|
✿
|
Autor |
Zpráva |
Charlotta 21-40

![]()
|
Zaslal: čt listopad 12, 2009 5:25 pm Předmět: |
|
|
Bummer napsal: | Těžko říct. Záleží na tom, po kom se to dědí. Pokud po otci, tak ano. Pokud po dědovi z matčiny strany (takto jsem to slyšel já), tak ne. Děda má sice málo vlasů, ale má je (a je mu 79).
Mimo to bych čekal, že vypadávání způsobené dědičností začne tam, kde je to běžné. Na temeni. |
a přesně jak píše Kathory. Dedicnost co se tyce vypadavani vlasu je bohuzel vuci muzum v presile. A je to tak, ze pevne a nevypadavaci vlasy muz zdedi jen pokud je vlasaty otec do vysokeho veku (myslim tim opravdu kvalitni porost) a pokud byl takto vlasaty i otec matky (tzn.deda). Pokud je deda s ridkymi vlasy a otec vlasaty, tak zhruba na 50% budes mit ridke vlasy taky, podedene po dedovi.
Ale nic neni stoprocentni, plesatost je podminena vice geny a taky je podminena nejen geneticky...
A vodicky ji neodvrati, ale dokazou vypadavani vlasu zpomalit. Ale asi bych se poohledla po necem z lekarny (Neocapil, Regaine) atd. a vykaslala se na nejaky pripravky z drogerie. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Bummer 8-20

|
Zaslal: čt listopad 12, 2009 5:28 pm Předmět: |
|
|
Možná jsem se v prvním postu nevyjádřil moc jasně. Otec má řádnou pleš už od svých relativně mladých let, takže je to jasné.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Bummer 8-20

|
Zaslal: čt listopad 12, 2009 5:37 pm Předmět: |
|
|
Napadá mě... Rok a půl beru antiepileptika (měl jsem drobné problémy s tím, na čem vlasy rostou). Do té doby jsem žádné problémy neměl.
Může to být tím (ve vedlejších účincích toho bylo spousty)? Bere tu někdo podobná svinstva? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Pawluška >RADA STARŠÍCH<

|
Zaslal: čt listopad 12, 2009 6:10 pm Předmět: |
|
|
právě jak je to dědičné tak se stím moc dělat nedá bohužěl  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Kathory >RADA STARŠÍCH<

|
Zaslal: čt listopad 12, 2009 6:23 pm Předmět: |
|
|
Bummer: No, vliv léků... Některé na to vliv mají, ale zrovna antiepileptika se s tím asi míjí, ale farmaceut nejsem, tak nevím... Každopádně (tedy tipuji podle fotky ) v tomhle věku se to objevuje docela často...
A nestříhej. Dlouhé vlasy k tobě sedí a pokud to s tím vypadáváním není nějak extrémně špatné, tak mi stříhání přijde jako blbost. Bude to stejné, ne-li viditelnější. Já už právě kvůli těm lysinám a řídkým vlasům na vršku hlavy mám delší háro, s krátkými je to DALEKO viditelnější... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Bummer 8-20

|
Zaslal: čt listopad 12, 2009 6:35 pm Předmět: |
|
|
Klidně se zeptej - v únoru mi bude 21.
No právě, mě se dlouhá hříva líbí, na koncertech a při dovádění s kytarou mám s čím házet. K tomu se ježek nehodí.
Ve vedlejších účincích těch léků jsem dočasnou ztrátu vlasů našel jakožto častý jev, tak to na to budu chvíli svádět. Snad už je nebudu brát dlouho. Mezitím si zkusím koupit tu živou vodu a uvidím. Lepší se alespoň o něco snažit, než to hodit za hlavu.
A kdyby ani to nevyšlo, tak půjdu do hola a nechám si narůst alespoň bradku.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
tanka777 >RADA STARŠÍCH<

|
Zaslal: čt listopad 12, 2009 8:01 pm Předmět: |
|
|
Bummer napsal: | Možná jsem se v prvním postu nevyjádřil moc jasně. Otec má řádnou pleš už od svých relativně mladých let, takže je to jasné.  |
no mozno to bude dedicne, ale nezufaj, da sa to oddialit aspon a nestrihaj, dlhymi vlasmi to zamaskujes lepsie zatial a maj ich dlhe kym sa len da aspon si to uzijes |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
karas.Martinka 161-320

|
Zaslal: pá listopad 13, 2009 12:38 pm Předmět: |
|
|
ahoj, podle mých výpočtů je tady malá šance, že bys nepodědil plešatost
pokud:
p je recesivní alela
P je dominantní alela
kombinace - PP, Pp, pp se u žen a u mužů projeví jináč, tzn. že pokud žena má pp nebo Pp není plešatá (plešanost jen v případě PP což je velice malé procento žen) kdežto v případě mužů bohužel PP i Pp způsobuje plešatost (pouze pp nezpůsobuje plešatost)
tedy pokud je tvůj taťka plešatý určitě má PP nebo Pp a jednu z alel ti předal, pokud by ti předal p a tvoje mamka má kombinaci pp (ještě resp. Pp) tak je šance, že nebudeš plešatý (tvoje kombinace by byla totiž pp)
ale podle mých výpočtů je spíše malá šance, že bys to nepodědil
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Maeredith 0-7

|
Zaslal: pá listopad 13, 2009 7:23 pm Předmět: |
|
|
Ahoj.
K tým antiepileptikám: Môj kamarát ich bral dlhšiu dobu a padanie vlasov sa následkom tohoto u neho prejavilo. Trocha mu vypadali vlasy na kútoch hlavy. Potom prestal tie lieky brať a vypadávanie sa zastavilo. Doteraz má dlhé krásne vlasy. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Bummer 8-20

|
Zaslal: pá listopad 13, 2009 7:24 pm Předmět: |
|
|
Alespoň nějaká pozitivní zpráva  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|