|
✿
|
Autor |
Zpráva |
Deirdre 81-160
|
Zaslal: po duben 07, 2008 10:45 am Předmět: |
|
|
Taky to drtivé většině z nich naprosto neslušelo. Prohlížela jsem si dobové kresby a pánové působili o několik stupňů méně intelitentní, než museli být (kresba znázorňovala jakési setkání univerzitních absolventů a profesorů). Jak to nosil zbytek světa nevím. Mám to z knížky o evropské renesanci. Ale doufám, že v tomto směru projevili lepší vkus. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Gina 321-600
|
Zaslal: ne prosinec 28, 2008 11:41 pm Předmět: |
|
|
S Osmany je to těžké odhadnout. Pravidlem bývalo, že nosili různé pokrývky hlavy, ale pokud jsem to správně pochopila, muži si hlavy holili nebo nosili vlasy velmi krátké a zakládali si na vousech. Minimálně mohutný knír byl odznakem mužnosti
U žen je to ještě těžší, protože historické prameny je popisují velmi málokdy, ale předpokládám, že vycházely z tradice všech podobných národů - Arabů, Turků a různých kočovníků - takže nosily vlasy velmi dlouhé. Po pas bylo minimum, aby byla vůbec žena považována za atraktivní.
K tomu ale přistupovaly ještě jiné faktory. Například velmi atraktivní byla pro Turky žena, která uměla zacházet s lukem a šavlí. Taková si mohla z nápadníků vybírat |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|