|
✿
|
Autor |
Zpráva |
Chaluzska 321-600

|
Zaslal: st březen 21, 2007 7:11 pm Předmět: |
|
|
ilona napsal: | Klarusa napsal: | A vy ostatní nemusíte tolik litovat, že se nikam nepodíváte - vždyť tady je taky krásně, když si jen pomyslím, kde všude bych se chtěla v ČR podívat a kde jsem ještě nebyla, tak mám výletní program na hoooodně dlouho dopředu  |
Souhlasím s tebou! Jakmile se trochu rozjaří, vyrážíme na výlety po České republice. Je u nás moc krásně, osobně mám moc ráda jižní Čechy, Český Ráj, jižní Moravu...A pořád nám zbývájí hromada míst,které bychom rádi poznali.Já se tááák těším, až bude lepšejší počasí a my zas někam vyjedem  |
No, jasně. Já moc ráda poznávám naši vlast, raději zůstanu tady a budu poznávat ČR a když nemám peníze, tak si udělám pěší túru po okolí....a co všechno neobjevím (třeba kousek za domem máme opuštěnou kapličku zarostlou křovím a nikdo o ní neví!). Moc ráda navštěvuju muzea a hrady a zámky... a skoro mě děsí, kde všude to ještě neznám ... třeba Moravu téměř vůbec neznám... já vím, je to ostuda, ale holt jsem na ni ještě neměla štěstí (... tak a teď doufám, že mě Moraváci nezatratí ) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Clondyk >RADA STARŠÍCH<

|
Zaslal: so březen 24, 2007 6:55 am Předmět: |
|
|
Chaluzska napsal: | ilona napsal: | Klarusa napsal: | A vy ostatní nemusíte tolik litovat, že se nikam nepodíváte - vždyť tady je taky krásně, když si jen pomyslím, kde všude bych se chtěla v ČR podívat a kde jsem ještě nebyla, tak mám výletní program na hoooodně dlouho dopředu  |
Souhlasím s tebou! Jakmile se trochu rozjaří, vyrážíme na výlety po České republice. Je u nás moc krásně, osobně mám moc ráda jižní Čechy, Český Ráj, jižní Moravu...A pořád nám zbývájí hromada míst,které bychom rádi poznali.Já se tááák těším, až bude lepšejší počasí a my zas někam vyjedem  |
No, jasně. Já moc ráda poznávám naši vlast, raději zůstanu tady a budu poznávat ČR a když nemám peníze, tak si udělám pěší túru po okolí....a co všechno neobjevím (třeba kousek za domem máme opuštěnou kapličku zarostlou křovím a nikdo o ní neví!). Moc ráda navštěvuju muzea a hrady a zámky... a skoro mě děsí, kde všude to ještě neznám ... třeba Moravu téměř vůbec neznám... já vím, je to ostuda, ale holt jsem na ni ještě neměla štěstí (... tak a teď doufám, že mě Moraváci nezatratí ) |
Kočky, tak to mi mluvíte z duše, mě nějak cizina moc neláká a moře již vůbec ne... u mě to není otázka peněz, ale toho, že vím, že u nás je tak krásně... neznám krásnější probuzení, když mě poránu budí první paprsky slunce, když ležím někde pod stromem a zpěv ptáků... kolikráte se mi stalo, že jsem vytáhl ven do přírody zapřísáhlého odpůrce chození a spaní pod širákek a po první noci , třeba jen kousek od mašeho "města" tak kde on nikdy nebyl, sám konstatoval, že tu je krásně ...  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Nika >RADA STARŠÍCH<

|
Zaslal: so březen 24, 2007 7:09 pm Předmět: |
|
|
Hm...tak to mě lákají krásy naší vlasti i cizina:-)
Já cestuju ráda- člověka to donutí koukat se pořádně kolem sebe baví mě poznávat nová místa, baví mě potkávat nové lidi, baví mě potkávat se s odlišným životním způsobem, baví mě cizí města, baví mě příroda ve všech podobách....
Svět je barevnej, to je na něm hezký...
Já osobně si myslím, že je dobrý občas se kouknout za hranice (ať už státu či své mysli)- aby se člověk přesvědčil, že se dá žít různě, že žádnej z těch způsobů v podstatě není lepší ani horší, že sou prostě jen jiný....A díky cestování může přemýšlet, co se mu najeho vlastním stylu líbí a co by třeba moh´ převzít od těch druhejch:-)
a taky může vidět různý pěkný věci, co u nás nejsou:)
ale přitom je asi dobrý mít otevřený oči i pro ty krásný věci, co máme za pr.... humnama a že těch je taky fůra...
Já sama mám teda na dvě vyjímky proježděnou jenom Evropu, ale celkem mě to láká i dál I třeba hodně dál Doufám, že budu mít příležitost... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Revelate 161-320

|
Zaslal: po prosinec 08, 2008 12:10 am Předmět: Island |
|
|
navštívil někdo odsud mrazivě krásný Island? teď jsem jedním dechem přečetla Burianovu Ságu o cestě na Island a jsem dokonale okouzlená... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Sharka 21-40

|
Zaslal: út leden 27, 2009 4:12 pm Předmět: |
|
|
Popravdě sever mě cestovatelsky moc neláká, kromě Švédska, které bych si měla dát povinně pracovně. Asi počkám až mě tam pozvou známí.
Já do zahr. cestuji tak: když mě pozvou zahraniční organizátoři, na historický trh, tak k nim jedu, pár dní strávím ve stánku, něco prodám a vydělám a dalších několik dní trajdám po jejich zemičce a když mi zbudou peníze aspoň na cestu autem zpět, tak jsem ráda a finance mě netrápí.
Takže: jižní Anglie, mnohokrát Francie ( Paříž a Normandie ), Německo všude možně ( hrady, zámky, města), Polsko ( sever u moře), Holandsko, Belgie a kam mě asi nikdo nepozve a co bych chtěla vidět je Austrálie.
Naší zemičku taky miluju, po českých hradech a zámcích jsem cestovala s rodiči jako dítě, po revoluci hrady a zámky a zajímavá města a vesničky při začátcích českých trhů a jarmarků. Na speciální prohlídce Křivoklátu (tam kam normálně turisty nevodí) jsem byla asi 20krát.
A Český Ráj mám doma a chodím po něm na procházky se psem.
Přítel mě teď láká taky do Ruska tak dejte vědět jak se líbilo
Přeji krásné výlety kamkoli |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Lúthien >RADA STARŠÍCH<
![]()
|
Zaslal: st leden 05, 2011 8:46 pm Předmět: |
|
|
Tohle vlákno nějak umřelo, že by tady nikdo necestoval? Doufám, že ano, protože se na vás obracím s prosbou. Na léto se chystám podívat se na pár týdnů do světa (nechci zatím psát kam a jak, abych to nezakřikla), ale potřebuju na to trochu natrénovat nohy (a konečně vyšlapat botky ). Nemáte pár typů na túry po čechách, nejlépe v nějakém hornatějším prostředí? Zkouším hledat na netu, ale stále nenacházím nic co by mě zaujalo  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
*Dalarius et Laixi >RADA STARŠÍCH<
![]()
|
Zaslal: st leden 05, 2011 8:54 pm Předmět: |
|
|
Janickaxy napsal: | Tohle vlákno nějak umřelo, že by tady nikdo necestoval? Doufám, že ano, protože se na vás obracím s prosbou. Na léto se chystám podívat se na pár týdnů do světa (nechci zatím psát kam a jak, abych to nezakřikla), ale potřebuju na to trochu natrénovat nohy (a konečně vyšlapat botky ). Nemáte pár typů na túry po čechách, nejlépe v nějakém hornatějším prostředí? Zkouším hledat na netu, ale stále nenacházím nic co by mě zaujalo  |
Cestoval, ale jen po ČR. A už je to dýl.
Lokaci Ti neporadím…bohužel. Ale musí to být hornatější?? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Lúthien >RADA STARŠÍCH<
![]()
|
Zaslal: st leden 05, 2011 8:59 pm Předmět: |
|
|
Výraznější terén je dost důležitý, po rovině klidně půjdu téměř celý den a pokud nebudu mít dvacet kilo na zádech tak se skoro neunavim. Proti dvouhodinovému výšlapu nahoooooru je to lehárko (nehledě na sešlap dolů, brrrrr) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Juráš 8-20

|
Zaslal: st leden 05, 2011 9:00 pm Předmět: |
|
|
Janickaxy napsal: | Tohle vlákno nějak umřelo, že by tady nikdo necestoval? Doufám, že ano, protože se na vás obracím s prosbou. Na léto se chystám podívat se na pár týdnů do světa (nechci zatím psát kam a jak, abych to nezakřikla), ale potřebuju na to trochu natrénovat nohy (a konečně vyšlapat botky ). Nemáte pár typů na túry po čechách, nejlépe v nějakém hornatějším prostředí? Zkouším hledat na netu, ale stále nenacházím nic co by mě zaujalo  |
Po Čechách nejsou hory zas až tak náročný... Jsou sice hezký, ale na nějaký pravý horský tůry moc ne. Jinak nejlepší jsou jednoznačně Krkonoše. Šumava je plochá, Beskydy a Javorníky jsou sice místy náročný, ale těch míst je málo a jsou roztahaný. Stejně tak Jeseníky.
Pokud můžu doporučit pěkné hory v dosahu naší republiky, tak osobně jsem byl v těchto pohořích:
1) Malá Fatra
2) Vysoké Tatry
3) Nízké Tatry
4) Scheeberg
Všechny moc krásné, vysoké kolem 2000 metrů, mohu jen doporučit. Přitom všechno docela blízko. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Jenne ~ Strážkyně tématu ~

|
Zaslal: st leden 05, 2011 9:07 pm Předmět: |
|
|
Já bych ještě dodala Slovenský Ráj, tam nejsou hory sice moc vysoké, zato jsou ale pořádně prudké a člověk se dost nadře. A ta příroda je prostě úžasná  _________________ Swooping... is... bad. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|