Z EU zmizí léčivé byliny
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Dlouhevlasy.cz -> Krása, móda, zdraví + strava
 Vložte téma mezi OblíbenéZobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Jenne
~ Strážkyně tématu ~

PříspěvekZaslal: pá říjen 15, 2010 3:10 pm    Předmět: Citovat

Tak jasně, že domácí sběratele nikdo řešit nebude, protože je jich prostě moc. Pokud by ale podobná pitomina prošla, tak bych se spíš bála toho, že už nepůjdou koupit v lékárnách různé bylinkové přípravky - moc by se mi nechtělo muset si vyrábět třeba vlastní echinaceové kapky na imunitu a podobně...
Gina
321-600
321-600

PříspěvekZaslal: pá říjen 15, 2010 6:22 pm    Předmět: Citovat

To máš pravdu Jenne a mi by asi zavřeli oblíbený e-shop prodejbylin.cz To by byla fakt škoda, jednou za půl roku tam děláme s kamarády hromadné objednávky a vždycky to stálo za to. Bych se bála, že tak kvalitní byliny ani doma nenasuším.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Kataska
>RADA STARŠÍCH<

PříspěvekZaslal: pá říjen 15, 2010 6:28 pm    Předmět: Citovat

To si taky myslím, že je problém, pokud by se náhodou zrušil oficiální prodej, že ty byliny se sbírají na čistých místech a navíc je jich tolik, že pochybuju, že bych vždycky našla to, co potřebuju a přes půl republiky bych pro to nejezdila.
Kdo taky zná tolik bylin, kdy je sbírat, co z nich sbírat, jak je sušit, jak je zpracovat, atd....
Sadako
321-600
321-600

PříspěvekZaslal: út říjen 19, 2010 12:28 pm    Předmět: Citovat

Eh, pokud vím, týká se tohle (imho stupidní a zbytečné, ale co chtít od EU, ta se v zákazech všeho možného pro zdraví svých občanů těžce vyžívá) nařízení léků - a jako "léky" je klasifikováno minimum bylinných přípravků, buď se řadí mezi doplňky stravy nebo kosmetiku.

Takže obavy z vymizení čajů etc. jakož i vlastního sběru bylin jsou, myslím, zbytečné.
***moderátorka***

PříspěvekZaslal: út říjen 19, 2010 2:36 pm    Předmět: Citovat

Sadako napsal:
Eh, pokud vím, týká se tohle (imho stupidní a zbytečné, ale co chtít od EU, ta se v zákazech všeho možného pro zdraví svých občanů těžce vyžívá) nařízení léků - a jako "léky" je klasifikováno minimum bylinných přípravků, buď se řadí mezi doplňky stravy nebo kosmetiku.

Takže obavy z vymizení čajů etc. jakož i vlastního sběru bylin jsou, myslím, zbytečné.

Taky myslím, že půjde spíše "jen" o tohle.

Na druhou stranu, i to mi přijde docela dost závažné: bylinky to staví zcela mimo pozici léčiv... - přesto, že jsou jejich pozitivní účinky jasně prokazatelné. Co to udělá se zblblou veřejností, si ani nechci představit. Za chvíli se nebude věřit ničemu, co nebylo uměle vyrobeno (a to zcela nezávisle na faktu, že sama syntetická léčiva obsahují spoustu škodlivin).

Jako absurdní mi přijde i fakt posílit podobným opatřením farmaceutický průmysl: místo toho, co můžeme získat relativně nenáročně a přirozenou cestou, budeme to za neskutečné peníze vyrábět synteticky... To je fakt na hlavu... Mad
Aldariel
41-80
41-80

PříspěvekZaslal: út říjen 19, 2010 4:13 pm    Předmět: Citovat

tak kočky, mluvily ste o petici. zde je odkaz, podepisujte:

http://www.gopetition.com/petitions/support-herbal-medicine.html

těch podpisů je strašně málo na celou evropu (3878), tak se snažte, rozesílejte, informujte.
Alka
>RADA STARŠÍCH<

PříspěvekZaslal: út říjen 19, 2010 6:35 pm    Předmět: Citovat

Aldariel napsal:
tak kočky, mluvily ste o petici. zde je odkaz, podepisujte:

http://www.gopetition.com/petitions/support-herbal-medicine.html

těch podpisů je strašně málo na celou evropu (3878), tak se snažte, rozesílejte, informujte.

a něco v češtině by nebylo Rolling Eyes ? Nebo mi někdo řekněte kde na co mám kliknout a já to tam udělám.....ale sama to nezvládnu Embarassed , bo nerozumim Embarassed
Gina
321-600
321-600

PříspěvekZaslal: út říjen 19, 2010 8:00 pm    Předmět: Citovat

Tak jsem přidala vlastní podpis, ale řekla bych, že mimo Británii se o tom buď moc neví, nebo jsou bylinkáři tak hodně spíše v méně zemích EU a většině je to tím pádem jedno. Máte nějaké zkušenosti ze zahraničí? Mají bylinkáře po celé Evropě? Taky mi přišlo, že tam těch podpisů je poměrně málo.
Alka
>RADA STARŠÍCH<

PříspěvekZaslal: út říjen 19, 2010 8:09 pm    Předmět: Citovat

tak já kdybych nechodila na tohle forum, a nepřečetla tento příspěvek a ten článek....tak bych o tom taky nevěděla Confused ,
Muselo by to být asi v televizi, nebo v novinách a tak, aby to lidi věděli.
Aldariel
41-80
41-80

PříspěvekZaslal: st říjen 20, 2010 12:55 am    Předmět: Citovat

tak úplně dole na stránce je světle modrý obdélníček "sign the petition". v češtině sem nic neviděla, ostatně i tenhle odkaz není tak úplně moje zásluha, spíše zásluha jedné mé kamarádky čarodějnice.
co se týče bylinkářů z EU, je jich po celé evropě dost a dost, v UK nevim, ale irsko a skotsko je poměrně bohaté, stejně jako veškeré slovanské národy. bylinkářství nevyhyne, ať se EU snaží, seč jí síly stačí. pro dámy, kolegyně z oboru, doporučuji knížku věčně zelené naděje od zentricha a jonáše, kde je o veskrze evropském bylinkářství dostatek podkladů.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

Přejdi na: