|
✿
|
Autor |
Zpráva |
* >RADA STARŠÍCH<

|
Zaslal: pá březen 19, 2010 8:14 pm Předmět: Re: citron |
|
|
Grainne napsal: | Ještě vlastně jsem chtěla dodat k tomu citronu - to že citron působí v těle zásadotvorně se nepíše jen na zmíněném webu, citrónová šťáva v teplé vodě nebo zeleném čaji působí naopak blahodárně, zvláště poránu...mám to vyzkoušené neb mě často pálí žáha, ale po citronu ne e... |
mě nepalí žaha ani po octu, a že ho teda sním. V žaludku je ph 1,5. Cokoli co sníš je méně kyselé, než žaludeční kyselina. Mimochodem, žaha by snad měla pálit, když se ti žaludeční šťávy dostanou do jícnu, tam nemají co dělat.... _________________ [url=http://www.TickerFactory.com/exercise/wKnrlto/]
[/url] |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Soniczka ~ Strážkyně tématu ~

|
Zaslal: pá březen 19, 2010 8:44 pm Předmět: |
|
|
Tak jenom k těm bagetám, malý poznatek: kamarádka pracovala v bagetárně... Nikdy předtím jsem bagetu neměla a od té doby co mi to vyprávěla si ji nějspíš nikdy nekoupím "jé mi to spadlo... no co..."
jinak já mléko nijak neodsuzuju, teda samotné mi moc nejede, ale mléčné výrobky, to je můj denní chléb. Já prostě MUSÍM mít denně min. jeden jogurt a sýry... Másla a pomazánková másla.. Prostě to žeru celý den. A jogurty jen bílé, pravé, dochucuju si je sama. Semtam už hotvovky, ale vždy jen ty kvalitní... Prostě bez mléka bych byla hlady.
Moje alergoložka mi říkala, že se příliš nafukuje např. kozí mléko. Když ti chutná, super, pij, ale že by prý mělo super účinky, že vůbec. (já třeba miluju kozí sýry a i jogurty;-) ) _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Lalaith >RADA STARŠÍCH<

|
Zaslal: pá březen 19, 2010 9:41 pm Předmět: |
|
|
BaSnilek: Děkujeme za názory (samozřejmě i ostatním), hlavně lidi co něco takového studují nebo pracují v oboru mohou vnést do věci zajímavé názory, ke kterým se normální smrtelník nedostane.... o tom to taky je  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
*Hanča >RADA STARŠÍCH<

|
Zaslal: pá březen 19, 2010 9:49 pm Předmět: |
|
|
Soniczka napsal: | Tak jenom k těm bagetám, malý poznatek: kamarádka pracovala v bagetárně... Nikdy předtím jsem bagetu neměla a od té doby co mi to vyprávěla si ji nějspíš nikdy nekoupím "jé mi to spadlo... no co..."
jinak já mléko nijak neodsuzuju, teda samotné mi moc nejede, ale mléčné výrobky, to je můj denní chléb. Já prostě MUSÍM mít denně min. jeden jogurt a sýry... Másla a pomazánková másla.. Prostě to žeru celý den. A jogurty jen bílé, pravé, dochucuju si je sama. Semtam už hotvovky, ale vždy jen ty kvalitní... Prostě bez mléka bych byla hlady.
Moje alergoložka mi říkala, že se příliš nafukuje např. kozí mléko. Když ti chutná, super, pij, ale že by prý mělo super účinky, že vůbec. (já třeba miluju kozí sýry a i jogurty;-) ) |
taky miluješ kozí sýry? já tyto sýry jedině z francie a ještě miluju ovčí.. tzv. bačovské z hor..
a jak už jsem psala, s kozou mám intimní svazek...
a ať si kdo chce co chce říká, ať si matka slzy utírá, ke správné paměti patří kozí mléko jako k velbloudovi hrby..
mně se tím mozek vzpamatovává na mapu.. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Succuba >RADA STARŠÍCH<

|
Zaslal: so březen 20, 2010 12:00 am Předmět: |
|
|
pinkalinka.p napsal: | ...myslím si, že nejsme telátka, abychom měli organismus uzpůsobený na stravování mléka.
|
Telátky sice většina z nás není, ale většina z nás jsou "mutanti," protože valná většina evropanů získala jako dědictví po předcích mutaci dovolující trávit laktózu (umíme vytvářet enyzym laktázu) i v dospělosti.
Tady je to docela hezky vysvětleno:
Většina lidí na světě dokáže trávit laktózu jenom v ranném dětstvím a po dosažení 2. až 5. roku života o tuhle schopnost většina obyvatel planety přijde. Jejich gen pro enzym laktázu přestane fungovat. Během evoluce ale v některých lidských populacích došlo k potěšující změně, díky níž si mnozí lidé původem z Evropy, Blízkého Východu, Indie a také východoafričtí Masajové mohou vychutnávat mléko chovaných zvířat i v dospělosti. Jde o klasicky mendelovsky děděný dominantní znak.
Mark Thomas z University College London se svými kolegy pomocí sekvencí DNA z evropských neolitických koster dokládá, že k evoluci trvanlivé laktázy došlo velice rychle. Zmíněné kostry datované do období 5840 až 5000 před počátkem letopočtu totiž prozrazují, že jejich majitelé, nejrannější organizovaní zemědělci z různých míst severní, střední a jižní Evropy, mléko trávit nedokázali. Dnes ale v Evropě umí trávit mléko i v dospělosti většina obyvatel, proto muselo být šíření této genetické vlohy opravdu dramaticky rychlé. Podle autorů studie jde vlastně o nejdůležitější vlastnost, kterou evoluce vytvořila v rámci Evropy. _________________ Amor tollit timorem. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
* >RADA STARŠÍCH<

|
Zaslal: so březen 20, 2010 8:38 am Předmět: |
|
|
Succuba: dominantní gen to asi bude, protože u nás v rodině neznám nikoho, kdo by stím měl problémy (mimo přiženěných a přivdaných, ale jejich děti s tím potíže nemají).
Ale je pravda, že když jsem v restauraci a mají nahodou smetanový koktejl, setkavam se spíše se soucitnými výrazy, asi si hned každy myslí, že mám zacpu  _________________ [url=http://www.TickerFactory.com/exercise/wKnrlto/]
[/url] |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
barthezka ~ Strážkyně tématu ~

|
Zaslal: so březen 20, 2010 11:37 am Předmět: |
|
|
wensdy napsal: |
Ale je pravda, že když jsem v restauraci a mají nahodou smetanový koktejl, setkavam se spíše se soucitnými výrazy, asi si hned každy myslí, že mám zacpu  |
Fakt jo? Já teda neznám nikoho, kdo by měl problémy s mlékem... pokud to není vegan Mléčný a smetanový koktejly jsou lahůdka, fakt jsem se nesetkala se zdvyženým obočím nebo soucitným pohledem  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Soniczka ~ Strážkyně tématu ~

|
Zaslal: so březen 20, 2010 8:32 pm Předmět: |
|
|
No tak kozí sýry miluju spíše z toho ehm labužnického hlediska, nad dalšíma věcma jsem po pravdě nepřemýšlela:D naví,cj e to dost drahé, mám to velmi výjimečně
Četla jsem jakýsi článek, že u Evropanů schopnost trávit mléko stoupá na sever. Jižní národy mléko takřka nepijí, nedělá jim dobře, zatímco např. Finové jej pijí opravdu denně a hodně (zkušenost mě blízkého člověk který to zažil na vlastní kůži ) _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Ofinka 41-80

|
Zaslal: ne březen 21, 2010 11:05 am Předmět: |
|
|
citace: | V čem je lepší? No, už jen podle toho jak se vyrábí krabicové mléko....z mléka se udělá sušina, prostě prášek. A ten se pak zase rozpouští ve vodě, v množství podle toho, jestli má být mléko nízkotučné, polotučné nebo plnotučné. Učili jsme se to ve zbožíznalství. Mě teda tenhle přístup příjde uplně zvrácenej  |
uáááááááá, tak to je vážně hrozný. O tom jsem nikdy neslyšela. Tak proč si domů nosíme těžký litry mléka v plastu a ne ten prášek?
Přečetla jsem celou diskuzi a mám z toho hlavu fakt velkou. Takže mléko zase s mírou tak jak jsem zvyklá. Asi bych si měla udělat výlet někam na venkov, abych ochutnala skutečné mléko od kravičky. Jako malá jsem měla příležitost ho ochutnat, ale děsně mi smrdělo.
Jetě jsem v jedné knize četla názor, že cukr může způsobit špatné strávení potraviny. Cukr naruší celkový proces vstřebávání živin. Možná i to je důvod, proč přibylo tolik alergií na bílou mouku a mléko. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Sechmet 81-160

|
Zaslal: ne září 05, 2010 10:06 am Předmět: |
|
|
Lepší diskuzi na toto téma jsem nenašla. Zkusily jste obyčejné máslo na vlasy? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|