|
✿
|
Autor |
Zpráva |
michelino 8-20
|
Zaslal: st listopad 04, 2009 12:32 pm Předmět: Jak to skladovat, aby se to tak strašně nekazilo |
|
|
Chtěla bych se Vás zeptat, jakým způsobem skladujete přírodní přípravky, hlavně ty na olejové bázi? Já s tím mám obrovský problém, už před mnoha lety jsem koketovala s tím, že budu používat jen přírodní věci, ale to co mě nakonec odradilo, bylo to, kolik jsem toho musela povyhazovat, protože to bylo za chvíli zkažené.
Teď se chci k přírodě naplno vrátit (mám i nějaké zdravotní problémy a doufám, že by to mohlo pomoct) , ale problém mám pořád stejný, tak například: jojobový olej - doma asi půl roku, je lehce cítit po špeku či čo , bambucke maslo - doma necelý rok, cela velka piksla na vyhození (a jeste je to bio , stalo to majlant), smrdí jak starý ponožky , pomerancovy olej alverde - stejne jako to bambucke maslo. A takhle bych mohla pokračovat dál. Jediné, co se drží, je kokosový olej.
Všechno mám doma ve skříňce, v koupelně. Má se to snad všechno skladovat v lednici? Nebo se to musí opravdu třeba do půlroku spotřebovat?? To pak člověk nemůže mít víc věciček na střídání... Díky za jakékoli vaše zkušenosti, i s konkrétními druhy přípravků. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Klarusa *** šéfredaktorka serveru ***
|
Zaslal: st listopad 04, 2009 12:51 pm Předmět: |
|
|
Hmm, tak já mám naprostou většinu kosmetiky přírodní, ale nijak hromadně se mi nekazí. Saloosácké oleje jsem měla v létě pro jistotu v lednici, teď už jsem většinou popřesunovala do koupelny, ale je fakt, že tam máme momentálně většinou hodně chladno. Jinak šampony a kondicionery, co používám mám veškeré stabilně ve sprše - není problém. Bambucké máslo ve skříni celoročně, taky bez problémů.
Jenom jednou se mi stalo že, začal růžový šampon Urtekram trochu záhadněji zavánět, jinak nic. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
michelino 8-20
|
Zaslal: st listopad 04, 2009 6:01 pm Předmět: |
|
|
Já už jsem si i říkala, jestli jsem vždycky neměla smůlu na špatné, staré kousky, ale ten jojobový olej jsem si kupovala na veletrhu, tam bych žádné zkažené výrobky neočekávala. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Morganna ***moderátorka***
|
Zaslal: st listopad 04, 2009 10:10 pm Předmět: |
|
|
No asi to fakt zkus davat do lednicky no.
Me se nikdy nic nezkazilo a to to mivam v teple zaparene koupelne (kde aky jinde ze - takove kvantum veci). Jedine, co je lehce fuj, je makeup od Logony, nicmene ten mam uz druhy a prvnimu se nic nedelo do vypouzivani... _________________ Szła magiczka przez porębę, pogryzły ją żmije. Wszystkie gady wyzdychały i magiczka żyje. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Lady Drace 161-320
|
Zaslal: st listopad 04, 2009 11:11 pm Předmět: |
|
|
Třeba kokosový olej nechávám v ledničce, má se skladovat do 20 stupňů a to doma natož v koupelně nemám |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Morganna ***moderátorka***
|
Zaslal: čt listopad 05, 2009 12:39 am Předmět: |
|
|
Lady D. - jako kvuli tuhnuti, nebo tak vseobecne? Ja mivala olej Monoi Tiare, tkery v chladu tuhnul, ale mela jsem ho do vypotrebovani normalne v pokoji, tak nevim.. _________________ Szła magiczka przez porębę, pogryzły ją żmije. Wszystkie gady wyzdychały i magiczka żyje. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Klarusa *** šéfredaktorka serveru ***
|
Zaslal: čt listopad 05, 2009 9:00 am Předmět: |
|
|
No já jsem taky vždycky měla kokosák normálně ve skříni - v zimě byl jak šutr a v létě tekutý, nicméně s jeho kvalitou to nedělalo nic |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
* >RADA STARŠÍCH<
|
Zaslal: čt listopad 05, 2009 9:13 am Předmět: |
|
|
michelino
Já mám tyhle věci většinou v ložnici nebo v kuchyni ve skřínce, koupelna mi pro jejich skladovaní nepřijde vhodná. V te mé je rozhodně nestalá teplota a vlhkost. Když se vykoupu, je celá zamlžená a rozehřátá.. a pak se hezky vyvětrá, takže v koupelce mám jen šampony co zrovna upotřebovávám _________________ [url=http://www.TickerFactory.com/exercise/wKnrlto/]
[/url] |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
monkax 321-600
|
Zaslal: čt listopad 05, 2009 2:25 pm Předmět: |
|
|
Tak já mám v kpoupelně jen kosmetiku co zrovna vypatlávám a zbytek v ložnici- i kokosový olej a taky jsem si nevšimla změny.
Jinak jedinné co se mi opakovaně skazilo byly urtekram šampony-levandule a heřmánek a to jsem je měla v lednici |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
porcelainswan >RADA STARŠÍCH<
|
Zaslal: čt listopad 05, 2009 3:23 pm Předmět: |
|
|
tak já mívám v koupelně vše kromě urtekramovského sprcháče a stejně se mi zkazil. Ale slyšela jsem, že to jsou vadné výrobky, které by měly jít reklamovat, takže je asi úplně jedno jestli budou v ledničce nebo v koupelně.
Saloosacký hydrofilní olej se mi zkazil převozem, v létě v horku, ale jelikož se to ještě nikomu nestalo, tak kdoví, čím to bylo
kokosák taky v koupelně nebo pokoji. nevím proč by měl být v ledničce, akorát je pak tvrdý jak kámen, v koupelně je přes léto tekutý a teď tuhý, ale v míře, dá se normálně vyškrábnout ze sklenice. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|