|
✿
|
Autor |
Zpráva |
Zdalia 41-80

|
Zaslal: so září 27, 2008 5:56 pm Předmět: |
|
|
Děkuji za uvítání, Nicole. A můžu jenom souhlasit. I když já s hennou svítím spíš teď  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Janie ***moderátorka***

|
Zaslal: so září 27, 2008 8:09 pm Předmět: |
|
|
ahojky Zdalio taky tě tu vítám, opravdu úúžasný první příspěvek a Titania je skvělá, že Tě sem přivedla a vůbec mi ji hodně připomínáš, ona taky píše takový krásný příspěvky.. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Zdalia 41-80

|
Zaslal: so září 27, 2008 8:13 pm Předmět: |
|
|
Moc děkuji za milé uvítání. Troufám si tvrdit, že jsme s Titanií kamarádky Mimochodem máš moc krásné vlasy, ou jé  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
zokynka 81-160

|
Zaslal: út září 30, 2008 12:08 pm Předmět: |
|
|
Ahojky, taky zdravím Zdaliu. Tak jsem si po přečtení tvého příspěvku vzpomněla na maminku, sice o něco starší, ale už leta barví šediny chemickými barvami. A docela to fláká a pak chodí s odrosty, protože nahoru na hlavu si nevidí, tak ji to netrápí. Vlasy má krátké, tak si je snad nijak neničí, když se často stříhají, ale jde mi o ty odrosty. Tobě henna nějak pomohla v tomto směru? Že třeba vlasy rostou pomaleji, nebo je ten přechod mezi šedivými a barvenými méně patrný? Omlouvám se za hloupé dotazy, ale ta tvoje barva vypadá super, myslela jsem, že ta egyptská musí být hodně oranžová, a na tobě vypadá "normálně" Jo a jak dlouho si ji necháváš na hlavě? Možná jsi to někde psala, ještě budu studovat tvé příspěvky  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Titania ~ Strážkyně tématu ~

|
Zaslal: út září 30, 2008 6:28 pm Předmět: |
|
|
Ahóóój, Zdalio!!!
Po takové chvále na mou hlavu Tě přece nemůžu oficiálně nepřivítat! Udělala bych to dřív (a samozřejmě i bez tý chvály), leč přístupu na interfernet teď pár dní jaksi nebylo...
Mám fakt radost, že jsi konečně tady mezi náma - a díky za velmi inspirativní úvodní povídání o henně, sice jsem od Tebe většinu těch poznatků a zkušeností už v průběhu času postupně slyšela, ale takhle je to krásně systematizovaný a shrnutý.
A Tvůj pobyt tady mi asi ušetří dost psaní - už nebudu muset tak často psát "jedna moje kamarádka, která se v těchle věcech vyzná, mi říkala...", protože teď už jsi tu jednou zaregistrovaná, tak můžeš vypovídat sama za sebe. A jak Tě znám, všem nám ostatním to bude jen ku prospěchu! Ještě jednou vítej!  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Zdalia 41-80

|
Zaslal: út září 30, 2008 8:46 pm Předmět: |
|
|
Ahoj Titanie, děkuji za krásné uvítání. Myslím, že v péči o vlasy Ti nesahám ani po paty (kam Ti vlasy jistě časem dosáhnou:-)), takže u mě platíš za zdroj cenných informací. Čekala jsem, kdy zjistíš, že i já Brutus jsem sáhla po zdejší registraci:-) Je zde opravdu milé prostředí, nikdo mě tu významně nenabádá "kdy už se ostříháš?", což je sama o sobě vskutku úleva. Po letmém prohlédnutí fóra jsem zjistila, že moje zkušenosti jsou pranepatrné, spíš já se budu učit, a ráda:-) Měj se moc pěkně. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Zdalia 41-80

|
Zaslal: út září 30, 2008 9:08 pm Předmět: Pro Zokynku: |
|
|
Milá Zokynko, moc děkuji za uvítání. Zjistila jsem, že jsem strašně užvaněná, proto jsem Ti obsáááhlouuu odpověď zaslala zvlášť. Zde jen stručně dle mé zkušenosti: 1) odrosty mě hrozně štvaly 2) přechod odrostů byl zejména po prvním hennování ještě znát, ale každopádně působil docela přirozeně. Už první henna během pár dnů přestala "razit" a postupně se barva prohloubila, všechny odstíny nenásilně propojila. Opakováním hennování barva stále temní. 3) Vlasy mi nepřestaly rychle růst, protože jsem sice přestala se čpavkem v chemických barvách, ale pajcuju hlavu lopušákem drbu kančákem a teď jsem si koupila asi kilo bihoaru:-) 4) Každá čistá henna je v zásadě oranžová (dle místa původu může být víc nebo míň do červena). Výsledek záleží na původní barvě vlasů a na délce aplikace henny (5-12 hodin) a na množství "bahna" (na krátké vlasy má přijít 100g). Přidáním terpenů (jsou např. v tea tree) údajně oranžová temní rychleji a důrazněji, to teď vyzkouším.
5) Přechod mezi šedivými nahennovanými vlasy (u mě asi do půlky uší) a šedivými nachemizovanými nahennovanými vlasy trochu znát je, zejména v určitém světle. Ty konce jsou prostě tmavší. Připomínám, že hennuju každý měsíc celou hlavu. Když mám pocit, že odrosty razí už po 14 dnech a mám čas, naplácnu na dvě tři pěšinky na temeni a na "vlka" zbytek zamražené henny z předchozí procedury, aby odrosty pokud možno nebyly. Tohle malé hennování nechávám na hlavě i kratší dobu (ale pár hodin to chce, jinak to nemá celkem smysl), ať nejsem permanentně v turbanu. Abych neodrazovala zbylé členy domácnosti, naučila jsem se vynalézat různé druhy pokrývek hlavy, abych vypadala pokud možno půvabně nebo aspoň zajímavě.
Já jsem fakt děsivě užvaněná Měj se moc krásně a přeji krásné zdravé vlasy.
Naposledy upravil Zdalia dne st říjen 01, 2008 11:28 pm, celkově upraveno 1 krát. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Zdalia 41-80

|
Zaslal: út září 30, 2008 9:09 pm Předmět: |
|
|
Chybu v oslovení Zokynky jsem již opravila 
Naposledy upravil Zdalia dne st říjen 01, 2008 11:30 pm, celkově upraveno 1 krát. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Titania ~ Strážkyně tématu ~

|
Zaslal: st říjen 01, 2008 7:26 am Předmět: |
|
|
Tenhle server je super v tom, že to učení je vždycky takový vzájemný. Nemá ani cenu Ti tady přát, abys sem dobře zapadla - protože ty už tady dokonale zapdnutá jsi! Takže Ti spíš přeju, ať nepropadneš tý závislosti ne DV tak rychle a důkladně jako já ať stihneš občas i nějakou tu práci. Měj se krásně.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
ilona ***moderátorka***

|
Zaslal: st říjen 01, 2008 3:44 pm Předmět: |
|
|
Zdalia - vííítej a parádní příspěvek!!!! Jsem " chemik" - už několik let a jak jsi psala, patřím mezi ty, které mají z henny obavy.
Mám hnědočerné vlasy, tak nevím, jak by to ve finale chytalo...  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|