|
✿
|
Autor |
Zpráva |
osminka 601-1200. Guru III. kategorie
|
Zaslal: st září 09, 2009 4:21 pm Předmět: Co vy a poutě? |
|
|
Podle mě nastal docela úpadek poutí. Atrakce jsou předražené, sladkosti taky a mnohdy jsou i nechutné. Za mého mládí jsme se na pouť těšili. Povozili jsme se a neutratili kdovíco a občas jsme si tam koupili, co nebylo k dostání jinak. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Allean >RADA STARŠÍCH<
|
Zaslal: st září 09, 2009 5:51 pm Předmět: |
|
|
Máš pravdu, ty ceny jsou příšerný. Když jde rodina s dětma, to aby na to rodiče šetřili půl roku dopředu, aby se dětičky mohly aspoň trošku povozit.
Ach poutě...už dlouho jsem na žádný nebyla, budu muset napravit a našetřit Sice dítka nemám, ale když už, tak ať si to pořádně užiju |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Succuba >RADA STARŠÍCH<
|
Zaslal: st září 09, 2009 6:16 pm Předmět: |
|
|
Eh... asi jsem z jiné planety...
I mě trápí úpadek poutí, hlavně to, že se ze slova pro putování někam, zpravidla za duchovním růstem, stalo něco naprosto opačného...
A co tedy já a poutě? Mým snem bylo (už nevěřím, že se to povede) jít do Santiaga De Compostela. Několikrát jsem byla na pouti do Czestochowe, letos po několika letech poprvé ne a je mi to trochu líto. _________________ Amor tollit timorem. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Ivet >RADA STARŠÍCH<
|
Zaslal: st září 09, 2009 6:59 pm Předmět: |
|
|
Succuba napsal: |
A co tedy já a poutě? Mým snem bylo (už nevěřím, že se to povede) jít do Santiaga De Compostela. |
Pročpak by se ti to ještě nemohlo povést? Vždyť to zas tak nákladné není, ne? Namísto dovolené někde jinde vezmu bágl a jdu, tedy hodně zjednodušeně řečeno. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
ilona ***moderátorka***
|
Zaslal: st září 09, 2009 8:13 pm Předmět: Re: Co vy a poutě? |
|
|
osminka napsal: | Podle mě nastal docela úpadek poutí. Atrakce jsou předražené, sladkosti taky a mnohdy jsou i nechutné. Za mého mládí jsme se na pouť těšili. Povozili jsme se a neutratili kdovíco a občas jsme si tam koupili, co nebylo k dostání jinak. |
Jsem ráda, že moje "děti" už kolotoče neberou! Šílený ceny!!! Ať si naperou břicha tureckým medem, doma upatlanýma lízátkama nebo "žužem" .. . ale vyhodit 1 000kč na kolotočích za jedno odpoledne ( jako nedávno jedna známá) - to je fakt síla. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Allean >RADA STARŠÍCH<
|
Zaslal: st září 09, 2009 8:22 pm Předmět: |
|
|
Ili - 1000 Kč ještě snesu - v rámci možností samozřejmě. Ale kamarádka šla se dvěma dětma a utratili 4000 Holčičky chěly tam, chtěly támhle, koupit mlsku a zase na kolotoč no a bylo to A taky za jedno odpoledne... |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Meadow ***moderátorka a Strážkyně tématu***
|
Zaslal: st září 09, 2009 9:25 pm Předmět: |
|
|
Na pouti jsem už nebyla drahně let a děcka tam neberu. Prostě na takovýhle věci tak velký peníze dávat nechci. Kdyby to odpoledne pro tři děti nestálo stejně jako jejich celoměsíční jídlo, ráda bych jim trochu povyražení dopřála, ale takhle... |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
ilona ***moderátorka***
|
Zaslal: st září 09, 2009 9:37 pm Předmět: |
|
|
Allean napsal: | Ili - 1000 Kč ještě snesu - v rámci možností samozřejmě. Ale kamarádka šla se dvěma dětma a utratili 4000 Holčičky chěly tam, chtěly támhle, koupit mlsku a zase na kolotoč no a bylo to A taky za jedno odpoledne... |
...uf! 4 tisíce ... nejsem škrt, ale to bych za pouť fakt nedala! |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Allean >RADA STARŠÍCH<
|
Zaslal: st září 09, 2009 9:44 pm Předmět: |
|
|
ilona napsal: | Allean napsal: | Ili - 1000 Kč ještě snesu - v rámci možností samozřejmě. Ale kamarádka šla se dvěma dětma a utratili 4000 Holčičky chěly tam, chtěly támhle, koupit mlsku a zase na kolotoč no a bylo to A taky za jedno odpoledne... |
...uf! 4 tisíce ... nejsem škrt, ale to bych za pouť fakt nedala! |
Je to strašně hodně no...pro spoustu lidí je to jídlo na měsíc, nájem, splátka nebo jakákoliv potřebnější položka než pitomý kolotoče |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Succuba >RADA STARŠÍCH<
|
Zaslal: st září 09, 2009 10:02 pm Předmět: |
|
|
Ivet napsal: | Succuba napsal: |
A co tedy já a poutě? Mým snem bylo (už nevěřím, že se to povede) jít do Santiaga De Compostela. |
Pročpak by se ti to ještě nemohlo povést? Vždyť to zas tak nákladné není, ne? Namísto dovolené někde jinde vezmu bágl a jdu, tedy hodně zjednodušeně řečeno. |
No, jenže ona by ta dovolená musela být tak na půl roku... Chtěla jsem tam totiž dojít pěšky z Čech. A i z francie, odkud se často začíná, je to na 2 - 3 měsíce. A jelikož mám čajovnu, která se jak vidno teď po prázdninách bez mě neobejde ani 14 dnů, tak půl roku je trochu moc... _________________ Amor tollit timorem. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|