|
✿
|
Autor |
Zpráva |
TamtaOna 321-600
|
Zaslal: čt říjen 11, 2007 6:05 pm Předmět: Vlasové zábaly domácí výroby |
|
|
Hezký večír,
dneska jsem se rozhodla dát si zábal na vlasy a v záplavě kreativity jsem stvořila cosi. S výsledkem jsem ale šíleně spokojená, už dlooouho jsem neměla tak krásně jemné, lesklé a zvláčněné vlasy. Podělím se s Vámi. Počínala jsem si, jak když pejsek s kočičkou pekli dort, ale mňam.
Tedy- černé pivo (můj drahý Kozlík), vajíčko, lžíce jojobového oleje, lžíce heřmánku (mám ráda jeho vůni a navíc mám světlé vlasy), trochu citronového výždimu (cca. lžíce a kus), trošku hennového kondicionéru a nepatrně vitamínové henny (kondicionér a henna na zahuštění). Pak hurá na vlasy a po hodině (či delší době) dolů. Pak jsem to umyla pomerančovou Laverou a zázrak byl na světě
Máte taky nějaké vlastní recepty? |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
*Leontýnka* >RADA STARŠÍCH<
|
Zaslal: čt říjen 11, 2007 9:09 pm Předmět: |
|
|
Tak já dneska ukuchtila majonezu ze žloutku a olivového oleje,k tomu trošku slunečnicového,medu,mléka a šup na navlhčené vlásky. Neměla jsem to na hlavě nijak moc dlouho asi půl hodky,ale vlasy vážně lepší. Myslím že pokud to budu praktikovat poctivě a pravidelně tak vlasy budou lepší i bez silikonů. Normálně jsem zjistila že moje vlasy už ty silikonové bomby nechcou,hned po umytí se mi z nich udělají lupy,vlasy jsou zplihlé a nijaké-vůvbec se nelesknou a jsou celkově jakoby uražené co za svinstvo jsem jim to dala. Normálně si zvykly na zdravou přírodní kosmetiku a domácí masky a nějaké rychlovky nechcou. Ty jsou ale rozmazlené Jo a rozhodla jsem se že po každém mytí jim dám něco extra-když nepoužívám ten kondicioner a k tomu začíná pro vlasy kruté zimní období. Buď je opláchnu vodou s kapkou citronu,nebo březovým,kopřivovým či lipovým výluhem nebo ve vodě rozmíchám trochu jablečného octa a medu. No a vlásky pořád lepší a lepší |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Soufflet >RADA STARŠÍCH<
|
Zaslal: pá říjen 12, 2007 4:50 pm Předmět: |
|
|
Já jsem jednu dobu používala kondicionér vlastní výroby A byl úžasný, skvěle mi sedl, akorát už nevim přesně kolik čeho bylo, ale zkusím zas někdy udělat aspoň nějakou obdobu:) A recept byl asi takový:
2 druhy nějakého obyčejného kondicionéru (celkově to byla asi polovina celé té patlanice)
olivový olej
med
vývar z kopřiv (ale jenom trochu, aby to nebylo moc tekuté)
pár kapek citronu
pár kapek vonného olejíčku (ale i přes ten olejíček to docela smrdělo, asi kvůli těm kopřivám, ale po smytí už šel z vlásků cítit jenom ten olejíček ) |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Denynka >RADA STARŠÍCH<
|
Zaslal: ne říjen 14, 2007 2:22 pm Předmět: |
|
|
*Leontýnka* napsal: | Tak já dneska ukuchtila majonezu ze žloutku a olivového oleje,k tomu trošku slunečnicového,medu,mléka a šup na navlhčené vlásky. Neměla jsem to na hlavě nijak moc dlouho asi půl hodky,ale vlasy vážně lepší. Myslím že pokud to budu praktikovat poctivě a pravidelně tak vlasy budou lepší i bez silikonů. Normálně jsem zjistila že moje vlasy už ty silikonové bomby nechcou,hned po umytí se mi z nich udělají lupy,vlasy jsou zplihlé a nijaké-vůvbec se nelesknou a jsou celkově jakoby uražené co za svinstvo jsem jim to dala. Normálně si zvykly na zdravou přírodní kosmetiku a domácí masky a nějaké rychlovky nechcou. Ty jsou ale rozmazlené Jo a rozhodla jsem se že po každém mytí jim dám něco extra-když nepoužívám ten kondicioner a k tomu začíná pro vlasy kruté zimní období. Buď je opláchnu vodou s kapkou citronu,nebo březovým,kopřivovým či lipovým výluhem nebo ve vodě rozmíchám trochu jablečného octa a medu. No a vlásky pořád lepší a lepší |
Tak přesně tohle mi udělaly moje vlásky když jsem si dovolila je umýt schaumou.Asi si řekly...nejprv urtekram a teď nám ho chceš zase vzít?to vížejo takže u mě už jen a jen příroda |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
Zaslal: ne říjen 14, 2007 5:21 pm Předmět: |
|
|
Denynka napsal: | *Leontýnka* napsal: | Tak já dneska ukuchtila majonezu ze žloutku a olivového oleje,k tomu trošku slunečnicového,medu,mléka a šup na navlhčené vlásky. Neměla jsem to na hlavě nijak moc dlouho asi půl hodky,ale vlasy vážně lepší. Myslím že pokud to budu praktikovat poctivě a pravidelně tak vlasy budou lepší i bez silikonů. Normálně jsem zjistila že moje vlasy už ty silikonové bomby nechcou,hned po umytí se mi z nich udělají lupy,vlasy jsou zplihlé a nijaké-vůvbec se nelesknou a jsou celkově jakoby uražené co za svinstvo jsem jim to dala. Normálně si zvykly na zdravou přírodní kosmetiku a domácí masky a nějaké rychlovky nechcou. Ty jsou ale rozmazlené Jo a rozhodla jsem se že po každém mytí jim dám něco extra-když nepoužívám ten kondicioner a k tomu začíná pro vlasy kruté zimní období. Buď je opláchnu vodou s kapkou citronu,nebo březovým,kopřivovým či lipovým výluhem nebo ve vodě rozmíchám trochu jablečného octa a medu. No a vlásky pořád lepší a lepší |
Tak přesně tohle mi udělaly moje vlásky když jsem si dovolila je umýt schaumou.Asi si řekly...nejprv urtekram a teď nám ho c
hceš zase vzít?to vížejo takže u mě už jen a jen příroda |
Taky už jen přírodu,je to lepší a vlasy jsou krásné-ale jinak nežu těch silikonových krasavic,prostě jsou přirozeně krásné a to hned každý pozná,že se staráme dobře. A nejhezčí je stejně,když se vlasy přirozeně lesknou. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Teruška 21-40
|
Zaslal: ne prosinec 09, 2007 6:24 pm Předmět: |
|
|
Já třebas dneska zkusila čistě medovou masku, tak nevím co to udělá zatim mi vlasy jeetě schnou ale na výsledek jsem zvědavá |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
TamtaOna 321-600
|
Zaslal: čt prosinec 13, 2007 1:14 pm Předmět: |
|
|
Teruška napsal: | Já třebas dneska zkusila čistě medovou masku, tak nevím co to udělá zatim mi vlasy jeetě schnou ale na výsledek jsem zvědavá |
To jsem taky chtěla kolikrát zkusit, ale pokaždé mi to nedalo a nakydala jsem do toho ještě další suroviny |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
Zaslal: čt prosinec 13, 2007 3:48 pm Předmět: |
|
|
Jéééé, já bych do toho asi přidala mlíčko a to by bylo mlsáníčko nejen pro vlasy. Jinak jsem někde četla že proti zacuchaným a poškozeným vlasům pomáhá opláchnutí mlékem(ohřátým) po umytí. Ale jaké to má být mléko to tam nenapsali. Tak co, které by bylo lepší? |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Soufflet >RADA STARŠÍCH<
|
Zaslal: čt prosinec 13, 2007 5:47 pm Předmět: |
|
|
plnotučné nebo rovnou smetana |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
TamtaOna 321-600
|
Zaslal: čt prosinec 13, 2007 6:12 pm Předmět: |
|
|
A také přelití pivem ... ale chce to nalít na vlasy a ne do pusy |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|