cassia
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 23, 24, 25  Další

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Dlouhevlasy.cz -> Barvy a henna
 Vložte téma mezi Oblíbené&sid=c254bff6765a93aafec9f79dcf9853eaZobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
vitana
41-80
41-80

PříspěvekZaslal: po říjen 11, 2010 6:03 am    Předmět: Citovat

Tak jsem se teda odhodlala. Zatím jsem vyzkoušela bezbarvou a smíchala jsem ji s kokosovým kondicionérem od Swiss O´par. (děkuji moc jitty za radu, taky mi nedělá olej dobře, ale kondicioner je fajn) A žádná katastrofa se nekonala. Příště tedy zkusím barevnou hennu a smíchám ji s maskou loreal s mateří kašičkou na suché vlasy (ta by snad měla být bez silikonů). Byla bych ráda, kdyby se mi podařilo přejít na hennu a nepoužívat chemii.
Jo a s přírodníma šamponama experimentuju, ale zatím ještě nemám favorita. Nejlepší asi alverde a samotný žloutek. Zkoušela jsem i shikakai, ale vysušuje mě. Ale už mě nebaví moc experimentovat. Zaprvý to stojí peníze a za druhý mým vlasům ty šoky moc neprospívaj. Rolling Eyes
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Meadow
***moderátorka a Strážkyně tématu***

PříspěvekZaslal: so listopad 13, 2010 1:19 pm    Předmět: Citovat

Táákže, cassia obovata z prodejbylin.cz:
První poznatek - pronikavá vůně/smrad (nemůžu se rozhodnout). Dala jsem ji v tom sáčku, co v něm přišla, do skříňky a kdykoli jsem skříňku otevřela, praštilo mě to do nosu. Asi budu muset zbytek do něčeho přesypat... Zřejmě nikde dlouho neležela a je čerstvá - i ve světle toho, že mi po objednání psali, že ji zrovna nemají na skladě a jestli si počkám 14dní, až se naskladní (počkala jsem).
Rozdělávala jsem ji tak se lžičkou riciňáku a polívkovou lžící oliváku (a samozřejmě vodou), vznikla mi krásná hladká kaše, super směs, která se vůbec nedrolila a krásně se nanášela, z vlasů vůbec neopadávala. Vymyla jsem taky dobře, už to schne, vlasy jako obvykle po henně hrubší, to člověk cítí už při smývání. Uživatelským komfortem mi přijde velmi podobná Henné Natur Neutral (tedy o hodně lepší než DM a Hennecolor).
>RADA STARŠÍCH<

PříspěvekZaslal: so listopad 13, 2010 2:00 pm    Předmět: Citovat

Meadow napsal:
Uživatelským komfortem mi přijde velmi podobná Henné Natur Neutral (tedy o hodně lepší než DM a Hennecolor).

Cenově to vyjde jak, je některá výrazně výhodnější? (z těch dvou...)
Pawluška
>RADA STARŠÍCH<

PříspěvekZaslal: so listopad 13, 2010 3:06 pm    Předmět: Citovat

Titania napsal:
To je, myslím, jinej druh, na vlasy se nedává (ale na 100% to nevím). Ale jinak ani ta cassia na vlasy by neměla mít moc barvící účinek (možná s výjimkou hodně světlejch vlasů). Vládneš-li angličtinou, zkus stránky www.hennaforhair.com - v tý pédéefkový knížečce , pokud se dobře pamatuju, něco o cassii je.

Děkuji za tenhle odkaz je fajn..diky googlu,který mě to přeložil do češtiny jsem nemusela otravovat přítele s překladem Wink
Meadow

PříspěvekZaslal: so listopad 13, 2010 5:44 pm    Předmět: Citovat

Malonek napsal:
Meadow napsal:
Uživatelským komfortem mi přijde velmi podobná Henné Natur Neutral (tedy o hodně lepší než DM a Hennecolor).

Cenově to vyjde jak, je některá výrazně výhodnější? (z těch dvou...)
Záleží kolik toho koupíš. 200g je za 130,-, což je nastejno s Henné Natur Neutral z Myslíkové za cca 65,- 100g. Ale platíš k tomu poštovné 95,-, což to prodraží. Rolling Eyes Na těch cca 65,- za 100g i při započítání poštovného to vychází až při objednání 1kg za 520,- (plus 95,- pošta je 615,-, takže to je 61,50 za 100g).
Já to chtěla prubnout, je to čistá cassia, zatímco Henné Natur Neutral je s přídavkem lawsonie.
81-160
81-160

PříspěvekZaslal: so listopad 27, 2010 8:06 pm    Předmět: Citovat

No mě by zajímalo, jak to teda je s tou tvrdou vodou a jejím působením na cassii? Podle zmíněných stránek http://www.mehandi.com/shop/cassiaobovatabuy.html kde píší :

"Is hard water spoiling your hair color? If your water has a high mineral content, your hair may be saturated with minerals and metallic salts. These salts and minerals may react with the dye molecule in cassia to make the golden color turn a very unpleasant color (greenish, brownish, or reddish) or may make your hair coarse."

plyne, že pokud máme tvrdou vodu, může cassie místo blond být zelená, hnědá nebo červená ... ale to by bylo velmi nemilé, hlavně pro blondýny ... dost o koupi cassie uvažuji, ale u nás máme rozhodně velmi tvrdou vodu, tak se bojím jestli je to s těmi barvami pravda ....
>RADA STARŠÍCH<

PříspěvekZaslal: so leden 08, 2011 10:22 am    Předmět: Citovat

Meadow: pozorovala si po cassi nejakou vyraznou regeneraci? treba jestli je srovnatelná s hennou, nebo treba spis s necim jinym? Z toho jak pises, ze vlasy byly hrubsi soudim, ze ucinky ma urcite podobne jako henna, ale jsou srovnatelne? jo a na jak dlouho ji davas me tak napadlo? stejne jako hennu - co nejdele Laughing ?
Meadow

PříspěvekZaslal: so leden 08, 2011 7:10 pm    Předmět: Citovat

Meritko, regenerace je, ale nemám to s čím srovnat - čistou hennu jsem nikdy na sobě neměla. Jako jo, jednou nebo dvakrát jsem měla nějakou směsku zlaté blond, jenže to je zase cassia a minimální množství lawsonie (v týhle směsce jde podle mě v podstatě o to, co psala někde jitty, že je jako návod na hennaforhair.com pro barvení na zlatou až strawberry blond - lžička lawsonie se 100g cassie), tak to minimum tam nemůže nic moc udělat... Jinak lidi tvrdí, že srovnatelené nejsou, myslím, že to byla Sim, kdo dávala zpočátku cassii a pak přešla na hennu..., tvrdila, že cassia dobrý ale teprve s hennou to bylo to pravý. Cassii dávám jak hennu - přes noc, přidávám olej, ale pochopitelně nedávám žádné další složky, co holky do henny dávaj a co barvěj/ovlivňujou barvu (kakao, víno, řepná šťáva a podobný vychytávky). Taky nedávám citrón, protože mám za to, že ten má uvolnit barvivo, což je zbytečné, když barvit nechceš...
>RADA STARŠÍCH<

PříspěvekZaslal: so leden 15, 2011 11:02 am    Předmět: Citovat

Meadow: Diky za zkusenost, zni to jako to, ce presne potrebuju ... Ted me mrzi, ze sem si cassii z prodejbylin nevzala hned i s hennou, protoze samotna se mi rozhodne objednavat nevyplati a bohuzel moje zasoby henny mi pri me spotrebe vydrzi jeste na dalsich 100 az 150 let Laughing Ale k dalsi objednavce si ji ucite necham pribalit, sem na to moc zvedava, zatim holt budu muset hennu "nastavit" necim jinym.
neewe
>RADA STARŠÍCH<

PříspěvekZaslal: čt leden 20, 2011 11:04 pm    Předmět: Citovat

Dá se cassia používat i jinak než jako klasická henna? Po x hodinách na hlavě mi udělala trochu paseku s pokožkou....drbala jsem se ještě pár dní potom.
Chápu to dobře, že se dá použít i jako kondicionér? (normálně smíchaná s vodou?)

Nešlo mi o barvu, ale jen o regeneraci. A když už jí mám, chci jí dát ještě šanci Smile
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 23, 24, 25  Další

Přejdi na: