Neustále třepení a lámání vlasů i přes dostatečnou péči
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Dlouhevlasy.cz -> Jste u nás noví? Představte se, zeptejte se, uvolněte se :)
 Vložte téma mezi OblíbenéZobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
ajka24
8-20
8-20

PříspěvekZaslal: út leden 28, 2014 12:21 pm    Předmět: Neustále třepení a lámání vlasů i přes dostatečnou péči Citovat

Ahoj holky, mám neustále problém s třepením a lámáním vlasů - suché konce. Vlasy myji obden, na konečky používám hydratační šampony. Každý večer vtírám do vlasů Biohar a do konečků tekuté krystaly. Ráno dávám do konečků olej od Gliss kur. Vlasy nežehlím, nefénuju, nebarvím, nepoužívám laky/tužidla/vosky atd. Koupila jsem si i kartáč s kančími stětinami. Jím Pangamin (vitamin B), Riboflavin a tabletky na vlasy z DM. Jednu dobu jsem používala i Biosil. Vlasy mi ale dorostou max na prsa a od té doby se jen třepí a lámou. Nemám šanci, aby mi narostly pod prsa. A to jsem cca 5 let zpátky měla vlasy ještě krásně dlouhé.
Už jsem z toho totálně zoufalá, jelikož se o vlasy starám a výsledek žádný...hlavně mě štve, že potkávám tolik holek, které neustále vlasy barví, žehlí, fénují a přesto je mají krásné a dlouhé.
Omlouvám se za takový sloh, ale chtěla jsem napsat vše. Předem díky za všechny rady Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
wensdy
1201-2400. Guru II. kategorie

PříspěvekZaslal: út leden 28, 2014 10:24 pm    Předmět: Citovat

Ahoj Smile

Šampon nikdy nedávám do délek, i když je hydratační. něco takového si dovolím max jednou za měsíc to musí být echt špinavé po nějakém výletě.
To, že na něčem je napsáno hydratační- masky, kondicionéry, olejíčky - to vše musí vyhovavot konkrétním vlasům, jinak je to nanic a to si to může člevěk na ty vlasy cpát horem dolem...

Ale co je nejdůležitější? To v jakém stavu vlas naroste. proto je důležitá dobrá životospráva. Strava, pitný režim, popřípadě vitamíny. pokud jsou vlasy poničené, výsledky bývají vidět až po letech, než po měsících...
Kláruška07
321-600
321-600

PříspěvekZaslal: st leden 29, 2014 11:17 am    Předmět: Re: Neustále třepení a lámání vlasů i přes dostatečnou péči Citovat

ajka24 napsal:
Ahoj holky, mám neustále problém s třepením a lámáním vlasů - suché konce. Vlasy myji obden, na konečky používám hydratační šampony. Každý večer vtírám do vlasů Biohar a do konečků tekuté krystaly. Ráno dávám do konečků olej od Gliss kur. Vlasy nežehlím, nefénuju, nebarvím, nepoužívám laky/tužidla/vosky atd. Koupila jsem si i kartáč s kančími stětinami. Jím Pangamin (vitamin B), Riboflavin a tabletky na vlasy z DM. Jednu dobu jsem používala i Biosil. Vlasy mi ale dorostou max na prsa a od té doby se jen třepí a lámou. Nemám šanci, aby mi narostly pod prsa. A to jsem cca 5 let zpátky měla vlasy ještě krásně dlouhé.
Už jsem z toho totálně zoufalá, jelikož se o vlasy starám a výsledek žádný...hlavně mě štve, že potkávám tolik holek, které neustále vlasy barví, žehlí, fénují a přesto je mají krásné a dlouhé.
Omlouvám se za takový sloh, ale chtěla jsem napsat vše. Předem díky za všechny rady Smile

Ahoj, naproto ti rozumím, mám to podobně. Vlasy mám zravé, ale neustále se mi třepí konce, i třeba měsíc po ostříhání. Konce mám sušší, u hlavy se mi to mastí. Doporučila bych ti používat kokosový olej, já ho používám vždy po umytí (lépe se vstřebá) či nějaký jiný olej. Od Gliss Kuru je to chemka a tekuté krystaly se podle mě tak nevstřebají. Taky zkus nějaké domácí masky, to je mnohdy lepší než drahé pčípravky.
ajka24
8-20
8-20

PříspěvekZaslal: st leden 29, 2014 12:46 pm    Předmět: Citovat

Díky za rady. Nad tím kokosovým olejem jsem už delší dobu uvažovala, čtu totiž na něho samou chválu. Jen nevím, kde ho sehnat?

Já mám vlasy také zdravé, když mě česala jedna kadeřnice na svatbu, řekla mi, že mám neskutečně zdravé vlasy, nechtěly se ji totiž vůbec natočit na kulmu. Mám je od pohledu hezké a lesklé, ale ty konce mám furt suché, ať na ně patlám, co chci...
Kláruška07
321-600
321-600

PříspěvekZaslal: st leden 29, 2014 1:13 pm    Předmět: Citovat

ajka24 napsal:
Díky za rady. Nad tím kokosovým olejem jsem už delší dobu uvažovala, čtu totiž na něho samou chválu. Jen nevím, kde ho sehnat?

Já mám vlasy také zdravé, když mě česala jedna kadeřnice na svatbu, řekla mi, že mám neskutečně zdravé vlasy, nechtěly se ji totiž vůbec natočit na kulmu. Mám je od pohledu hezké a lesklé, ale ty konce mám furt suché, ať na ně patlám, co chci...

Já kupuju v DM od Purity Vision. Najdeš ho tam v oddělení zdravé výživy. Vydrží mi vždycky minimálně rok a stojí něco přes 100, takže se to dá. Taky je důležité hodně pít.
ajka24
8-20
8-20

PříspěvekZaslal: st leden 29, 2014 1:38 pm    Předmět: Citovat

Super, určitě se zajdu na něho podívat Smile
wensdy

PříspěvekZaslal: st leden 29, 2014 4:02 pm    Předmět: Citovat

nechci vám kazit iluze, ale to, že vlasy nejdou natočit, je dáno jejich typem. nikoliv stavem. Moje vlasy nešly natočit ani po šesti letech chemoterapie a a barvení chemickými barvami. Spolužečka dokonce chodila na ozařování. Ani jedné znás nedržela trvalá, natož vlasy natočené kuplnou a to měly do zdravých vlasů hooodně daleko...

Tím nechci nikaj hodnotit kvalitu vašich vlasů, jen zoufalou neznalost kadeřnice....
ajka24
8-20
8-20

PříspěvekZaslal: čt leden 30, 2014 12:23 pm    Předmět: Citovat

Vždycky mi šly vlasy v pohodě natočit, nikdy jsem s tím neměla problém. Točila jsem si je kulmou sama, ale od doby, kdy dávám do konečků olej a více se o vlasy starám (cca 6 měsíců), tak je mám i sama problém natočit..
nevím, čím to je..

Jestli je kadeřnice neznalá nebudu komentovat - sama nevím, stříhá už dost let..ale vlasy mám jako tak krásně lesklé, dokonce mi i zhoustly, méně se mastí, ale konce jsou pořád strašně suché...Sad
wensdy

PříspěvekZaslal: čt leden 30, 2014 1:03 pm    Předmět: Citovat

Já jsem tím nechtěla říct, že vlasy nejsou zdravé, jen že uvedený "důvod" je trochu mimo. Vlasy nemusí jít natočit, pokud před tím šly, protože jsou přetížené vlasovými přípravky (vlas je těžký a je tažen touto váhou k zemi), je vlasovými přípravky příliš obalený (vrstva je tak silná, že už se k vlasu vlastně nic nedostane a nedovolí to vlasu, aby byl pružný - často se dá pozorovat u vlasů pokrytými sikony. Tyto vlasy jsou těžké, nejsou nakulmovat, nedrží na nich barva a zároveň se šíleně třepí).

Mimochodem, oleje mohou vysušovat, zvláště, když vlasu nesedí, nebo jsou aplikovány na suché vlasy. Olej sám o sobě není nositelem hydratace (neobsahuje vodu), ale může jí pomoci "vtlačit do vlasu". Zkusila bych spíš něco co je opravdu hydratační, třeba jogurt s medem Wink

Edit: tekuté krystaly jsou silikony, ni?
ajka24
8-20
8-20

PříspěvekZaslal: pá leden 31, 2014 11:20 am    Předmět: Citovat

Oleje mi vyloženě vlasy zlepšily, ale pořád to není ono...pořád jsou ale sušší. Jinak ohledně těch tekutých krystalů mám informaci, že právě žádné silikony neobsahují a po nich se mi také dost zlepšily vlasy..
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď Jdi na stránku 1, 2, 3  Další

Přejdi na: