|
✿
|
Pomohl vám půst? |
Ano |
|
53% |
[ 8 ] |
Ne |
|
26% |
[ 4 ] |
Nic se mnou neudělal |
|
20% |
[ 3 ] |
|
Celkem hlasů : 15 |
|
Autor |
Zpráva |
Slunéčko >RADA STARŠÍCH<
|
Zaslal: út prosinec 18, 2007 11:33 pm Předmět: |
|
|
Mikineczka napsal: | Psyllium je fajn, používala jsem ho několik let a na to, že se mi pořád bouří hormony sem měla plť jak miminkouvskou prdýlku. Teď ho asi týden nepoužívám a mám obličej jako jeden velkej kráter, už už vybuchnout. Musím si ho zase co nejdřív koupit. |
Fakt, až takovýhle úžasný efekt? Tak to bych měla asi konečně pořádně a pravidelně začít! A jak se jinak stravuješ, jestli se můžu zeptat? |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
ilona ***moderátorka***
|
Zaslal: st prosinec 19, 2007 1:17 pm Předmět: |
|
|
Fairy napsal: | Psyllium? U mě tedy ideální prostředek jak si zhoršit zácpu k nesnesení. I lékaři už někdy upozorňují, že příliš mnoho vlákniny ve stravě naopak ucpává. Trpí tím hlavně ženy. Tohle vidím jako hodně individuální záležitost. |
Určitě je to individualní záležitost, ale je hodně lidí v mém okolí, které psylium denně polykají a fakt si je VŠICHNI chválí ( velmi pozitivní účinky pozoruje známý, který má zánět žaludku, ten je bere na doporučení lékaře). |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Fairy >RADA STARŠÍCH<
|
Zaslal: st prosinec 19, 2007 6:16 pm Předmět: |
|
|
Ilona napsal: | Fairy napsal: | Psyllium? U mě tedy ideální prostředek jak si zhoršit zácpu k nesnesení. I lékaři už někdy upozorňují, že příliš mnoho vlákniny ve stravě naopak ucpává. Trpí tím hlavně ženy. Tohle vidím jako hodně individuální záležitost. |
Určitě je to individualní záležitost, ale je hodně lidí v mém okolí, které psylium denně polykají a fakt si je VŠICHNI chválí ( velmi pozitivní účinky pozoruje známý, který má zánět žaludku, ten je bere na doporučení lékaře). |
Já to nepopírám. Možná je také rozdíl v tom, zda se psyllium bere jako prevence, ať už zácpy nebo kožních problémů a nebo už je problém na světě a střeva prostě už nepracují tak jak mají. Pak to třeba může stávající problém ještě zhoršit, zatímco dosud zdravému člověku to pomůže. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Bílá Pivoňka >RADA STARŠÍCH<
|
Zaslal: so leden 19, 2008 4:40 pm Předmět: |
|
|
u toho psyllia je hodně důležité, kolik toho člověk vypije, takže může pomoci jak při zácpě tak při průjmu, mně osobně psyllium vůbec nechutná, ale dá se to přežít, nerozumím lidem, kteří říkají, že jim to i chutná
co se očisty střev týče, narazili jsme na zajímavý odkaz, http://www.jitrnizeme.cz/view.php?cisloclanku=2005022302 , nezkoušeli jsme to, protože jsme pojali určitou obavu z toho, jaký dopad to má potom na tu střevní floru, která se tímto způsobem dostane taky samozřejmě pryč. hlavně u mně je problém, že když málo jím tak se motám a rýže s máslem jako jediné denní jídlo se mi zdá málo, ale pro odvážné to může být zajímavé, jinak ty cviky težké nejsou to je pravda, ale představa, že se onen zmiňovaný vír nedostaví, tak nevím nevím jak si tělo s tou solí poradí...asi těžko. hydrocolon funguje vlastně na podobném principu, ale to roztažení střev, které se tam děje mi připadá ještě méně přirozené než tato metoda... |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Titania ~ Strážkyně tématu ~
|
Zaslal: ne leden 20, 2008 6:46 pm Předmět: |
|
|
Pivoňko, před lety jsem si zhruba s dvouletým odstupem šankhaprakšálanu dvakrát udělala (jeden z hříchů mládí ). A je to dost záhul, nedoporučuju . Já už do toho alespoň nepůjdu.
Teda poprvý to docela fungovalo (až na to, že ten "vír" se fakt nedostavil - ale stačilo udělat si svíčku, aby se odstranila nějaká vzduchová bublina v žaludku, což s břichem plným slaný vody není moc příjemný, ale dá se to - to se mi ostatně stalo i po druhý), pak už to fungovalo dobře. Následné pocity taky vcelkudobré, takže vcelku úspěch - i když zase nic dramatickýho. Napodruhé jsem postupovala úplně stejně (i s tou vynucenou "svíčkou", ale tentokrát mi to tu střevní flóru asi fakt vybilo, protože zhruba za tři tejdny jsem začala mít docela potíže a na žádný bakteriální ani virový onemocnění se nepřišlo (a trvalo to zhruba další tři tejdny, než jsem zas v sobě udržela nějaký jídlo kromě živočišnýho uhlí a černýho čaje - takže imunita v háji a následovala angína).
Možná by to bylo jinak, kdybych mezitím fakt důsledně praktikovala jógu - ale jinak si myslím, že pro západního člověka, jehož životní styl je od životního stylu jogínů dost odlišnej, ať se snaží jak chce, tyhle extrémní očisty nejsou dělaný.
Hydrocolon nevím, nezkoušela jsem (a ani se do toho moc nehrnu), ale snad by to mohlo být šetrnější?
Jinak občas si dám týden s Psylliem a to mi přijde fajn (až na tu chuť). |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
Zaslal: čt leden 24, 2008 6:26 pm Předmět: |
|
|
myslím si v podstatě to samé,ale je dobré to slyšet od někoho, kdo to na sobě vyzkoušel...ale svíčku s plným bříškem slané vody...to musel být výkon |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
rose lavender 161-320
|
Zaslal: čt leden 24, 2008 6:57 pm Předmět: |
|
|
Bílá Pivoňka napsal: | myslím si v podstatě to samé,ale je dobré to slyšet od někoho, kdo to na sobě vyzkoušel...ale svíčku s plným bříškem slané vody...to musel být výkon |
Je až děsivé, co všechno se v tom těle udrží, co? pro mě byl celkem záhul vidět, jak v tom pořadu "jste to, co jíte" pokaždé pročisťovali střeva...brrrr... |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
Zaslal: čt leden 24, 2008 7:00 pm Předmět: |
|
|
kolikrát by přitom stačilo, kdyby jedli více vlákniny, ovoce a zeleniny a sem tam den jenom o rýži...ale asi je třeba to u některých udělat rychle, věřím tomu, že pokud se to dělalo opatrně s dohledem a dávkou střevních bacilů, tak to prospět může... |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
rose lavender 161-320
|
Zaslal: čt leden 24, 2008 7:08 pm Předmět: |
|
|
Bílá Pivoňka napsal: | kolikrát by přitom stačilo, kdyby jedli více vlákniny, ovoce a zeleniny a sem tam den jenom o rýži...ale asi je třeba to u některých udělat rychle, věřím tomu, že pokud se to dělalo opatrně s dohledem a dávkou střevních bacilů, tak to prospět může... |
no, určitě by mě zajímalo si to poslechnout třeba od nějakého odborníka.. zní to lákavě, být čistá již zevnitř! |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Titania ~ Strážkyně tématu ~
|
Zaslal: pá leden 25, 2008 12:44 pm Předmět: |
|
|
Ono s tím vnitřním čištěním asi fakt hodně záleží na tom, co člověk jí. Asi u těch lidí, co mají denně tučný maso a vláknině se vyhejbají jako čert kříži, může ten jednorázovej drsnej proplach dostat ze střev toho svinstva docela hodně, tam to asi bude potřeba - ovšem pod lékařským dohledem.
Ale jinak si říkám, že při normální, na vlákninu bohatý stravě, bude asi lepší dělat průběžnou údržbu, sem tam nějakej pročišťovací čajíček, tak jednou za půl roku nebo za rok třeba to Psyllium (myslím soustavnějc, já ho vždycky fakt poctivě beru tejden, jinak přes rok si ho občas dám jen tak), tak jednou nebo dvakrát do roka nějakou delší čajíkovou detoxikační kůru případně zkombinovanou se speciální dietou. Drastický nárazovky jsou pro organismus vždycky dost záhul, to , že jsem se o to u sebe kdysi pokoušela, dneska považuju za docela velkou pitomost (a taky mi to z těch střev nic úžasnýho nevyplavilo - jsem holt odmalička zatížená na zeleninu a k potravinám bohatejm na vlákninu mě to tak nějak instinktivně táhlo dřív, než jsem vůbec tušila, že nějaká vláknina existuje a co v zažívacím traktu dělá ).
Mimochodem, když jsem tehdy, zřejmě po následcích jedný tý pročišťovačky, musela užívat Hylak na obnovení střevní mikroflory, byl to jeden z nejhorších kulinářskejch zážitků v mým životě! |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|