|
✿
|
Autor |
Zpráva |
Daniela >RADA STARŠÍCH<
|
Zaslal: po duben 09, 2007 9:10 pm Předmět: |
|
|
Nika napsal: | Ja ze sve socialne-vedni perspektivy tam vidim spoustu promarnenych prilezitost, jak z namesti udelat něco jineho, nez jen hodne sirokou pruchozi ulici. ale samozrejme je otazka, co by mělo takove namesti plnit za funkci...rade lidi to staci tak, jak to je...
jo a este me nejak rozciluje, ze tam nikde nejsou hodiny... |
Obávám se, že příliš mnoho realizací moderní architektury se vyznačuje nevlídností, neútulností, nepraktičností a prazvláštní estetikou, kterou nechápu. Zatímco při navrhování čehokoliv mi připadá logický postup zjistit požadavky místa/stavby/lidí, zjistit výchozí podmínky a omezení (třeba i památková), a pak něco navrhnout, mám často nelibý pocit, že většina současných architektů postupuje zcela opačným směrem |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
hiami 601-1200. Guru III. kategorie
|
Zaslal: čt prosinec 04, 2008 3:19 pm Předmět: |
|
|
ale aspon je tam basnicka. ikdyz tedy cte se hodne blbe a vsimla jsem si ji az po roce..
proc se smi kapri verejne na ulicich o vanocich zabijet? ja se na to koukat nechci, a vetsinou byvaji umistene ty kade v centru a tak, ze se kolem musi projit. vubec se mi to nelibi a divat se na to nechci. kdyz uz se to deje, proc neni vyhrazene nejake okrajove misto, kam by si zajeli ti, co chteji.... |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Morganna ***moderátorka***
|
Zaslal: čt prosinec 04, 2008 3:46 pm Předmět: |
|
|
Myslim, ze prave proto, ze je to v centru - chodi tam spousta lidi, kteri nebudou zajizdet nikam daleko. Maji to pri ceste, a tak priberou kaprika,no. _________________ Szła magiczka przez porębę, pogryzły ją żmije. Wszystkie gady wyzdychały i magiczka żyje. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Sharqigirl 601-1200. Guru III. kategorie
|
Zaslal: čt prosinec 04, 2008 4:01 pm Předmět: |
|
|
Jsem rodilý Brňák, a v podstatě souhlasím s tím co tady napsala většina z vás - na oné kašně neshledávám nis krásného, pripomíná mi velkou rezavou káď na ryby. Celé náměstí je sterilní, šedivé, neútulné. Líbí se mi velké závěsné květináče, které tam byly v létě, ale těch pár stromů jsou úplní mrzáci, kteří spíš jen přežívají, než aby to tam nějak krášlily....
Na druhou stranu jse, ráda, že už to konečně není rozkopané (rozkopávání silnic a chodníků mi přijde jako jakýsi druh místní mánie, který bohužel postupně graduje...), ale zase tam teď jezdí šaliny, které ve směsi s lidmi procházejícími, čekajícími na zastávkách, zevlujícími u obchodů či stánků, tvoří dokonalou zátku, a projít nyní přes centrum rychle je téměř nemožné.
To, jak se motají lidi na trzích mezi projíždějícími šalinami, nekomentuju, div, že tam ještě někoho nezajeli... |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Klarusa *** šéfredaktorka serveru ***
|
Zaslal: čt prosinec 04, 2008 4:03 pm Předmět: |
|
|
Myslím, že kdyby se vyhlašovala soutěž o nejhnusnější vánoční strom, tak Brno má 100% přední pozice zajištěny. Kdo probůh vymyslel ten zlato-stříbrný paskvil??? |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
sobebor 321-600
Založen: 9.1.2008 Příspěvky: 331 Bydliště: B?????¶hmen und M?????¤hren
|
Zaslal: čt prosinec 04, 2008 8:56 pm Předmět: |
|
|
Pro lidi mimo Šalingrad - nenašlo by se foto? |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
egle ~ Strážkyně tématu ~
|
Zaslal: čt prosinec 04, 2008 9:11 pm Předmět: |
|
|
Klarusa napsal: | Skoro všude jsou nějaké stromy nebo aspoň truhlíky s květinami...akorát na Svoboďáku houbeles... Ale buďme spravedliví, pokud se totálně nemýlím, tak na kraji náměstí nějaké stromky jsou. Ale jsou to takoví chudáčci chcípáčci, že žádnou parádu nenadělají. |
hele, já teda to náměstí neviděla, ale v Havířově je náměstí jedna velká vydlážděná plocha končící nechutnou rádoby-prosklenou budovou s gilotinou, teda pardon, kyvadlem uprostřed... stromy jsou až dál, tráva taky... ale zase na druhou stranu je to od dob betonového placu se sochou Lenina vcelku pozitivní posun...
takže myslim, že ač jsem to náměstí neviděla, určitě to neni tak hrozný, jak to popisujete (hlavně pro mě, su na velké plochy bez stromů zvyklá ) |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
tralala 41-80
|
Zaslal: pá prosinec 05, 2008 12:11 pm Předmět: |
|
|
sobebor napsal: | Pro lidi mimo Šalingrad - nenašlo by se foto? |
znas google? z brna nejsem, ale naslo mi to toto, tak snad je to ta kasna, o ktere se tu bavite
(pardon za velikost) |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Klarusa *** šéfredaktorka serveru ***
|
Zaslal: pá prosinec 05, 2008 1:08 pm Předmět: |
|
|
egle napsal: |
hele, já teda to náměstí neviděla, ale v Havířově je náměstí jedna velká vydlážděná plocha končící nechutnou rádoby-prosklenou budovou s gilotinou, teda pardon, kyvadlem uprostřed... stromy jsou až dál, tráva taky... ale zase na druhou stranu je to od dob betonového placu se sochou Lenina vcelku pozitivní posun...
takže myslim, že ač jsem to náměstí neviděla, určitě to neni tak hrozný, jak to popisujete (hlavně pro mě, su na velké plochy bez stromů zvyklá ) |
Tak vždycky může být hůř, že jo Ale i líp |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Bílá Pivoňka >RADA STARŠÍCH<
|
Zaslal: pá prosinec 05, 2008 3:27 pm Předmět: |
|
|
egle napsal: |
hmmm, mně připadlo vcelku příznačné jak tam tu, ano, nazvěme to pravým jménem...gilotinu, nainstalovali, že v ten týden nebo krátce po tom došlo k vraždě jednoho našeho radního na zasedání v kulturáku...že?... Egle, nevím jak Tobě, ale mně se to nelíbí, místo Lenina budiž, ale umím si představit i hezčí návrhy které tam mohly být...ale ten parčík pro děti za spořitelnou mi připadá výborný, až bych tam sama v noci šla |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|