|
✿
|
Autor |
Zpráva |
Clondyk >RADA STARŠÍCH<
|
Zaslal: st prosinec 20, 2006 7:49 pm Předmět: Kapr o vánocích ve vaně... |
|
|
Vážení, nevím, jak to je u Vás, ale u nás máme každý rok živého kapra, který se alespoň na 4 dny zabydlí ve vaně a naše rodina řeší problém, jak se koupat... Když jsem byl malý, bydlel o vánocích kapr ve staré pozinkované vaně, ve které jsme se všichni jednou za týden vykoupali... po odstěhování do paneláku zůstala vana u babičky v baráku a kapr se zabydloval ve vaně v koupelně a my se myli v umyvadle a nebo se voda vypustila, kapr šel do kbelíku, my se vykoupali a pak se opět napustila vana... Letošní rok to vypadá, že opět nastoupí starý dobrý lavor pro nás, protože ve vaně se prohánějí 2 kapři, kteří tam budou až do soboty... .
Takže, Vážení, jak řešíte tento kaprovský problém ? |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
ilona ***moderátorka***
|
Zaslal: st prosinec 20, 2006 7:53 pm Předmět: |
|
|
Když jsem byla mála, vypadalo to u nás úplně stejně, kapr pendloval mezi vanou a kyblíkem . No a teď- no... přiznávám se, kupujeme filé ... on ten kapr nikomu nechutná(dokonce ani chlapečkovi, ač je rybář-on co chytí, zase pustí ) |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Kafin >RADA STARŠÍCH<
|
Zaslal: st prosinec 20, 2006 8:27 pm Předmět: |
|
|
My máme zvlášť vanu a sprchovej kout.Takže kapr může mít klidně pohodlí. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Chaluzska 321-600
|
Zaslal: st prosinec 20, 2006 8:41 pm Předmět: |
|
|
No u nás je to taky tak, že při koupání se jde kapr vykoupat do kyblíku.
Jednou jsme měli kapra v bazénu a babička ho pak chudák, zmrzlá lovila a nemohla ho vylovit.
A jednou byl kapr v létě byl umístěn taky do bazénu. Jmenoval se Karel a vždycky připlul ke kraji když ho někdo zavolal. A jednou byl takhle zavolán a babička ho usmažila. A strejda, tenkrát ještě malej se na talíř podíval a řekl: ,,To je Karel, že jo! Já ho jíst nebudu!" a odstrčil talíř. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Chaluzska 321-600
|
Zaslal: st prosinec 20, 2006 8:42 pm Předmět: |
|
|
No u nás je to taky tak, že při koupání se jde kapr vykoupat do kyblíku.
Jednou jsme měli kapra v bazénu a babička ho pak chudák, zmrzlá lovila a nemohla ho vylovit.
A jednou byl kapr v létě byl umístěn taky do bazénu. Jmenoval se Karel a vždycky připlul ke kraji když ho někdo zavolal. A jednou byl takhle zavolán a babička ho usmažila. A strejda, tenkrát ještě malej se na talíř podíval a řekl: ,,To je Karel, že jo! Já ho jíst nebudu!" a odstrčil talíř. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Daniela >RADA STARŠÍCH<
|
Zaslal: st prosinec 20, 2006 9:31 pm Předmět: |
|
|
Já to řeším zcela barbarsky (i když, co je lepší pro kapra?). Dneska jsem si nechala na ulici toho kapra zabít a vykuchat a do soboty bude prostě v mrazáku. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
* >RADA STARŠÍCH<
|
Zaslal: čt prosinec 21, 2006 1:21 am Předmět: |
|
|
My ho kupujem většinou až na poslední chvíli, takže si v té vaně potom pobude jen pár hodin. Když jsem byla malá, tak jsme ho kupovali dřív, ale vůbec si nepamatuju, jak jsme to řešili - asi jsme se nemyli |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Nika >RADA STARŠÍCH<
|
Zaslal: čt prosinec 21, 2006 8:22 am Předmět: |
|
|
No, tak tohle jsme nikdy neřešili....
U nás doma nikdo neměl žaludek na to, aby si 4 dny pěstoval kapra ve vaně a pak ho zapích. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Anonymní Anonymní
|
Zaslal: čt prosinec 21, 2006 12:16 pm Předmět: |
|
|
Nika napsal: | No, tak tohle jsme nikdy neřešili....
U nás doma nikdo neměl žaludek na to, aby si 4 dny pěstoval kapra ve vaně a pak ho zapích. |
Nápodobně. Necháváme si ho zabít od profíka už na stánku. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Tonda 161-320
|
Zaslal: čt prosinec 21, 2006 3:37 pm Předmět: kapr |
|
|
Já kupuju kapra přesně 23. 12. takže je ve vaně přesně jeden den a něco, děláme ho na kmíně a smaženýho halb zu halb.
Vinné klobásy děláme většinou tak, že je dáme do šneků do pekáče a pak zalejeme bílým vínem a dáme na hodinu do trouby s těma kaprama na kmíně.
Kaprům samozřejmě dáváme 23. večer pusu na dobrou noc, jednou jsme měli jednoho agresivního, tak jsme šli z koupelny celý zacákaný, asi se nerad líbal ten kapr.
Přeju veselé vánoce a šťastný nový rok 2007.
|
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|