|
✿
|
Jaký olej mám nejraději? (po-u-žití v kuchyni) |
Olivový |
|
67% |
[ 31 ] |
Slunečnicový |
|
23% |
[ 11 ] |
Řepkový |
|
8% |
[ 4 ] |
|
Celkem hlasů : 46 |
|
Autor |
Zpráva |
tiborMel >RADA STARŠÍCH<
|
Zaslal: út září 09, 2008 6:01 pm Předmět: Oleje v kuchyni? |
|
|
Máte rádi oleje? Nebo je stále chápete jako zlo, jako fuj tuk? Či naopak jako lék? Zkušenosti s různými oleji, ja? _________________ I would die to breathe again |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
tiborMel >RADA STARŠÍCH<
|
Zaslal: út září 09, 2008 6:05 pm Předmět: |
|
|
pokud už tu takové téma někde je, tak se omlouvám...
já osobně mám ráda hlavně oleje lisované za studena, kvůli vitamínům a prospěchu vůči zdraví. mám ráda chleba s olivovým, nudle s bodlákovým, teď jsem si koupila to karotino, to mi ale chuťově moc neříká, není moc výrazné... _________________ I would die to breathe again |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
morana 601-1200. Guru III. kategorie
|
Zaslal: út září 09, 2008 7:41 pm Předmět: |
|
|
ja najradšej olivový kvôli jeho chuti. žiaden iný olej nemá takú chuť. mňam najradšej ho pridávam do zeleninových šalátov |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
egle ~ Strážkyně tématu ~
|
Zaslal: út září 09, 2008 7:59 pm Předmět: |
|
|
hmm, tak mně olivový nechutná vůbec, já osobně ho nepoužívám skoro vůbec... ale zato bodlák, co jsem si koupila na Tiborovo doporučení, je super, chutná mi trochu jako arašídy, mňam |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
lillypad 161-320
|
Zaslal: út září 09, 2008 9:17 pm Předmět: |
|
|
Mně chutná olivák, cpu ho snad všude, hlavně do salátů, na pečivo...Teď jsem si koupila lněný, ale zvedá se mi z něj žaludek. Tak nevím, jestli budu používat dál.
Taky jsem si jednou koupila olivový s citronovou příchutí, ten byl jen do salátu. Nebylo to špatné, ale samotný je lepší. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Slunéčko >RADA STARŠÍCH<
|
Zaslal: út září 09, 2008 9:56 pm Předmět: |
|
|
Olivový... dávám do salátů zeleninových. Nebo do těstovinových. Jeho chuť mám ráda, ale jen tak s chlebem ho zas nemusím.
Na smažení používám nějaký obyč levný rafinovaný, většinou, protože mi vůně smažícího se olivového oleje vadí.
Kvůli pleti jsem užívala pupalkový, zkoušela jsem ho dát i na salát, ale vůbec mi nechutnal, zvedal se mi z něj žaludek, takže to ne-e, to už je mi milejší spolknout lžičku a rychle zapít. _________________ www.psycholog-brno.com |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
eetynka 321-600
|
Zaslal: út září 09, 2008 10:35 pm Předmět: |
|
|
uz som pojedala z vlasskych orechov a z rakytnika. ten je trochu fuj, ale zvykam si. mam ho na travenie. som zvedava na ucinok |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Čírina 161-320
|
Zaslal: st září 10, 2008 9:52 am Předmět: |
|
|
Pokud se do salátu dostane olej, okamžitě s tím salátem končím - nechutná mi to, a to může být ten olej i Extravirgin olivový....
na oleji zásadně smažím či ho leju do pečení, a na to stačí Lukana... |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
* >RADA STARŠÍCH<
|
Zaslal: st září 10, 2008 10:51 am Předmět: |
|
|
Když už se tu zmínilo smažení - kdysi jsem někde četla, že na olivovém oleji (obzvlášť na extravirgin) se nemá smažit, protože se rychle přepaluje. Je určen pro STUDENOU kuchyni. Uběhlo pár let, olivový olej je v módě a teď čtu v každém receptu "Rozpalte lžíci olivového oleje, osmažte na něm..." Můžete mi to někdo vysvětlit? _________________
|
|
Návrat nahoru |
|
|
|
lillypad 161-320
|
Zaslal: st září 10, 2008 11:28 am Předmět: |
|
|
Při studiu ve Španělsku jsem si přivydělávala v kuchyni a tam se na oliváku smažilo, ale takové ty lehce smažitelné pokrmy, do fritovacích kádí(nevím jak se to kruciš řekne:-))se dával jen olej slunečnicový, a to právě z toho důvodu jaký jsi uvedla. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|