|
✿
|
Autor |
Zpráva |
Nika >RADA STARŠÍCH<
|
Zaslal: pá listopad 17, 2006 10:05 am Předmět: Vánoce |
|
|
Krásný den Vám všem...
Vhledem k tomu, že se svátek Narození Dítěte a Naděje začíná pomalu blížit,
zajímalo by mě, čím se letos chystáte své blízké a milované potěšit?
A vůbec, jak trávíte (slavíte) Vánoce? Dodržujete rituály? Vytvořili jste si nějaké vlastní? Uklízíte a zdobíte dům? Uklízíte a zdobíte svou duši?
Nebo Vánoce neslavíte? Slavíte Chanuku, Eid al Fitr, Slunovrat,....?
|
|
Návrat nahoru |
|
|
|
MIMISEK >RADA STARŠÍCH<
|
Zaslal: pá listopad 17, 2006 10:20 am Předmět: |
|
|
Ahojky, já Vánoce slavím, ale i když je to nádherný svátek, tak se na ně letos vůbec netěším... Nemám ráda přetvářku a ta u nás každopádně bude, takže doufám, že seženu nějakou brigádu. Mně svobodné, to bude jedno a aspoň bude moct byt nějaká maminka doma s rodinou, místo v práci... Ale dárečky určitě budu kupovat. Nejhorší je, ale vymyslet jaký. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Daniela >RADA STARŠÍCH<
|
Zaslal: pá listopad 17, 2006 3:25 pm Předmět: |
|
|
My slavíme, jenže moc nestíháme chystat:-)
Ale pozorujeme, že v nás roste taková nějaká alergie na ty komerční vánoce, jak už pomalu od listopadu odevšad hrají koledy, které se vlastně mají zpívat až od 25.12., a všichni hrozně nakupují, v obchodech narváno, najednou se na sebe máme všichni usmívat a být hodní...na druhou stranu vánoce v původním slova smyslu jsou úžasné a nerada bych o to svoje děti připravila. Takže asi nějak vytěsnit tu komerci a dělat si to doma trochu po svém...dárky, stromek, večeře, o půlnoci si zajít zazpívat Rybovku...televizi nemáme, takže klid |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Nika >RADA STARŠÍCH<
|
Zaslal: ne listopad 19, 2006 12:00 pm Předmět: |
|
|
Danielo, vypada to, ze ste sympaticka rodinka:-)
jasne , vsechna ta komerce kolem vanoc je dost smutna, ale... kazdy at zije tak, jak mu to vyhovuje...
Ja sama povazuju Vanoce za krasny a hluboky svatek... A jak jsem v puberte vsechny ritualy odmitala, tak s postupujicim vecem prichazim na to, ze kdyz jim clovek da patricny obsah, nejsou to jen prazdne a hloupe aktivity:-)
jinak vanoce s detma musi byt uzasne:-) Na to se hrozne tesim, jestli jednou budu mit deti:-)
Mimisku....
Hm... trosku pretvarky se s timhle svatkem asi nese casto:-(
(V nasi rodine urcite....Bohuzel nemame vztahy s sirsim pribuzenstvem uplne idelani Mrzi me to....)
Ale otazkou je, jestli ta pretvarka musi doopravdy byt? Na to si asi umis nejlip odpovedet sama....
A nikdo jiny vanoce neslavite? |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Daniela >RADA STARŠÍCH<
|
Zaslal: ne listopad 19, 2006 12:20 pm Předmět: |
|
|
Jak to diplomaticky udělat, aby člověk odboural takové to rodinné obdarování, které je úplně o ničem, jako že strejček dostane ponožky a teta pěnu do koupele, kterou jsem vloni dostala od druhé tety, ale já pěnu nepoužívám...a příští rok ji zase někdo dostane... Ale hlavně že všichni něco dostali, že |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Anonymní
|
Zaslal: ne listopad 19, 2006 4:43 pm Předmět: |
|
|
To je hodne dobra a uzitecna otazka, Danco:-)
Ale tezkaaa.....
Závisí asi na tom, jak moc spolu v rodině komunikujete,...
U nas kdysi davno jedna teta uplne narovinu navrhla, ze si vzajeme zadne darky davat nebudeme, protoze stejne nemame penize a ze se proste jenom budeme setkavat (nebo moyna i Setkavat), pokecame, dame si ochutnat cukrovi,....ze si proste jenom UPRIME poprejeme stastne Vanoce.....
Nikoho to neurazilo a vsichni na to radi pristoupili:-) Takze to nekdy muze byt jednodussi nez se zda...
Taky me napadlo, ze by slo predem vsechny obvolat a zeptat se jich, co by si prali? Je docela velka sance, ze se Te zeptaji taky:-)
Nebo by jste mohli napsat Jeziskovi...Aby vedel, ....
Prekvapeni se sice krasna vec, ale....nekdy je mozna lepsi jit na jistotu:-)
Napada vas ostatni nejake reseni?
Nika
P.S. U nas by zrovna pena do koupele asi bodovala:-) vetsina me rodiny je na tohle uplne uchylna.-) |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Anonymní
|
Zaslal: ne listopad 19, 2006 4:46 pm Předmět: |
|
|
omlouvam se za chyby,.... N* |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Daniela >RADA STARŠÍCH<
|
Zaslal: ne listopad 19, 2006 5:03 pm Předmět: Pro Niku |
|
|
Ono to asi tak nějak dopadne...už jsme se o to několikrát pokoušeli, vždycky jsme si řekli, že si nebudeme dávat dárky (tedy s tetami a strýci, nikoliv v užší rodině), ale stejně to vždycky někdo nevydrží |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
ilona ***moderátorka***
|
Zaslal: ne listopad 19, 2006 5:10 pm Předmět: |
|
|
..Vánoce slavíme úplně nejraděj ze všech svátků. Děti samozřejmě píší Ježíškovi( byť už mají 12. a 15. roků - ale je to tradice a musí to být). Dům máme nazdobený už od začátku Adventu. Pečení cukroví- no ,tak to jen zlehka, 5 druhů pečených, 2 nepečené, abychom se přes svátky moc nevykrmili. Dárky ano, ale žádné drahé za tisíce.Na Vánocích mám ráda to, že je rodina pohromadě a pak válení na sedačce u pohádek-někdo mě možná odsoudí, ale aspoň jedna pohádka denně, k tomu talíř perníčků-jééé už se nemůžem dočkat!!!!
Naposledy upravil ilona dne út listopad 21, 2006 12:52 pm, celkově upraveno 1 krát. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Clondyk >RADA STARŠÍCH<
|
Zaslal: ne listopad 19, 2006 9:10 pm Předmět: |
|
|
Daniela napsal: | Jak to diplomaticky udělat, aby člověk odboural takové to rodinné obdarování, které je úplně o ničem, jako že strejček dostane ponožky a teta pěnu do koupele, kterou jsem vloni dostala od druhé tety, ale já pěnu nepoužívám...a příští rok ji zase někdo dostane... Ale hlavně že všichni něco dostali, že |
tak to jde celkem těžce... k disposici jsou asi 2 možnosti a obě nejsou moc populární : první možnost - vykašlat se na každého v rodině a příbuzenstvu ohledně vánoc, nikomu nic nedat a od nikoho nic nebrat = stát se černou ovcí rodiny... druhá není o moc lepší : celková úmrtnost blízkého příbuzenstva, které bývalo obdarováno... to je , krom mé rodiny, můj případ a abych se přiznal, raději bych dárky kupoval.... |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|