|
✿
|
Autor |
Zpráva |
Ereškigal 41-80
|
Zaslal: st květen 02, 2007 7:06 pm Předmět: Kopřivy - zábaly, výluhy atd. |
|
|
Ahoj, potřebovala bych poradit od nějaké bylinkářky. Pokusila jsem se vytvořit výluh z kořene rostlinky která vypadá jako lopuch v prvním roce (foto mám v galerii), a také kořen přesně odpovídal popisu. Přeci jen ale nejsem žádný botanik, takže: je to lopuch? A kdyby to lopuch byl, ředí se ten alkoholový výluh ještě vodou nebo se nanáší už tak, jak je?
A abych také přispěla se svou troškou do mlýna, nabízím recept na zábal, který používám už přes měsíc a (alespoň na mé vlasy) zabírá perfektně. Asi tak tři lžičky sušené drcené kopřivy se zalijí troškou horké vody, přidá se olivový olej a základ směsi je hotový. Někdy ještě přidám skořici a hřebíček. Jedno by mělo dezinfikovat, druhé prokrvovat, ale nevím, co má který účinek. Já koření přidávám spíš kvůli vůni, protože mi kopřiva moc pod nos nejde. Pak už stačí jen nechat vychladnout na snesitelnou teplotu, nanést na vlasy, zakrýt igelitem a ručníkem a nechat působit jako jakýkoliv jiný olejový zábal. Mám hodně jemné vlasy, ale když mi poprvé po této proceduře uschly, nevěřila jsem vlastním očím, jak byly lesklé a bohaté. Opravdu doporučuji |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
sarahpentium >RADA STARŠÍCH<
|
Zaslal: st květen 02, 2007 8:21 pm Předmět: |
|
|
Hřebíček desinfikuje a skořice prokrvuje |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Marianna 321-600
|
Zaslal: čt květen 03, 2007 2:28 pm Předmět: |
|
|
Ereškigal napsal: |
A abych také přispěla se svou troškou do mlýna, nabízím recept na zábal, který používám už přes měsíc a (alespoň na mé vlasy) zabírá perfektně. Asi tak tři lžičky sušené drcené kopřivy se zalijí troškou horké vody, přidá se olivový olej a základ směsi je hotový. Někdy ještě přidám skořici a hřebíček. Jedno by mělo dezinfikovat, druhé prokrvovat, ale nevím, co má který účinek. Já koření přidávám spíš kvůli vůni, protože mi kopřiva moc pod nos nejde. Pak už stačí jen nechat vychladnout na snesitelnou teplotu, nanést na vlasy, zakrýt igelitem a ručníkem a nechat působit jako jakýkoliv jiný olejový zábal. Mám hodně jemné vlasy, ale když mi poprvé po této proceduře uschly, nevěřila jsem vlastním očím, jak byly lesklé a bohaté. Opravdu doporučuji |
Juj, to zní dobře, o víkendu to nejspíš vyzkouším |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
galadriel 161-320
|
Zaslal: čt květen 03, 2007 5:26 pm Předmět: |
|
|
Ereškigal napsal: | Ahoj, potřebovala bych poradit od nějaké bylinkářky. Pokusila jsem se vytvořit výluh z kořene rostlinky která vypadá jako lopuch v prvním roce (foto mám v galerii), a také kořen přesně odpovídal popisu. Přeci jen ale nejsem žádný botanik, takže: je to lopuch? A kdyby to lopuch byl, ředí se ten alkoholový výluh ještě vodou nebo se nanáší už tak, jak je?
No tak jestli Ty mas jemne vlasy, tak teda nevim, co mam ja??? |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Ereškigal 41-80
|
Zaslal: čt květen 03, 2007 6:54 pm Předmět: |
|
|
Právě na Tebe jsem si s tou kopřivou vzpomněla. Když tak čtu to, co píšeš, tak jediný rozdíl je, že mám asi delší vlasy. Ale jinak jako bych ty stesky na jemné vlasy psala já. Proto nejraději používám copanový optický klam. Jen si ten copan dělám na noc na čele a ne v týle, aby se hezky zvlnily všechny svrchní vlasy. Noo, před spaním vypadám opravdu úžasně . Ale to už je asi do jiného vlákna.
Každopádně za kopřivový zábal nic nedáš, a když nepomůže, tak alespoň neuškodí . |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Marianna 321-600
|
Zaslal: pá květen 04, 2007 11:33 am Předmět: |
|
|
Ereškigal, ten kopřivovo-olejový zábal pak asi umýváš šamponem, když je tam ten olej, že? |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Ereškigal 41-80
|
Zaslal: pá květen 04, 2007 12:49 pm Předmět: |
|
|
Smývám šamponem. Většinou nadvakrát, ale nevím, jestli je to až tak nutné. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Soufflet >RADA STARŠÍCH<
|
Zaslal: út květen 08, 2007 9:16 am Předmět: |
|
|
Holkýý, kdy začnou růst kopřivy??? Já se úplně těším, až vyzkouším ten kopřivový vývar Ale kopřivy pořád nikde nerostou, tak už jsem přemýšlela, že si je koupím (viděla jsem je teď v tom obchodě s čajíkama ) Tak já jen jestli jsem slepá, že je nikde nevidím nebo úplně blbá, že se po nich scháním v době, kdy vůbec nerostou |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Denynka >RADA STARŠÍCH<
|
Zaslal: ne září 23, 2007 1:02 pm Předmět: Kopřivy |
|
|
Včera jsem si natrhala mladé kopřivy že si s nima dneska zaliju vlásky ale nevíte na co je to dobré a jestli vůbec? |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Denynka >RADA STARŠÍCH<
|
Zaslal: ne říjen 07, 2007 1:36 pm Předmět: |
|
|
galadriel napsal: | No tak jestli Ty mas jemne vlasy, tak teda nevim, co mam ja??? |
Taky jsem začala přemýšlet jestli už nejsem holohlavá |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|