|
✿
|
Autor |
Zpráva |
Klarusa *** šéfredaktorka serveru ***
|
Zaslal: pá leden 09, 2009 4:56 pm Předmět: |
|
|
Herminka napsal: | Kath, ale na dysfunkce zase nelze svalovat všechno.
Teď jsem v jiném vláknu narazila na příspěvek Mimiska, kde mimo jiné píše: "jsme chodila cvičit s kamošem kulturistem" a hned jsem se musela podvíat, odkud je - tak totiž mluví kamarád ze Šlapanic (říká "s taťkem" apod.) a trefila jsem se |
Jo, to slýchám v práci pořád |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Kornélie 161-320
|
Zaslal: pá leden 09, 2009 6:37 pm Předmět: |
|
|
Dnešní trend je bohužel takový, že kdo nemá LMD, tak není in. A když má děcko problémy se čtením (protože s ním doma nikdo nečte), tak má dyslexii a hotovo. A učiteli snaž se. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
rumjana 601-1200. Guru III. kategorie
|
Zaslal: pá leden 09, 2009 6:41 pm Předmět: |
|
|
ilona napsal: | Rumjana - nedavno mi přišla sms :
Cw - pls - tisg- twj mejl - dk VTG
No hleděla jsem na to nevěřícně docela dlouho, než mi došlo , že to znamená:
čau - prosím vytiskni mi to, co jsem ti poslal na mejl - dík Vítek.
Co je to za blbou modu psat místo V - W a místo K-G a všechno zkracovat ???? |
hmm, tak zas tak špatně na tom nejsem já spíš píšu : "js rada zes spokoj, tes se na t, zit jdu na tu zk, pak se ozvu, mysl ze to bude ok, snad se vzbud vcas, at to zas neni na posl chvili.mtm pus" to jsem te´dka vymyslela, je to trochu bez souvislosti,ale nevadí, pro jakous takous názornost stačí někdy si to po sobě čtu a kde není jasný pád, tak dopíšu slovo, vlastně ani nevím, kdy jsem začala takhle zkracovat sms, ale dost mě nebaví je psát, když už, tak z netu a v posl. době už jen volám, protože mám tarif zadarmo na určitá čísla (ehm, lenost, já vím). Ale takhle nepíši každému, opravdu asi tak 2 lidem u kterých vím, že to pochopí a taky, že pochopí, proč takhle píšu - že to není kvůli pubertální odlišnosti např,ale kvuli toho, že mě bolí prst z psaní sms |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Mehta 161-320
|
Zaslal: pá leden 09, 2009 6:44 pm Předmět: |
|
|
Kornélie napsal: | protože s ním doma nikdo nečte |
Tohle vypadá docela nadějně |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
* >RADA STARŠÍCH<
|
Zaslal: so leden 10, 2009 11:44 am Předmět: |
|
|
Mehta napsal: | Kornélie napsal: | protože s ním doma nikdo nečte |
Tohle vypadá docela nadějně |
Zajímavé. Akorát mi tam chybí informace o tom, jaký byl vlastně ten vzorek, na kterém to testovali. Nějak z toho mám pocit, že mezi respondenty děti nebyly. Takže se nám může stát, že až se bude podobný průzkum opakovat třeba za deset let, tak čísla půjdou rapidně dolů a my se budeme divit proč.
Ale nechci to úplně shazovat, je to samozřejmě dobrá zpráva, vo tom žádná. _________________
|
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Titania ~ Strážkyně tématu ~
|
Zaslal: so leden 10, 2009 12:27 pm Předmět: |
|
|
Jojo, taky mi tam ta informace o věkovým složení vzorku chyběla. Na druhou stranu znám ve svým okolí docela dost dětí, který nadšeně čtou (i když zase to bude nereprezentativní vzorek, protože tyhle děti jsou zpravidla z rodin, kde alespoň jeden rodič vystudoval nějakej humanitní obor - takže jsou k lásce ke knihám vedený odmalička). Ale jak říká ten pán, zaplaťpánbůh za Harryho Pottera (ať už jsou jeho literární kvality jakýkoli, a já si myslím, že na tom z tohohle hlediska až tak špatně není), ten přitáhl ke knížkám i docela dost zarytejch "nečtenářů". |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
* >RADA STARŠÍCH<
|
Zaslal: so leden 10, 2009 12:51 pm Předmět: |
|
|
Kathory napsal: | Klarusa napsal: |
Heh, tak jemná nuance je mě/mně, ale tohle je docela zásadní rozdíl. |
Jo, tak mně/mě mi taky dlouho trvalo, než se zžilo s mými prsty. Ale ono je taky brát třeba v potaz, že celkem rapidně roste počet dětí s lehkými mozkovými dysfunkcemi. |
kath, ja mam disleksii (nebo jak se to píše), vím... moje psaná čeština není dokonalá. Zvláště na pc, kdy musim ještě pořád hnedat písmenka na klávesnici. Ale zase si nemyslím, že bych psala z tolika chybama. Nebo jo? kdyžtak mne vyveďte z omylu...
A když píšu něco v práci, opravdu to po sobě čtu a koukám jestli to mam dobře. Za hrubky v pracovní korespondenci bych se teda styděla... _________________ [url=http://www.TickerFactory.com/exercise/wKnrlto/]
[/url] |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
ilona ***moderátorka***
|
Zaslal: so leden 10, 2009 6:46 pm Předmět: |
|
|
Kathory napsal: | Ale ono je taky brát třeba v potaz, že celkem rapidně roste počet dětí s lehkými mozkovými dysfunkcemi. |
To je fakt, roste. Když jsem chodila do školy, měli jsme ve třídě tři kluky,kteří propadali skoro ze všech předmětů. Dnes si uvědomuji, že to byli dyslektici jako vyšití - v osmé třídě nedokázali souvisle přičíst jedinou větu ! Tím pádem nebyli schopní naučit se vůbec nic - jak taky, když si to nedokázali přečíst. Jenže za nás prostě byli "blbí" , diagnoza LMD neexistovala a nikdo se jim specialně nevěnoval. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Klarusa *** šéfredaktorka serveru ***
|
Zaslal: so leden 10, 2009 7:54 pm Předmět: |
|
|
ilona napsal: |
To je fakt, roste. Když jsem chodila do školy, měli jsme ve třídě tři kluky,kteří propadali skoro ze všech předmětů. Dnes si uvědomuji, že to byli dyslektici jako vyšití - v osmé třídě nedokázali souvisle přičíst jedinou větu ! Tím pádem nebyli schopní naučit se vůbec nic - jak taky, když si to nedokázali přečíst. Jenže za nás prostě byli "blbí" , diagnoza LMD neexistovala a nikdo se jim specialně nevěnoval. |
No, určit dyslexii jen na základě toho, že nedokázali přečíst jedinou větu, je trochu problematické... Jako mohla být, ale taky nemusela Ze mě taky geniální matematik nebude, dokonce ani průměrný ne, ale zrovna nějaké specifické vadě bych to nepřičítala... |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
ilona ***moderátorka***
|
Zaslal: so leden 10, 2009 9:40 pm Předmět: |
|
|
Klarusa napsal: |
No, určit dyslexii jen na základě toho, že nedokázali přečíst jedinou větu, je trochu problematické... Jako mohla být, ale taky nemusela Ze mě taky geniální matematik nebude, dokonce ani průměrný ne, ale zrovna nějaké specifické vadě bych to nepřičítala... |
Jsem si jistá, že tohle dyslektici byli. Oni nebyli hloupí - paměť měli celkem dobrou, ale všechny snahy o lepší známky ztroskotaly na čtení - jak se naučit látku např. do přírodovědy, když nejsi v osmé třídě schopen souvisle přečíst větu a pak si zapamatovat její obsah? Dnes je to naštěstí jinak, dyslektici mají svoje doučovací kroužky, někteří ani nepíší diktáty a písemky, jsou zkoušeni jen ústně ( záleží na škole). |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|