|
✿
|
Autor |
Zpráva |
Sixteen 321-600

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Meritka >RADA STARŠÍCH<

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Lucy W. 601-1200. Guru III. kategorie

|
Zaslal: so leden 15, 2011 12:35 pm Předmět: |
|
|
Mně celkem pomohlo toto:
http://www.deprese.com/images/pdf/Depresivni_porucha.pdf
I když prášky už zase beru:-), ale jsem ráda informovaná o tom, v čem problém tkví. Jinak, co se antidepresiv týče, mám pocit, že půl roku je málo, taky jsem je po půl roce vysadila, že to zvládnu sama a za rok jsem zase byla skoro tam, kde jsem začala (naštěstí zas tak hrozné to nebylo, protože už jsem věděla o co jde).
Co se úzkosti týče, psychiatricky je tuším definována jako strach, který nemá předmět. Je to obecný neklid, pocit v žaludku, něco jako tréma nebo obavy před zkouškou, ale v době, kdy vám bezprostředně nic nehrozí, vykládá se taky jako předtucha zlého (ale neví se čeho). Strach je z něčeho. Ale pocit je to zhruba stejný, taky se strach a úzkost příliš nerozlišují, protože , když máme obavy, "sednou si na něco". U úzkosti to jsou obvykle obecné věci - nemoc, smrt, selhání, válka,...
To je totiž právě ten problém u depresí, že namají příčinu jako něco fyzického, co by šlo odstranit, aby bylo dobře. Jsou způsobeny naším jednáním a hlavně uvažováním, nikoliv reálnou situaci a obvykle, když člověk začne brát prášky, které na jeho chemismus působí si tenhle rozpor uvědomí. Taky si říkám, proč jsem se třeba stresovola měsíc, než jsem si pro ty prášky šla, když o nic nejde. Nebo jsem nebyla schopná otevřít mail..., o telefonování nemluvě. _________________ Rozhlizeni po svete nic nestoji, plati se teprve za komentare.
Nebudu se menit v hada, nikdy to nepomaha. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
jahoodka 161-320

|
Zaslal: so leden 15, 2011 2:07 pm Předmět: |
|
|
A jak dlouho jste je tak brali? Já měla nejdříve benzodiazepiny, ale když jsem si o nich zjistla víc, tak jsem je radši pomalu přestala brát, nechtěla jsem si na nich vytvořit závislost... a souběžně s tím antidepresiva, která naštěstí zabrala docela rychle... moje doktorka mi radí vysadit je co nejdřív, tak jsem po půl roce snížila dávku... jsem tedka docela v pohodě, ty stavy jsou pryč, ale mám strach, že to nějak uspěchám a vrátí se mi to...
Jinak co se týká té třazalky, tak opravdu je přírodní antidepresivum, ale kombinace s jinými léky - např hormonální antikoncepcí nebo i antidepresivy se nedoporučuje, protože mimo jiné zvyšuje jejich odbourávání a mohou být méně účinné... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
tanka777 >RADA STARŠÍCH<

|
Zaslal: ne srpen 28, 2011 8:28 pm Předmět: |
|
|
uz zas nemiestne depkarim a sama na seba sa preto hnevam...vsetko mi vadi, chcela by som byt chudsia, mat dlhsie vlasy, krajsie nohy, lepsie nechty....a hlavne by som sa nechcela takto uzierat vlastnou sebalutostou! joj ale penim  _________________ Ak sa nechce?? c???????????Âti?? s??m, o??e?? sa. Ak sa nechce?? c???????????Âti?? smutn??, opi sa. Ak nechce?? by?? nikdy zraden??-zadov???? si psa. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Noctifer287 161-320

|
Zaslal: ne srpen 28, 2011 8:48 pm Předmět: |
|
|
tanka777 napsal: | uz zas nemiestne depkarim a sama na seba sa preto hnevam...vsetko mi vadi, chcela by som byt chudsia, mat dlhsie vlasy, krajsie nohy, lepsie nechty....a hlavne by som sa nechcela takto uzierat vlastnou sebalutostou! joj ale penim  |
Tak to se musíš vzchopit a říct si pravý opak a najít si toho plno důkazů  _________________ &quot;Touha po dokonalosti je zabij??kem lidsk?© du??e.&quot; B.D. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
*MrE >RADA STARŠÍCH<
![]()
|
Zaslal: po srpen 29, 2011 2:27 am Předmět: |
|
|
Strength = Beauty
I read this on a blog I subscribe to. It's by an American woman who is a fitness instructor. Most of her fitness routines involve heavy weights and she obviously has big muscles. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
REBELKAAAAAA 601-1200. Guru III. kategorie

|
Zaslal: pá únor 17, 2012 9:02 pm Předmět: |
|
|
Kataska napsal: |
Anxiolytika nejsou návyková všechna, třeba Atarax není návykový. Jeho účinnost co se týče uklidnění je ovšem diskutabilní (mě nicméně perfektně zabírá na svědění a na usnutí). |
Atarax je hodně diskutabilní. Já s ním nemám dobré zkušenosti.
Po prvním tabletce jsem byla příšerně otupělá a nemožná na každodenní činnosti, nemohla jsem ani pomalu vstát z postele. Byla jsem po něm strašně unavená a mohla jsem prospat celé dni, takže pro mě za mě už nikdy více, jako všechny antidepresiva a podobné léky. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Fairy >RADA STARŠÍCH<

|
Zaslal: so únor 18, 2012 12:28 pm Předmět: |
|
|
Noctifer287 napsal: | tanka777 napsal: | uz zas nemiestne depkarim a sama na seba sa preto hnevam...vsetko mi vadi, chcela by som byt chudsia, mat dlhsie vlasy, krajsie nohy, lepsie nechty....a hlavne by som sa nechcela takto uzierat vlastnou sebalutostou! joj ale penim  |
Tak to se musíš vzchopit a říct si pravý opak a najít si toho plno důkazů  |
Jo, kdyby to šlo tak snadno... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|