|
|
✿
|
| Autor |
Zpráva |
Ereškigal 41-80

|
Zaslal: po květen 07, 2007 5:39 pm Předmět: |
|
|
| galadriel napsal: | No ja nevim, ale po koprive mi vlasy dost litaly a byly vysusene
A po olivovem oleji, nadherne vlasky, ale jak je mam kratke, za chvili splihle |
To mě mrzí, že to nevyšlo, když jsem to tak vychvalovala . Asi opravdu na každého zabírá něco jiného. Jen to najít . |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|
sarahpentium >RADA STARŠÍCH<

|
Zaslal: po květen 07, 2007 5:59 pm Předmět: |
|
|
Tak mám na hlavě následující zábal: 2 lžíce olivovýho oleje, 2 lžíce kokosovýho oleje, 5 lžic tučné smetany a lžička vinného octa ( 6% italský ). Mám to zabalený, zapařuju, za půl hoďky to smyju. To jsem na to zvědavá  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|
mili 0-7

![]()
|
Zaslal: po květen 07, 2007 6:03 pm Předmět: Prirodna farba na vlasy |
|
|
Ja som si skusala farbit vlasy kurkumou, to je to indicke korenie, co ma tak zúrivo zltu farbu do zelena, vacsinou sa tym farbi ryza:-).
Mam plave nefarbene vlasy, mala som to na nich len chvilu, ale ten efekt- brutálne silná žltá, aku nenamiesa ani kadernicka. Pri nocnom svetle sa to ako tak stratilo, ale ked na to zasvietilo slniecko tak to brutálne zacalo svietit do zltozelena. Inak ta farba vyzerala uplne neprirozdene ale ako experiment je to zaujimave. Po troch, styrok umytiach mate povodnu farbu.
Ak to niekto odvazny chce skúsit, tak rozmiesajte kurkumu (normalne kupite v potravinach) s vodou, to takej riedkej kase a hodte na vlasy, nechajte tak max 5 minut a umyte. Pozor na zafarbenie ruk, hlavy, vane a vsetkeho moc to nejde umyt, teda na pokozku hlavy to radsej nedavajte. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|
galadriel 161-320

![]()
|
Zaslal: po květen 07, 2007 8:59 pm Předmět: |
|
|
| Ereškigal napsal: | | galadriel napsal: | No ja nevim, ale po koprive mi vlasy dost litaly a byly vysusene
A po olivovem oleji, nadherne vlasky, ale jak je mam kratke, za chvili splihle |
To mě mrzí, že to nevyšlo, když jsem to tak vychvalovala . Asi opravdu na každého zabírá něco jiného. Jen to najít . |
Ne to je v pohode. Vis co, ja uz vlastne ani zadne kury nepotrebuju, vlasy mam super zdrave, nepadaji mi, konecky se mi netrepi, necuchaji se mi a lesknou samy o sobe. Bohuzel jsou ale jemne, je to po tatkove rodine, no a to clovek neovlivni, i kdyz porad zkousim, co kdyby neco prece jenom zabralo.
Ted se je snazim mit jemnymi sampony bez silikonu jako Alverde, Sante nebo Panthenol- i kdyz ten je dost silnej. A musim rict, ze driv, kdyz jsem mela na vlasech chemii, tak jsem tim vlasy vubec neumyla, ted v pohode, dokonce mi vydrzi i 4 dny bez myti.
No a zacala jsem davat po kazdem umyti Nadeji lopuch a pocitve beru vitaminy. Ted to mam od nove kadernice moc hezky sestrihane, vlasy vypadaji bohatsi a vypada to, ze uz jsou po cele delce kvalitni, takze doufam, ze jak ted budou dorustat, tak ty konce nebudu muset odstihnout.Jinak se tech dlouhych nedockam  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Ereškigal 41-80

|
Zaslal: po květen 07, 2007 10:39 pm Předmět: |
|
|
| galadriel napsal: |
Ne to je v pohode. Vis co, ja uz vlastne ani zadne kury nepotrebuju, vlasy mam super zdrave, nepadaji mi, konecky se mi netrepi, necuchaji se mi a lesknou samy o sobe. Bohuzel jsou ale jemne, je to po tatkove rodine, no a to clovek neovlivni, i kdyz porad zkousim, co kdyby neco prece jenom zabralo.
Ted se je snazim mit jemnymi sampony bez silikonu jako Alverde, Sante nebo Panthenol- i kdyz ten je dost silnej. A musim rict, ze driv, kdyz jsem mela na vlasech chemii, tak jsem tim vlasy vubec neumyla, ted v pohode, dokonce mi vydrzi i 4 dny bez myti.
No a zacala jsem davat po kazdem umyti Nadeji lopuch a pocitve beru vitaminy. Ted to mam od nove kadernice moc hezky sestrihane, vlasy vypadaji bohatsi a vypada to, ze uz jsou po cele delce kvalitni, takze doufam, ze jak ted budou dorustat, tak ty konce nebudu muset odstihnout.Jinak se tech dlouhych nedockam  |
Tak to je bezva, držím palce. Já mám teď období experimentů s rostlinkama a obsahem lednice . Když najdu recept, který se mi nezdá jako úplná hloupost, vyzkouším ho. Je to levnější než pokusy s vlasovou kosmetikou a ještě se na lovu lupení projdu v přírodě. Huňatá hříva mi na hlavě stejně nevybují, ale třeba rychleji porostou  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nika >RADA STARŠÍCH<

|
Zaslal: út květen 08, 2007 10:14 am Předmět: Re: Prirodna farba na vlasy |
|
|
| mili napsal: | Ja som si skusala farbit vlasy kurkumou, to je to indicke korenie, co ma tak zúrivo zltu farbu do zelena, vacsinou sa tym farbi ryza:-).
Mam plave nefarbene vlasy, mala som to na nich len chvilu, ale ten efekt- brutálne silná žltá, aku nenamiesa ani kadernicka. Pri nocnom svetle sa to ako tak stratilo, ale ked na to zasvietilo slniecko tak to brutálne zacalo svietit do zltozelena. Inak ta farba vyzerala uplne neprirozdene ale ako experiment je to zaujimave. Po troch, styrok umytiach mate povodnu farbu.
Ak to niekto odvazny chce skúsit, tak rozmiesajte kurkumu (normalne kupite v potravinach) s vodou, to takej riedkej kase a hodte na vlasy, nechajte tak max 5 minut a umyte. Pozor na zafarbenie ruk, hlavy, vane a vsetkeho moc to nejde umyt, teda na pokozku hlavy to radsej nedavajte. |
jůů Mili, to je ale zajímavý experiment!!! moc by me zajimalo, jak to vypadalo já kurkumu mám doma právě na tu rýži a barví to teda všechno a hodně kuchyňkou linku jsem kvůli ní jednou drhla půl hodiny:) ale na vlasy by me to dat nenapadlo nemáš náhodou nějakou fotečku? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Klarusa *** šéfredaktorka serveru ***

|
Zaslal: út květen 08, 2007 10:46 am Předmět: |
|
|
| Soufflet napsal: | Holkýý, kdy začnou růst kopřivy??? Já se úplně těším, až vyzkouším ten kopřivový vývar Ale kopřivy pořád nikde nerostou, tak už jsem přemýšlela, že si je koupím (viděla jsem je teď v tom obchodě s čajíkama ) Tak já jen jestli jsem slepá, že je nikde nevidím nebo úplně blbá, že se po nich scháním v době, kdy vůbec nerostou  |
Já už jsem kopřivy viděla Zkus vyrazit někam do přírody, určitě na ně narazíš  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Ereškigal 41-80

|
Zaslal: út květen 08, 2007 10:57 am Předmět: |
|
|
| Soufflet napsal: | Holkýý, kdy začnou růst kopřivy??? Já se úplně těším, až vyzkouším ten kopřivový vývar Ale kopřivy pořád nikde nerostou, tak už jsem přemýšlela, že si je koupím (viděla jsem je teď v tom obchodě s čajíkama ) Tak já jen jestli jsem slepá, že je nikde nevidím nebo úplně blbá, že se po nich scháním v době, kdy vůbec nerostou  |
To je zvláštní, já na ně chodím už od začátku dubna. Nejdřív to chtělo opravdu pořádně hledat, protože byly miniaturní, ale teď už to jsou vzrostlé krasavice . Většinou je najdu na nějakém zastrčeném stinném místě, třeba v rohu zahrady nebo na okraji louky, ale tam se schovávají ve vyšší trávě. Taky jsou v příkopech u silnic, ale to není zrovna to pravé ořechové. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Medea 161-320

|
Zaslal: út květen 08, 2007 1:29 pm Předmět: |
|
|
Plechové rukavice! To znám! Na podzim musí vsechny kaktusy do zimní zahrady a na jar zas ven. Takze kdyz sme u toho, tak se musím celkove nejak chránit, protoze nekteré kaktusy sou vetsí jak já, a nejednou sem mela bodláky v zádech apod. Minule se nás nekdo ptal, jestli z nich budeme delat tequilu?  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Lucynqa 161-320

|
Zaslal: čt květen 10, 2007 8:35 pm Předmět: nezkousela ale asi si du antrhat koprivy :lol: |
|
|
Domácí vlasové zábaly
Pro všechny typy vlasů
* vlasový zábal z vaječného žloutku s olivovým olejem a citrónovou šťávou
* olivový nebo mandlový olej s bílým jogurtem a troškou rumu
* olivový nebo mandlový olej s heřmánkovým odvarem
Mastné vlasy
* Nechejte působit sníh z bílku až do zaschnutí, pak jej smyjte.
* Na mastné vlasy je také účinný odvar z řebříčku, břízy nebo fenyklu.
* Nejlépe vlasy odmašťuje citrón a zábaly citrón obsahující.
Suché vlasy
* olivový olej smíchaný se žloutkem (aby se tyto ingredience spojily, je třeba olej zahřát na 40 °C)
* další tipy pro suché vlasy najdete zde
Proti vypadávání vlasů
* Vtírejte do vlasové pokožky odvar z lopuchu nebo cibulovou šťávu s trochou koňaku.
* Proti vypadávání vlasů je také účinný odvar z rozmarýnu.
Pro lesk vlasů
* Smíchejte 2 bílky se 2 lžícemi medu a několika kapkami olivového oleje.
* Kúra z bílého jogurtu dodá vlasům hebkost. Stačí nanést jogurt do vlasů a po 20 minutách působení vymýt vodou.
* Pivní vlasová kúra (jeden šálek piva na tři šálky vody) dodá vašim vlasům nejen lesk, ale i sílu.
Proti lupům
* Vtírejte do vlasové pokožky odvar z kopřiv. Kúru neoplachujte!
* Proti lupům můžete bojovat také odvarem z řebříčku, břízy nebo přesličky.
Pro světlé vlasy
* Barvu světlých vlasů zachovává odvar z heřmánku. Tmavší vlasy tento odvar zesvětluje.
Pro tmavé vlasy
* Chcete-li mít přirozeně tmavší vlasy, používejte odvar z kopřivy.
Pro celkovou vitalitu vlasů
* Pružnost, lesk a sílu dodá vašim vlasům odvar z levandule, máty peprné, kopřivy, šalvěje, mateřídoušky nebo heřmánku. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|