|
✿
|
Autor |
Zpráva |
Klarusa *** šéfredaktorka serveru ***

|
Zaslal: st srpen 27, 2008 8:59 am Předmět: |
|
|
Hmm, nevím, asi bych se nejvíc přikláněla k názoru Kathory, že to bude individuální.
Nicméně, co se týče toho pachu, tak myslím, že ten, kdo kouří, to možná nedokáže tak posoudit, ale (a to myslím čistě jako moje vnímání, tak se prosím nikdo neurážejte), pokud někdo kouří často, tak já to většinou prostě cítím... Asi je i pochopitelné, že kuřákovi to tak nepřipadne, ale já mám docela negativní zkušenost s kámoškami, které se samozřejmě o sebe starají, vypadají v pohodě, všecko OK, ale prostě smrdí jak popelník...  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|

|
Zaslal: st srpen 27, 2008 9:01 am Předmět: |
|
|
Kathory napsal: |
A když se tady bavíte o vlasech pasivních kuřáků, tak je to fakt zvláštní, ale když jsem v hodně zakouřeném prostředí (koncerty, fesťáky), tak mám pak ty vlasy mnohem pěknější... Pevnější a lesklejší Cigaretový smrad mi hrozně vadí, navíc jsem astmatik, ale vždycky jsem přišla z nějaké metalové akce, tak mě spíš ten pozitivní vliv docela překvapil  |
No, já právě naopak, krom toho pachu mám většinou po nějakém delším pobytu v zakouřeném prostředí (i kdžy se tomu snažím maximálně vyhýbat) vlasy docela hnusné, zplihlé a zmaštěné, bez lesku. Nevím, asi je to blbost, ale připadá mi skoro, jako by na ně z toho cigaretového kouře sedal nějaký povlak či co...  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
* >RADA STARŠÍCH<
![]()
|
Zaslal: st srpen 27, 2008 9:03 am Předmět: |
|
|
Klarusa napsal: | Hmm, nevím, asi bych se nejvíc přikláněla k názoru Kathory, že to bude individuální.
Nicméně, co se týče toho pachu, tak myslím, že ten, kdo kouří, to možná nedokáže tak posoudit, ale (a to myslím čistě jako moje vnímání, tak se prosím nikdo neurážejte), pokud někdo kouří často, tak já to většinou prostě cítím... Asi je i pochopitelné, že kuřákovi to tak nepřipadne, ale já mám docela negativní zkušenost s kámoškami, které se samozřejmě o sebe starají, vypadají v pohodě, všecko OK, ale prostě smrdí jak popelník...  |
Já to tedy cítím. Takže se vyvarovávám "smrděti jako popelník" a buď kouřím kdesi venku v prostoru "za bukem", nebo na balkoně doma. V uzavřených prostorách pálit jednu od druhé nesnáším a smrdět taky ne. To už ti pak načichnou i chlupy na palcích  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Slunéčko >RADA STARŠÍCH<

|
Zaslal: st srpen 27, 2008 11:18 am Předmět: |
|
|
Klarusa napsal: | No, já právě naopak, krom toho pachu mám většinou po nějakém delším pobytu v zakouřeném prostředí (i kdžy se tomu snažím maximálně vyhýbat) vlasy docela hnusné, zplihlé a zmaštěné, bez lesku. Nevím, asi je to blbost, ale připadá mi skoro, jako by na ně z toho cigaretového kouře sedal nějaký povlak či co...  |
Tak tohle mívám taky... vždycky si umyju vlasy když jdu na nějakou akci, třeba tancovat nebo do hospody, a když se vrátím po několika hodinách, abych si je myla znova. Ale fakt mě nikdy nenapadlo, že by to mohlo být cigaretovým kouřem... to jsem ale trubka. Já to považovala za takovou mojí malou záhadu.  _________________ www.psycholog-brno.com |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
* >RADA STARŠÍCH<
![]()
|
Zaslal: st srpen 27, 2008 11:27 am Předmět: |
|
|
Slunéčko napsal: | [ Ale fakt mě nikdy nenapadlo, že by to mohlo být cigaretovým kouřem... to jsem ale trubka. Já to považovala za takovou mojí malou záhadu.  |
JJ, stejně jako v kuřárnách atp. se všude usazuje takový nažloutlý "matlací" sajrajt. Myslím, že je to dehet + další škodliviny z toho kouře.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|

|
Zaslal: st srpen 27, 2008 12:02 pm Předmět: |
|
|
Slunéčko napsal: |
Tak tohle mívám taky... vždycky si umyju vlasy když jdu na nějakou akci, třeba tancovat nebo do hospody, a když se vrátím po několika hodinách, abych si je myla znova. Ale fakt mě nikdy nenapadlo, že by to mohlo být cigaretovým kouřem... to jsem ale trubka. Já to považovala za takovou mojí malou záhadu.  |
Ale jo, přesně takhle to je. Taky mám většinou na nějakou akci umyté vlasy, ale když to je zakouřeném prostředí, tak jsou ty vlasy po návratu o ničem, a ne jen kvůli smradu z cigaret...
Jak tady napsala Adél, tak něco na tom bude, vždyť ono se to přece usazuje i v plicích, tak proč ne na vlasech? A silní kuřáci mívají třeba i zažloutlé zuby Takže nějaký vliv to jistě má. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
* >RADA STARŠÍCH<
![]()
|
Zaslal: st srpen 27, 2008 12:43 pm Předmět: |
|
|
Pravda. Aji nehty můžou být u silných kuřáků zažloutlé. Tedy hlavně na té ruce, co drží cigaretu. Viděla jsem to na vlastní bulvy.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Bílá Pivoňka >RADA STARŠÍCH<

|
Zaslal: st srpen 27, 2008 2:21 pm Předmět: |
|
|
A.d.é.l. napsal: | Ok, jo. Já kouřím cca 5-6 let. Někdy nekouřím vůbec, jindy ano. Dle potřeby. Kouření není ok, ale mým vlasům bezprostředně nic nedělá. Těžko říct... |
dle potřeby...to znám, sice se za kuřáka jako takového nepovažuji, ale jsou dny, kdy mi to udělá vyloženě dobře, takových dnů je pár do roka...dle potřeby  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
* >RADA STARŠÍCH<
![]()
|
Zaslal: st srpen 27, 2008 2:23 pm Předmět: |
|
|
Bílá Pivoňka napsal: | A.d.é.l. napsal: | Ok, jo. Já kouřím cca 5-6 let. Někdy nekouřím vůbec, jindy ano. Dle potřeby. Kouření není ok, ale mým vlasům bezprostředně nic nedělá. Těžko říct... |
dle potřeby...to znám, sice se za kuřáka jako takového nepovažuji, ale jsou dny, kdy mi to udělá vyloženě dobře, takových dnů je pár do roka...dle potřeby  |
Tak to já se považuju. Prostě kouřím (je jedno jak moc nebo ne moc), tak jsem kuřák. Občas mám potřebu pohlédnout pravdě do očí.... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Bílá Pivoňka >RADA STARŠÍCH<

|
Zaslal: st srpen 27, 2008 2:32 pm Předmět: |
|
|
A.d.é.l. napsal: |
Tak to já se považuju. Prostě kouřím (je jedno jak moc nebo ne moc), tak jsem kuřák. Občas mám potřebu pohlédnout pravdě do očí.... |
vlastně Ti svým způsobem rozumím, ale když si příležitostně dáš skleničku tak taky nejsi abstinent ale ani alkáč...tak těžko říct, jenomže alkohol a kouření jsou dvě naprosto odlišné věci, to je jasné - jedna cigareta udělá v těle více paseky než deci vína, možná je to měřítko v nutkavosti. asi si o tom něco více přečtu než pohlédnu pravdě do očí ale je to rozhodně dobré pro zamyšlení  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|