Vlásky uplně od začátku...
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

Přidat nové téma   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Dlouhevlasy.cz -> Jste u nás noví? Představte se, zeptejte se, uvolněte se :)
 Vložte téma mezi Oblíbené&sid=7ab85308a7ccdcfd4b10af811354d43bZobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Adluska
>RADA STARŠÍCH<

PříspěvekZaslal: so duben 12, 2008 9:20 pm    Předmět: Citovat

hele mám takovej dotaz...nepletete si kouty a hranatej typ obličeje?? já to mám taky a nikdy jsem si nemyslela, že bych měla kouty... Confused
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Kathory
>RADA STARŠÍCH<

PříspěvekZaslal: so duben 12, 2008 10:39 pm    Předmět: Citovat

Mojekaami: Mám vyzkoušeno spoustu věcí, které jsem brala dlouhodobě. Stalo se mi to, že vlasy třeba začaly trošku v těch místech růst, ale hned vypadaly. Taková léčba nemá cenu. Ta holá místa jsou místa, kde jsou vlasové cibulky mrtvé. Je to jako řvát na mrtvolu, aby se probudila a žila. Možná se dá zastavit nebo omezit postupování dál, ale zatím jsem nevím, jednak je to asi sledování na pár let, jednak se může stát, že to některé přípravky mohou urychlit. Proti genetice se zatím nedá bojovat...

Adluska: Ne, alespoň já nepletu. Kouty mě trápí od té doby, co mi narostly světlé vlasy, to je od pěti let a jsou to kouty. Nyní vypadají tak, že mám na bocích holé "vjezdy" do středu hlavy o délce 7cm a šířce asi 5cm. Prostě klasické kouty běžného čtyřicetiletého muže. Za celý život jsem viděla na vlastní oči jen jednu ženu a ta je ještě měla poloviční než já. Není to obvyklé.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Slunéčko
>RADA STARŠÍCH<

PříspěvekZaslal: so duben 12, 2008 10:52 pm    Předmět: Citovat

Holky, vzpomněla jsem si na knížku od amerického autora Andy Bryanta, která se jmenuje Stop padání vlasů, je to taková útlá malá knížečka autora, který přišel s novou teorií o tom, proč vzniká padání vlasů mužského typu (tj hlavně na těch typických místech - kouty a vzadu na temeni)... v podstatě je to o tom, že ta místa jsou nedostatečně prokrvena: shrnuje několik různých vlivů, a navrhuje taky několik řešení - patří mezi ně i jednoduché cviky na procvičení svalů hlavy a krční páteře, úprava jídelníčku tak aby v něm bylo víc vitaminů a boj se stresem - tvrdí, že má báječné výsledky, no nevím, nezkoušela jsem.
Ale říkám si, že pokud tu knížku neznáte a měly byste zájem, tak tu můžu pár tipů vypsat a třeba napsat krátký článek, jsou to jednoduché věci a řekla bych i obecně zdravé.
Klarusa
*** šéfredaktorka serveru ***

PříspěvekZaslal: ne duben 13, 2008 1:50 pm    Předmět: Citovat

Mojekaami napsal:

Na vlasy to snad žádný negativní vlivy nemá...naopak, připadaj mi mnohem barevně výraznější a celkově krásnější, takový svěží, ale možná si to jen namlouvám, na to jsem já expert.. Very Happy

Tak potom je to asi vcelku v pohodě a myslím, že se nemusíš bátWink

Mojekaami napsal:

Kdysi mi babička říkala, že když se dlouho používá jeden druh šampónu, vlasy se ničí..je pravda, že potřebují změnu?Občas?? Rolling Eyes

Změna nezaškodí, ale pokud se ti zdá, že ti nějaký šampon sedne, nemusíš ho za každou cenu měnit.
Daniela
>RADA STARŠÍCH<

PříspěvekZaslal: ne duben 13, 2008 2:53 pm    Předmět: Citovat

Mojekaami napsal:
A Danielo? Můžu se zeptat? Zda šampon vlastní silikony zjistím asi z ingrediencí že?Ale radši se ptám, pač jsem doma prohledala všechny šampony, a nikde jsem to ve složení nenašla... Rolling Eyes ..Asi si najdu fórum, kde se tomu věnujete, vůbec totiž nevím, co silikony jsou.. Embarassed
15 až 20 cm??To bych byla šťastná jako blecha... Very Happy

O silikonech je tu skutečně celé vlákno, např. tady.
Běžné šampony nabízené reklamami, jako Fructis, Elséve, Dove apod. většinou všechny obsahují silikony. Silikony se tam přidávají, aby se vlasy pěkně leskly a dobře rozčesávaly, může to mít však řadu negativních vedlejších účinků. Šampony bez silikonů mohou být buď přírodní (Urtekram, Lavera, Logona, Dr. Hauschka, Lush atd.) nebo částečně přírodní, většinou sehnatelné v lékárnách (Doliva, Dr.Müller - panthenolový, Alpecin atd.) - chce to vyzkoušet, co člověku nejlíp sedne.

Jinak přírůstek 15-20 cm za rok není zas až tak fantastický, zatím tu nikdo nepsal, že by mu vlasy rostly pomaleji, než cca 10 cm za rok Smile
Mojekaami
21-40
21-40

PříspěvekZaslal: ne duben 13, 2008 4:11 pm    Předmět: Citovat

Adluska napsal:
hele mám takovej dotaz...nepletete si kouty a hranatej typ obličeje?? já to mám taky a nikdy jsem si nemyslela, že bych měla kouty... Confused

Nene, s hranatým obličejem si to stoprocentně nepletu, i když bych byla ráda... Crying or Very sad Mám opravdu pravé nefalšované kouty... Crying or Very sad
Mojekaami
21-40
21-40

PříspěvekZaslal: ne duben 13, 2008 4:13 pm    Předmět: Citovat

Slunéčko napsal:
Holky, vzpomněla jsem si na knížku od amerického autora Andy Bryanta, která se jmenuje Stop padání vlasů, je to taková útlá malá knížečka autora, který přišel s novou teorií o tom, proč vzniká padání vlasů mužského typu (tj hlavně na těch typických místech - kouty a vzadu na temeni)... v podstatě je to o tom, že ta místa jsou nedostatečně prokrvena: shrnuje několik různých vlivů, a navrhuje taky několik řešení - patří mezi ně i jednoduché cviky na procvičení svalů hlavy a krční páteře, úprava jídelníčku tak aby v něm bylo víc vitaminů a boj se stresem - tvrdí, že má báječné výsledky, no nevím, nezkoušela jsem.
Ale říkám si, že pokud tu knížku neznáte a měly byste zájem, tak tu můžu pár tipů vypsat a třeba napsat krátký článek, jsou to jednoduché věci a řekla bych i obecně zdravé.

Slunéčko, já bych za ten výtažek z knihy, nebo článek byla moc vděčná.... Embarassed
Mojekaami
21-40
21-40

PříspěvekZaslal: ne duben 13, 2008 4:16 pm    Předmět: Citovat

Daniela napsal:
Mojekaami napsal:
A Danielo? Můžu se zeptat? Zda šampon vlastní silikony zjistím asi z ingrediencí že?Ale radši se ptám, pač jsem doma prohledala všechny šampony, a nikde jsem to ve složení nenašla... Rolling Eyes ..Asi si najdu fórum, kde se tomu věnujete, vůbec totiž nevím, co silikony jsou.. Embarassed
15 až 20 cm??To bych byla šťastná jako blecha... Very Happy

O silikonech je tu skutečně celé vlákno, např. tady.
Běžné šampony nabízené reklamami, jako Fructis, Elséve, Dove apod. většinou všechny obsahují silikony. Silikony se tam přidávají, aby se vlasy pěkně leskly a dobře rozčesávaly, může to mít však řadu negativních vedlejších účinků. Šampony bez silikonů mohou být buď přírodní (Urtekram, Lavera, Logona, Dr. Hauschka, Lush atd.) nebo částečně přírodní, většinou sehnatelné v lékárnách (Doliva, Dr.Müller - panthenolový, Alpecin atd.) - chce to vyzkoušet, co člověku nejlíp sedne.

Jinak přírůstek 15-20 cm za rok není zas až tak fantastický, zatím tu nikdo nepsal, že by mu vlasy rostly pomaleji, než cca 10 cm za rok Smile

No...tohle už mám pročtené...Takže se mrknu po přírodním šampónu, který mi sedne... Very Happy No vidite, kdybych Vás nanešla, tak si dál meji vlasy těma silikonama... Very Happy Díky bohu za ty dary... Very Happy
Mojekaami
21-40
21-40

PříspěvekZaslal: po duben 14, 2008 11:01 am    Předmět: Citovat

Kathory napsal:
Mojekaami: Mám vyzkoušeno spoustu věcí, které jsem brala dlouhodobě. Stalo se mi to, že vlasy třeba začaly trošku v těch místech růst, ale hned vypadaly. Taková léčba nemá cenu. Ta holá místa jsou místa, kde jsou vlasové cibulky mrtvé. Je to jako řvát na mrtvolu, aby se probudila a žila. Možná se dá zastavit nebo omezit postupování dál, ale zatím jsem nevím, jednak je to asi sledování na pár let, jednak se může stát, že to některé přípravky mohou urychlit. Proti genetice se zatím nedá bojovat...

Věřim tomu, že se řešení najde..třeba i v budoucnu za pár let?
*
>RADA STARŠÍCH<

PříspěvekZaslal: po duben 14, 2008 11:23 am    Předmět: Citovat

já ted nehci aby to vypadalo... no, když má někdo něco dané geneticky tak se s tím moc dělat nedá. Ale chtěla jsem se zeptat. Zkoušely jste methionin?

METHIONIN - PN-68-98 tbl.
tablety

S: Methionin.

CH: Aminokyselina methionin Ä výchozí látka cysteinu, kreatinu a karnitinu, zvyšuje hladinu glutathionu, zvyšuje celkový cholesterol a LDL-cholesterol. Obsahuje 40% uhlíku, 7,5% vodíku, 21,5% kyslíku, 9% dusíku, 22% síry. Důležitá součást krevního barviva, tkání a krevního séra. Podílí se na funkci sleziny, slinivky břišní a lymfatických uzlin. Potraviny dodávající methionin: růžičková kapusta, zelí, květák (syrové), šťovík, křen, pažitka, česnek, řeřicha potoční, ananas, jablka, paraořechy a lískové ořechy.

já jej s úspěchem užívám rok a půl ( a přestávkama). Hranice vlasů se mi posunula centimetr do čela. Většina těch "přirostlých" vlasů se docela drží.
Samozřejmě to nepomůže každému jelikož příčina padání vlasů bývá různá (u kamarádčiny mamky to dokonce byla autoimunitní reakce).
To jenom kdyby chtěl někdo experimentovat
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky! Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

Přejdi na: