|
✿
|
jáké maso jíte nejvíce?? |
Kuřecí |
|
96% |
[ 26 ] |
Vepřový |
|
0% |
[ 0 ] |
Hovězí |
|
3% |
[ 1 ] |
|
Celkem hlasů : 27 |
|
Autor |
Zpráva |
Bonemína ***moderátorka***
Založen: 30.8.2007 Příspěvky: 6526
|
Zaslal: po duben 06, 2015 6:19 pm Předmět: |
|
|
Meeesha napsal: | Bonemíno, prosím tě, ty mi přijdeš jako docela zběhlá "cukrářka", nezkoušela jsi někdy laskonky? Do těch se přidává kokos nebo ořechy, tam jsem brala inspiraci, pročetla jsem několik receptů, tak mi není jasné, jaký je v tom fígl, že ty laskonky drží tvar. Nevíš? (A nebo nevíte kdokoli jiný, kdo laskonky umíte?) |
Do těch se právě musí narvat jak spousta cukru, tak i ten kokos, není to nahrazení části cukru něčím jiným. Cukr se tam dá jednoduše zašlehat, nebo vmíchat jako cukrový rozvar, pak je laskonková hmota ještě pevnější. Ale nevím, jestli by cukrový rozvar něčemu pomohl u cizrnového sněhu, to musí otestovat někdo jiný. _________________ A co hadi, krtek a vypelichany sokol? |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Meeesha >RADA STARŠÍCH<
Založen: 13.6.2010 Příspěvky: 3763
|
Zaslal: po duben 06, 2015 7:07 pm Předmět: |
|
|
Bonemína: Aha, tak v tom bude zakopaný pes, fakt jsem tam asi měla málo cukru. O rozvaru jsem četla, ale já nevím, mám (asi iracionální) strach, že to při podobných pokusech s vařením cukru všechno připálím a ještě u toho zmařím hrnec
Ale každopádně ještě budu testovat a pak sem zase napíšu výsledky, třeba tu bude někdo, kdo bude taky chtít cizrnové pusinky vyzkoušet |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Lalaith >RADA STARŠÍCH<
Založen: 19.11.2008 Příspěvky: 4667
|
Zaslal: po duben 06, 2015 7:36 pm Předmět: |
|
|
Meesha: Testuj, já se na ně časem taky chystám... Ale cukr bych si odebírat netroufla, u těhle už nějak náhražkových receptů mi přijde, že se to nevyplácí. Mám bohaté zkušenosti s nedodržováním bezlepkových receptů (u buchet, placek apod.) - a úspěch x neúspěch je teda tak 70x30, ale ten neúspěch byl vždycky opravdu masivní. Jako třeba bezlepkové veganské kapsičky (mělo to být křehké těsto) se špenátem s velkým podílem mouky ze slunečnicového semínka, které se tak nějak neupekly ani po dvou hodinách v troubě a byla to v podstatě syrová slepená mouka.
Nakonec jsme to oloupali, snědli špenátový vnitřek (na tom byla upečená taková tenká vrstvička) a ty oloupané zbytky jsem umixovala s datlemi a nějakými ořechy a udělala sladké kuličky... _________________ http://lalaithaparfemy.blogspot.cz/ |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Titania ~ Strážkyně tématu ~
Založen: 13.12.2007 Příspěvky: 3906
|
Zaslal: po duben 06, 2015 8:01 pm Předmět: |
|
|
Meeesha napsal: | Bonemína: Aha, tak v tom bude zakopaný pes, fakt jsem tam asi měla málo cukru. O rozvaru jsem četla, ale já nevím, mám (asi iracionální) strach, že to při podobných pokusech s vařením cukru všechno připálím a ještě u toho zmařím hrnec |
Ono cukr se dá ošidit u hodně věcí (piškoty, kynutý těsta), ale v těch pusinkách je to bohužel základní ingredience a s tím nic nenaděláš (a proto je taky skoro nejím - i když možná lehce smočený v nějaký osmdesátiprocentní čokoládě by mohlo chutnat dobře - akorát nevím, jestli je to technicky proveditelný. A k těm ořechům do pusinek - mně kdysi prababička kladla na srdce, že sníh se musí šlehat v dokonale odmaštěný nádobě a dokonale odmaštěnejma metlama - a ořechy jsou přece jenom dost tučný. Nevím teda, jestli tohle funguje i s tou cizrnou nebo jenom s bílkama... Když na Vánoce dělám takzvaný chrousty, kde je základ sníh a v něm tolik ořechů a semínek, kolik to jen pojme, stejně z toho nakonec jsou většinou placičky, i když to začínalo jako celkem pěkný hrudky. Ale zase to není tak sladký...
A toho vaření cukru se nemusíš až tak bát (taky jsem se k pokusům odhodlala až po letech, právě kvůli všem těm varováním). Jako jo, je potřeba to pořádně hlídat a zachovávat jistou základní opatrnost, ale ještě se mi nestalo, kdybych při výrobě karamelu do grogu nebo podobných radovánkách zničila hrnec, spálila se nebo tak něco -a to jsem nějaký nemehlo. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Meeesha >RADA STARŠÍCH<
Založen: 13.6.2010 Příspěvky: 3763
|
Zaslal: po duben 06, 2015 9:30 pm Předmět: |
|
|
Lalaith napsal: | Nakonec jsme to oloupali, snědli špenátový vnitřek (na tom byla upečená taková tenká vrstvička) a ty oloupané zbytky jsem umixovala s datlemi a nějakými ořechy a udělala sladké kuličky... |
To je vážně zajímavý postup Mi to připomíná, jak švagrová vykládala, jak poprvé pekla linecké cukroví - bylo tak tvrdé, že nejenže nešlo jíst, ale nešlo ani nalámat do rumových koulí, musela ho taky rozmixovat
Titania: Vidíš, to s tou mastnotou mě vůbec nenapadlo, vážně v tomhle nemám žádnou praxi. Příští pokus bude fakt muset být striktně podle receptu. Právě mě napadlo, že bych ty pusinky pak mohla zkusit polít hořkou čokoládou, aby to nebylo tak sladké. V jednom receptu jsem dokonce našla, že se ta čokoláda rozpuštěná a vychladlá může zamíchat i přímo do té našlehané hmoty, ale to si asi po tomhle pokusu netroufnu |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Titania ~ Strážkyně tématu ~
Založen: 13.12.2007 Příspěvky: 3906
|
Zaslal: út duben 07, 2015 11:34 am Předmět: |
|
|
Držím palce při dalším pokusničení! Taky jsem koukala na ten recept s čokoládou vevnitř, ale já osobně bych se ho taky bála. Protože pusinkový "těsta" mě prostě nemají rády, a když se můžou kvůli něčemu nepovíst, tak se s chutí nepovedou (přesnej opak těst kynutých, u kterých moje máti závistivě prohlašuje, že by mi snad vykynuly, i kdybych tam při svým lemplovským přístupu zapomněla dát droždí). |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Sidonie ADMIN
Založen: 3.1.2008 Příspěvky: 4131
|
Zaslal: út duben 07, 2015 11:49 am Předmět: |
|
|
Mám zkušenost s čokoládovými pusinkami z tohoto receptu. Vyšly dost dobře, jen jsem je dávala lžičkou, protože jsem se bála, že mi zdobící sáček moc promíchá tu čokoládu.
Což mi připomíná, že mi od neděle zůstaly 4 bílky. Hmmm, že by? |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Sidonie ADMIN
Založen: 3.1.2008 Příspěvky: 4131
|
Zaslal: čt květen 14, 2015 10:16 am Předmět: |
|
|
Znáte Mimi Thorisson, francouzskou kuchařku? Její web mi naprosto uchvátil, jak recepty, tak fotkama.
http://mimithorisson.com/ |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Klarusa *** šéfredaktorka serveru ***
Založen: 10.11.2006 Příspěvky: 6037
|
Zaslal: čt květen 14, 2015 10:25 am Předmět: |
|
|
Júúú, jako recepty jsem zatím vůbec nečetla, ale má velké plus za ty foxteriéry. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Meeesha >RADA STARŠÍCH<
Založen: 13.6.2010 Příspěvky: 3763
|
Zaslal: ne květen 17, 2015 2:02 pm Předmět: |
|
|
Dneska jsem k obědu plánovala klasické kuřecí řízky se salátem, ale nakonec jsem na ně vůbec neměla chuť, tak jsem zkusila takový hokus pokus, který vyšel překvapivě dobře. Udělala jsem základ na bramborový salát (brambory, kyselá okurka, cibule, majonéza - v mém případě sojanéza) a do toho jsem přidala jednu vařenou červenou řepu, čtyři naložené sledě a trochu kyselé cibule z těch sleďů. Dochutila jsem to solí a pepřem. Kvůli té kyselosti sleďů a cibulky je potřeba dát méně okurky. A je to moc dobré
Teď jen musím vymyslet, co provedu s tím kuřetem |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|