|
✿
|
Autor |
Zpráva |
Anonymní Anonymní
|
Zaslal: po prosinec 03, 2007 12:14 am Předmět: Ako je to mozne?! |
|
|
Ja to nechapem. Mam kamarátku ktora si pravidelne farbi vlasy hnusnymi farbami, experimentuje, používa samé silikonaky, nevedela ani co je henna! Este ich fenuje, kulmuje, žehli, no hrôza. A pritom ma vlasy brutalne husté (raz som jej robila vrkoc tak ma ich asi 3x take ako ja), lesklé a zdravé ze jej mozme len závidieť. Ba co, naviac jej rastu tak rychlo ze ich nestíha strihať. To ja sa o ne tak starám, davam im samé mnamky, drahé prírodné vecicky, vitamínky, henničky, masáže, proste sa v pol chrbte sa zastavia a ani nehnu. Kym ja mam asi rok a pol ako sa poznáme jednu dĺžku a to nestriham, ona tu moju dĺžku mala vari 50 krát co len proste nestíhala ist ku kadernícke sa dat ostrihat, mimochodom na plecia.
A nielen ona, od viac ludi som pocula ze amoniak je hnojivo a krasne im po nom rastu vlasy a ja hoci sa takýmto svinstvám vyhýbam tak ziadna vdaka!  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Morganna ***moderátorka***

|
Zaslal: po prosinec 03, 2007 9:52 am Předmět: Re: Ako je to mozne?! |
|
|
valalo napsal: | Ja to nechapem. Mam kamarátku ktora si pravidelne farbi vlasy hnusnymi farbami, experimentuje, používa samé silikonaky, nevedela ani co je henna! Este ich fenuje, kulmuje, žehli, no hrôza. A pritom ma vlasy brutalne husté (raz som jej robila vrkoc tak ma ich asi 3x take ako ja), lesklé a zdravé ze jej mozme len závidieť. Ba co, naviac jej rastu tak rychlo ze ich nestíha strihať. To ja sa o ne tak starám, davam im samé mnamky, drahé prírodné vecicky, vitamínky, henničky, masáže, proste sa v pol chrbte sa zastavia a ani nehnu. Kym ja mam asi rok a pol ako sa poznáme jednu dĺžku a to nestriham, ona tu moju dĺžku mala vari 50 krát co len proste nestíhala ist ku kadernícke sa dat ostrihat, mimochodom na plecia.
A nielen ona, od viac ludi som pocula ze amoniak je hnojivo a krasne im po nom rastu vlasy a ja hoci sa takýmto svinstvám vyhýbam tak ziadna vdaka!  |
No, tak takovym lidme zavidim...chjo... ale co, neni tak zle, aby nemohlo byt jeste hur - nacez moje myslenkove pochody sklapnou a drzi hubu a krok, nebot bych treba mohla byt plesata, ni?  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
sarahpentium >RADA STARŠÍCH<

|
Zaslal: po prosinec 03, 2007 9:56 am Předmět: Re: Ako je to mozne?! |
|
|
valalo napsal: |
Mě taky Já co nebarvím, tak mi to roste pomaleji  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Bonemína ***moderátorka***

|
Zaslal: po prosinec 03, 2007 12:11 pm Předmět: |
|
|
Holt svět není spravedlivý. Někomu rostou víc, někomu míň, někomu rychleji, někomu pomaleji. Vlasy si kvůli tomu škubat nebudeme, že ne  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Kathory >RADA STARŠÍCH<

|
Zaslal: po prosinec 03, 2007 2:53 pm Předmět: |
|
|
Život prostě není fér Taky jsem nadtím přemýšlela, jsou v tom prostě geny nebo já nevím... Určitě to ale nebude tou "péčí", kterou kamarádka od Valalo provozuje. Někdo má, někdo nemá, co naplat...
Jinak s tím amoniakem bych to tak svatě neviděla. Uznávám, mohou po něm vlasy rostnout víc, ale chemickou cestou, což znamená, že chvíli super, pak to zanese organismus a poškodí. (Myšleno přeneseně). Amoniak je NH3, tudíž dusík a dusík není zrovna šetrná chemická látka. Podobně jako amoniak může působit třeba močovina, to je diamid kyseliny uhličité, dvě dusíkaté skupiny navázané na molekule a neřekla bych, že je to něco super, když je močovina vysoce toxický produkt, který játra vylučují při nadměrném požíváním bílkovin. Takže si raději budu na hlavu patlat přírodní lopušák, než se pouštět do agresivního dusíku. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Slunéčko >RADA STARŠÍCH<

|
Zaslal: po prosinec 03, 2007 3:02 pm Předmět: |
|
|
Taky si myslím, že u vlásků záleží mnohem víc na genetické výbavě, možná na stravě, a na péči zvenku až v druhé řadě... bohužel. Ale je to tak. Přesně jak píše Morganna, buďmě rádi že máme vlasy, to jak rychle rostou není přeci tak podstatné.
Taky nebarvím chemicky, bojím se toho a ani nemám důvod, ale s tím dusíkem... jíme zeleninu, a kdo nemá na drahou bio, tak spapká spoustu dusíku v paprikách, rajčatech, mrkvičce... Bůů, kolem nás je spousta věcí, které jsou tak nezdravé! Že nevím jestli amoniak v barvě na vlasy v celkovém měřítku něčemu výrazně uškodí. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
*Leontýnka* >RADA STARŠÍCH<

|
Zaslal: po prosinec 03, 2007 8:01 pm Předmět: |
|
|
Kathory napsal: | Život prostě není fér Taky jsem nadtím přemýšlela, jsou v tom prostě geny nebo já nevím... Určitě to ale nebude tou "péčí", kterou kamarádka od Valalo provozuje. Někdo má, někdo nemá, co naplat...
Jinak s tím amoniakem bych to tak svatě neviděla. Uznávám, mohou po něm vlasy rostnout víc, ale chemickou cestou, což znamená, že chvíli super, pak to zanese organismus a poškodí. (Myšleno přeneseně). Amoniak je NH3, tudíž dusík a dusík není zrovna šetrná chemická látka. Podobně jako amoniak může působit třeba močovina, to je diamid kyseliny uhličité, dvě dusíkaté skupiny navázané na molekule a neřekla bych, že je to něco super, když je močovina vysoce toxický produkt, který játra vylučují při nadměrném požíváním bílkovin. Takže si raději budu na hlavu patlat přírodní lopušák, než se pouštět do agresivního dusíku. |
Máš dobrou úvahu,ale stejně na vlasech působí i odstátá moč-urinoterapie. Jedná se vlastně o amoniak,ten rozšiřuje pory na hlavě,tudíž se ke kořínkům dostává více látek důležitých pro růst vlasů. Takhle se vysvětlují léčebné účinky moči na vlasech. Sice je v odbarvovači amoniak chemický,ale na nějakou dobu to tělo nepozná takže má určitě blahodárné účinky na růst. Hodně lidem zase obrostla už plešatá hlava nebo zhoustly či povyrostly vlasy po použití amoniaku-přírodního či chemického |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Bonemína ***moderátorka***

|
Zaslal: út prosinec 04, 2007 10:53 am Předmět: |
|
|
Močovina je přirozená součást moči všech savců, takže v nějaké koncentraci je prostě lidskému tělu vlastní. Neviděla bych v tom hned toxicitu... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
tiborMel >RADA STARŠÍCH<

|
Zaslal: út prosinec 04, 2007 11:38 am Předmět: |
|
|
no, chemické rozprávce se obloukem vyhnu, ale mám spolužačku, která odbarvuje, vlasy žehlí po každém mytí, občas to druhý den přežehluje znovu, a včera jsem její vlasy pozorovala. konečky, na to co musí ustát, jsou absolutně OK, odrosty má po ani ne měsíci po barvení (no necelý měsíc, možná tři týdny) už šíleně vidět (2, možná 3 cm, to mě naroste tak za ty tři měsíce!!!! ) no prostě mě to šíleně štve  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
* >RADA STARŠÍCH<
![]()
|
Zaslal: út prosinec 04, 2007 12:04 pm Předmět: Re: Ako je to mozne?! |
|
|
sarahpentium napsal: | valalo napsal: |
Mě taky Já co nebarvím, tak mi to roste pomaleji  |
Toš je to "pravda". Ne tedy, že bych jim dávala samé hnusy či jak to tu někdo napsal . Chemii používám a budu, neškodí mě ani vlasům. A je fakt, že rostou docela rychle. Ale to nemusí být chemií (kvalita, hustota, růst) podle mě jsou v tom geny. I když - moje segra má pořád vlasy po lopatky. A to si nechává dlouhé jak dlouho růst... Nerostou, jsou řídké, kvalitativně zrovna nic moc. A používá podobné věci, co já. Nevím.... Ale já jsem s píš po mámě. Ta měla za mlada vlasy zdravý jak řípa až po zadek... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|