|
✿
|
Autor |
Zpráva |
Anonymní Anonymní
|
Zaslal: čt leden 25, 2007 6:13 pm Předmět: |
|
|
Jujkes, já myslela, že tu šéfuje ten fešácký dvojhlavý prezident! No, je vidět, že film podle Stopařova průvodce BYL poněkud zmatečný. A vůbec, barbaři nekulturní, Vogoni mají prvotřídní poezii! |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Lucifer 601-1200. Guru III. kategorie
|
Zaslal: čt leden 25, 2007 6:53 pm Předmět: Re: Hypotéza Gaia |
|
|
Ještěrka napsal: | Jistý pan vedec, jménem James Lovelock, tvrdil, že Země funguje jako živý organismus, tedy, že každý druh, či rod, ať rostlinný nebo živočišný, má na Zemi svou funkci, podobně jako různé druhy buněk v těle rostlin a živočichů. Že je Země samoregulační, samoudržující. Teorii nazval podle antické bohyně země Gaie. |
Krucinál! Zase mě někdo předběhl... tuhle teorii jsem vymyslel, jako mladší... |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Kafin >RADA STARŠÍCH<
|
Zaslal: čt leden 25, 2007 6:56 pm Předmět: |
|
|
Nad tímhle se zamýšlel už asi každej . |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Lucifer 601-1200. Guru III. kategorie
|
Zaslal: čt leden 25, 2007 7:03 pm Předmět: |
|
|
Kafin napsal: | Nad tímhle se zamýšlel už asi každej . |
Nekaž mi radost, že se moje myšlení se může rovnat s tím filosofem. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Kafin >RADA STARŠÍCH<
|
Zaslal: čt leden 25, 2007 8:33 pm Předmět: |
|
|
Lucifer napsal: | Kafin napsal: | Nad tímhle se zamýšlel už asi každej . |
Nekaž mi radost, že se moje myšlení se může rovnat s tím filosofem. | Takovej stařec z hory ? |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Anonymní Anonymní
|
Zaslal: čt leden 25, 2007 9:43 pm Předmět: |
|
|
Sice se nad tím už každý zamýšlel ale Lovelock je zřejmě první, kdo se nebál s tím vyjít na světlo. A ostatní se asi báli, aby si o nich lidé neřekli, že jsou úplně padlí na hlavu. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Vlkun >RADA STARŠÍCH<
|
Zaslal: čt leden 25, 2007 10:30 pm Předmět: |
|
|
Fairy napsal: | Jujkes, já myslela, že tu šéfuje ten fešácký dvojhlavý prezident! A vůbec, barbaři nekulturní, Vogoni mají prvotřídní poezii! |
Zaphod přece šéfuje celé galaxii
Ano, vogonská poezie jest vskutku delikátní požitek (i prožitek), ovšem je otázka, zda není lepší mlčet a neriskovat, že server těchto stránek po prvních verších spáchá harakiri |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Ještěrka 161-320
|
Zaslal: pá leden 26, 2007 8:42 am Předmět: |
|
|
btw, ten pan Lovelock se podílel na přípravě jakési sondy na Mars, která měla zjisti je-li na Marsu život. Lovelock od začátku tvrdil, že na Marsu život není a opíral se přitom o fakt, že živé organismy, díky výměně plynů mezi životními formami (fotosyntéza, dýchání) dochází ke kolísání množsví jednotlivých plynů v atmosféře a na Marsu k takovému kolísání nedocházelo, atmosféra Marsu je stabilní. Takže závěr byl, že na Marsu život možná někdy byl, ale dnes už není. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Clondyk >RADA STARŠÍCH<
|
Zaslal: pá leden 26, 2007 10:05 am Předmět: |
|
|
No je to zajímavé čtení, myslím že ukecám svého staršího syna , aby na Vás zkusil svou přesvědčovací metodu a přesvědčil Vás, že je BUH..... |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Anonymní Anonymní
|
Zaslal: pá leden 26, 2007 10:51 am Předmět: |
|
|
Už se na něj strašně těším, Clondyku! Diskuse o Bohu a původu všehomíra, to je moje! |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|