nimbovy olej a eukalyptus - zarucene funguje. Funguje i treba jeno to, kdyz nakapes extrakt z grepovych semen do nejakeho kremu a namazes se tim. Nimbovy olej smrdi, ale muzes ho naredit jinym olejem (treba sezamovym) a kapnout do toho par kapek eukalyptu a toho extraktu a mas sve vlastni mazani.
kamoska tak procestovala Indii a jako jedina nebyla postipana, ostatni pouzivali repelenty |
|
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Breberka >RADA STARŠÍCH<
|
Zaslal: st červen 04, 2008 10:47 am Předmět: Re: Repelenty |
|
|
Klarusa napsal: | sarahpentium napsal: | . A když sníš víc česneku a pak se ti uvolňuje přes kůži, tak to prej hmyz taky moc nemusí |
myslím, že nejen hmyz...
Jinak já to tedy neřeším v podstatě nijak. |
to je jak z te jedne reklamy, jak pan moc jedl cenek a divil proc jsou lidi od neho dal |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Breberka >RADA STARŠÍCH<
|
Zaslal: st červen 04, 2008 10:53 am Předmět: |
|
|
jinak ja sem proti klistatum ockovana. Nasi me i segru nechali ockovat hned jak se to zavedlo. Ja mam teda z klistat docela des. Jedne zname na to umrel manzel (slo to strasne rychle a teprve az v marnici zjistili co mu bylo - blby kliste) a od kamaradky kamarad je na voziku kvuli klisteti....
Komari na me tez litaj jak blby, asi mam sladkou krev Vzdy, kdyz jdem nekam s pritelem, tak litaj kolem a jeho a vubec si ho nevsimaji. To pritel konstatoval, ze ja jsem jeho repelent |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
ilona ***moderátorka***
|
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|