Dlouhé vlasy v businessu...?
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Dlouhevlasy.cz -> Dlouhé vlasy a tak dál...
 Vložte téma mezi OblíbenéZobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Kataska
>RADA STARŠÍCH<

PříspěvekZaslal: út červen 23, 2009 9:30 pm    Předmět: Citovat

Ehm, myslím, že jsem napsala v podstatě to samé co z.pepa, asi to vidím úplně stejně Wink
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Klarusa
*** šéfredaktorka serveru ***

PříspěvekZaslal: út červen 23, 2009 9:43 pm    Předmět: Citovat

Kataska napsal:

Klaruso, zkus to brát tak, že schválené teorii předcházela praktická studie, která zjistila, že ty a ty věci se jeví určitému vysokému procentu lidí jako nejdůvěryhodnější, nejlepší atd.
To, že ty nespadáš do té většiny (jakože já tam nespadám taky) není důvod chovat se podle nastudovaných teorií, ale ani je odsuzovat jako nesprávné.
Je to prostě fakt, s kterým je nutno se smířit, prostě to tak funguje a naše preference jakožto menšiny nikoho nezajímají.

Já jsem ale nemluvila o správnosti studiích, byť teda pravda, nevěřila bych slepě kdejakému statistickému výplodu (mně se nikdy nikdo na nic takového neptal, pak to mají mít správně... Laughing Laughing Laughing)
Vždyť celou dobu mluvím o svých pocitech - tak musím se asi bránit vyloženě nesmyslnému předpokladu založenému na jinak zcela bezchybné statistice, že bych víc věřila někomu krátkovlasému Wink To mi teda připadá jako docela podstatná mezera, když to někoho navádí k takovému uvažování.
Kataska
>RADA STARŠÍCH<

PříspěvekZaslal: út červen 23, 2009 9:53 pm    Předmět: Citovat

Klarusa napsal:
Kataska napsal:

Klaruso, zkus to brát tak, že schválené teorii předcházela praktická studie, která zjistila, že ty a ty věci se jeví určitému vysokému procentu lidí jako nejdůvěryhodnější, nejlepší atd.
To, že ty nespadáš do té většiny (jakože já tam nespadám taky) není důvod chovat se podle nastudovaných teorií, ale ani je odsuzovat jako nesprávné.
Je to prostě fakt, s kterým je nutno se smířit, prostě to tak funguje a naše preference jakožto menšiny nikoho nezajímají.

Já jsem ale nemluvila o správnosti studiích, byť teda pravda, nevěřila bych slepě kdejakému statistickému výplodu (mně se nikdy nikdo na nic takového neptal, pak to mají mít správně... Laughing Laughing Laughing)
Vždyť celou dobu mluvím o svých pocitech - tak musím se asi bránit vyloženě nesmyslnému předpokladu založenému na jinak zcela bezchybné statistice, že bych víc věřila někomu krátkovlasému Wink To mi teda připadá jako docela podstatná mezera, když to někoho navádí k takovému uvažování.

Nemyslím, že to někoho navádí vědomě k uvažování, že by měl věřit spíš někomu krátkovlasému. Tohle bývají nevědomé záležitosti a té teorii docela věřím, vzhledem k tomu, kolik věcí člověka takhle nevědomě a třeba úplně nelogicky vzhledem k jeho osobním názorům ovlivňuje.
Moje sympatie mají také spíš lidé originální, zajímaví (a často také dlouhovlasí), ale v byznysu jde přece o něco jiného než o osobní sympatie.
Klarusa
*** šéfredaktorka serveru ***

PříspěvekZaslal: út červen 23, 2009 9:58 pm    Předmět: Citovat

Kataska napsal:

Nemyslím, že to někoho navádí vědomě k uvažování, že by měl věřit spíš někomu krátkovlasému. Tohle bývají nevědomé záležitosti a té teorii docela věřím, vzhledem k tomu, kolik věcí člověka takhle nevědomě a třeba úplně nelogicky vzhledem k jeho osobním názorům ovlivňuje.
Moje sympatie mají také spíš lidé originální, zajímaví (a často také dlouhovlasí), ale v byznysu jde přece o něco jiného než o osobní sympatie.

uff, dobře, tak prostě u mě tato teorie nesouhlasí s praxí, takže asi ani to nevědomí mě v tomto neovlivňuje nelogicky vzhledem k mým osobním názorům Wink

Naposledy upravil Klarusa dne út červen 23, 2009 10:15 pm, celkově upraveno 1 krát.
Kataska
>RADA STARŠÍCH<

PříspěvekZaslal: út červen 23, 2009 10:01 pm    Předmět: Citovat

Jako ono to vypadá jako hloupost, určovat důvěryhodnost člověka podle délky vlasů, ale dlouhé vlasy především u muže jsou v dnešní době hodně výpovědí, symbolem, dlouhovlasí muži jsou pořád ještě menšinou a tudíž to té většině lidí připadá podezřelé, divné, výstřední, atd.
A tyhle tři slova bych teda s byznysem určitě nespojovala, ať jsou pocity (předsudky) většiny správné nebo nesprávné.
Takhle nemusíme uvažovat my, ale zaměstnavatel takhle uvažovat musí, s ohledem na většinu a na svou zodpovědnost za prosperitu podniku.
Kataska
>RADA STARŠÍCH<

PříspěvekZaslal: út červen 23, 2009 10:08 pm    Předmět: Citovat

Klarusa napsal:
Kataska napsal:

uff, dobře, tak prostě u mě tato teorie nesouhlasí s praxí, takže ani to nevědomí mě v tomto neovlivňuje nelogicky vzhledem k mým osobním názorům Wink

To může být pravda, já si teda úplně jistá tím, že odhalím, co a jak mě nevědomě ovlivňuje, nejsem, ale to už je na jinou debatu.
Dostáváme se ale znovu k tomu, že u xy % lidí je praxe jiná než u tebe a tudíž to v byznysu funguje tak, jak to funguje. Není to dobře ani špatně, prostě to tak JE.
Ale už tě chápu, mluvíme každá o něčem trošku jiném, já jen chci říct, že svět nefunguje podle preferencí menšiny, ale většiny, já to chápu i když mám jiný názor a to je celé Wink
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

Přejdi na: