|
✿
|
Autor |
Zpráva |
Jitt ~ Strážkyně tématu ~

Založen: 14.9.2009 Příspěvky: 4030 Bydliště: Dedina za Brnem :P
|
Zaslal: st červenec 25, 2012 11:53 am Předmět: |
|
|
Na kvasinky je ras i kokosovy olej a tea tree olej. Kokosak namatlat pred mytim bohate na vlasy (a zejmena s nim promasirovat pokozku hlavy), tea tree olej pridat do samponu (klidne do dlane, mnozstvi si budes muset vychytat sam, ja bych zacla na deseti kapkach a eventuelne zvysovala/snizovala dle potreby).
Oboji dvoji ma silne protikvasinkovy ucinek. _________________ Some women are lost in the fire. Me, I am born from within it. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
saiyo.12 0-7

![]()
|
Zaslal: st červenec 25, 2012 10:21 pm Předmět: |
|
|
No jelikož jsem si koupil ten neemový a shikakaiový prášek tak už nemám dostatek financí na kupování dalších prostředků Nebude stačit když si ráno opláchnu hlavu,promažu olejem na vaření,nechám hodinku působit,pak to opláchnu a na to dám ten neemový prášek,který pak znovy smyju šamponem, myslíte že by to mohlo zabrat?? ) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Titania ~ Strážkyně tématu ~

|
Zaslal: st srpen 29, 2012 2:34 pm Předmět: |
|
|
Možná už je problém vyřešený, přece jenom jsem tu hodně dlouho nebyla, ale radu sem můžu hodit stejně.
Ono občas tu pokožku hlavy, když už se to takhle rozjede, můžou dráždit v podstatě jakýkoli tenzidy (tj. pěnidla v šamponech). Jednou za čas mívám něco podobnýho jako ty, a dost se mi osvědčilo na chvíli šampony úplně vysadit, nebo je používat podstatně míň často. Jestli máš shikakai, tak to je samo o sobě skvělej přírodní beztenzidovej šampon, do kterýho na to umytí můžeš klidně trochu nimbovýho prášku přimíchat. Uděláš si řídkou kašičku tak ze lžíce shikakai, přidáš trochu nimby, promasíruješ pokožku hlavy, necháš to tam aspoň pět minut a pak pořádně opláchneš. Akorát olejovej zábal tím holt nesmyješ, ale ten si můžeš dávat třeba ob dvě mytí a pak ho smýr nějakým šetrným šamponem. A taky to můžeš střídat s "vejcomedovým šamponem" - je tu o něm taky někde vlákno. POkud teda nejsi na některou ze složek alergickej. Prostě nechat tu pokožku hlavy co nejdýl odpočinout od potenciálních dráždidel. A ta převařená voda je asi taky dobrej nápad.
A jinak bych Ti taky radila, až si zase nějakou tu korunu ušetříš, koupit jinej olej než ten na vaření - to totiž bejvá nejčastěji slunečnicovej či řepkovej, a oba mají při dlouhodobějším používání tendenci pokožku ještě víc vysušovat (když se použijou jednou za čas, je to OK, abych tě zase neděsila). Vyloženě na pokožku hlavy je hodně dobrej třeba dýňovej (akorát teda dost barví), ale to je dost velká pálka, olivovej je přece jen o něco levnější a taky by měl udělat dobrou službu. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
saiyo.12 0-7

![]()
|
Zaslal: út říjen 23, 2012 4:40 pm Předmět: |
|
|
Zdravím... tak opět sem píšu po hodně dlouhé době,problém jsem nevyřešil.. ale aspon trochu jsem si na to zvykl.. spíš každý 2. den jsem si myl hlavu kopřivovým šamponem,ale to problem neřešilo,jen to na chvíli přestalo svědit tak až ted jsem se odhodlal skočit na kožní,kde mi SD potvrdili, takže mi ''umíchali''speciální šampon, potom Triamcinolon TEVA a Alpicort, ještě si nejspíš koupím náký vitamíny se zinkem... tak za pár týdnů napíšu co to udělalo... takže zatím držte palečky a mějte se tu ) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
saiyo.12 0-7

![]()
|
Zaslal: ne srpen 25, 2013 8:37 pm Předmět: |
|
|
Takže se ozývám po dlouhé době... vyřešil jsem to tak že si každý den na postižená místa aplikuju konopný krém proti ekzémům a pár těch kravinek z lékárny, vždycky mi to na chvilku pomůže, ale další den musím znova. Takže jsem si na to po té době zvyknul a už to moc neřeším  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|