|
✿
|
Autor |
Zpráva |
Myskha 161-320

|
Zaslal: ne srpen 14, 2011 8:28 am Předmět: Komáří, vosí, včelí a podobné svědivé bodance... |
|
|
Tak se mi povedlo nechat se poštípat komáry - a když už, tak pořádně... 32 kousanců po celém těle, z toho 7 v obličeji. No, co vám budu povídat - natéká to, je to červené a hlavně to hrozně svědí! Mažu to mastičkou Kosmín na hmyzí bodnutí, zkoušela jsem zaručené rady jako ocet, cibuli a upřímně to moc nepomáhá...
Nemáte nějaké další rady a triky, jak se těch otoků a toho svědění rychleji zbavit? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Bonemína ***moderátorka***

|
Zaslal: ne srpen 14, 2011 8:51 am Předmět: |
|
|
Na štípance pantenol nebo fenistil, na komáry plamenomet. _________________ A co hadi, krtek a vypelichany sokol? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
ilona ***moderátorka***

|
Zaslal: ne srpen 14, 2011 9:57 am Předmět: |
|
|
Pokud máš komářích štípanců tolik,možný by nebylo od věci koupit si Zyrtec - působí proti otokům a svědění. Je volně prodejný. Mně takhle natékají štípance od ovádů a právě Zyrtec na tyhle problémy mi poradila lékárnice.
http://www.lekynainternetu.cz/p/zyrtec-20-tbl/ |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Meeesha >RADA STARŠÍCH<

|
Zaslal: ne srpen 14, 2011 10:27 am Předmět: |
|
|
Letos mě ty mrchy taky pořádně zřídily, poprvé v životě jsem si musela vzít léky, měla jsem Claritin, taky je volně prodejný v lékárně. Mazala jsem to Fenistilem, ale nějak neúčinkoval. A dostalo se mi rady ten stroupek strhnout a vydezinfikovat čajovníkovým olejem, ale nakonec jsem to nezkoušela. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
enkelinkiskanka 321-600

|
Zaslal: ne srpen 14, 2011 1:01 pm Předmět: |
|
|
Téměř jakýkoli prášky na alergii. I když na vosy alergická nejsem, zvykla jsem si ve chvíli kdy mi začne ten štípanec otýkat (ne všechny mi otečou) si jeden vzít měli jsme kousek od tábořiště vosí hnízdo, štípanců bylo dost  _________________ Vlci lide jsou prokleti... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Soniczka ~ Strážkyně tématu ~

|
Zaslal: ne srpen 14, 2011 6:22 pm Předmět: |
|
|
mě před týdnem bodla včela na koupališti do nohy. Strašně to bolelo, měla jsem tam takový ten "váček" s žihadlem v tom, přítel mi to vyndal aniž by mi tam pustil ještě více jedu. Ale teda 3 dny to bolelo a taky to začalo svědit - jako pořádný komáří píchanec, musela jsem se držet ať to moc neškrábu (stejně jsem to občas rozškrábala). Mazala jsem fenistilem, 2x jsem si dala na noc na kapesník ocet a na to ponožku, aby to na noze drželo. _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Wilwarin 601-1200. Guru III. kategorie

|
Zaslal: ne srpen 14, 2011 6:42 pm Předmět: |
|
|
Na komáří štípance mám taky alergii, štípance mám tak 2 týdny a vypadá to jak modřiny nebo cucáky Teď si to mastím Locoidem (asi to pomáhá víc než Fenistil) a beru prášky Cezera, ale ty se musí brát průběžně, teď by to asi už nepomohlo, když je člověk doštípaný. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Titania ~ Strážkyně tématu ~

|
Zaslal: po srpen 15, 2011 1:29 pm Předmět: |
|
|
Taky mám na hmyzáky alergii, na vosy a spol dokonce fakt hnusnou (jako chápu, že když mě bodne vosa do nohy, tak mi nateče noha, ale to že se začnu dusit a modrat, to už bych fakt nemusela ). Normálka hmyzové až tak prudkou reakci nevyvolávají, ale boláky se většinou blbě vstřebávají. Takže samozřejmě s sebou všude vláčím zyrtec. A fenistil mi zabírá jak kdy, nicméně jsem vypozorovala,že čím hůř zabírá na konkrétní štípanec fenistil, tím líp zabírá obyčejnej ocet (a naopak) - jedna ze záhad všedního dne.
Ale co docela můžu doporučit, je preventivní užívání B-komplexu - původně jsem ho začala brát jako prevenci proti klíšťatům, ale zdá se, že to docela zabírá i proti poletujícímu hmyzu. Teda ne že by si už nic nehryzlo (i když klíště jsem od tý doby neměla fakt ani jedno, akorát jsem shodila dvě nepřicucnutý) - ale rozhodně už nemám takový ty stavy, kdy jsem mívala na nohách patnáct štípanců na jedný.Většině hmyzů prostě ta krev nasmrděná béčkem nevoní. Ale chce to fakt brát i pár dní předtím, než člověk do míst bohatejch na hmyzoidy vyrazí. A znám taky lidi, kterejm to prej nefunguje vůbec - nicméně za pokus asi stojí. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Adluska >RADA STARŠÍCH<

|
Zaslal: po srpen 15, 2011 9:20 pm Předmět: |
|
|
Jůůů Titanie, to pak musíš vypadat úplně jako Peggy Blue, když modráš
Ne samozřejmě to není vtipné. Já jsem byla na chatce a sklízeli jsme broskve a já jsem poštípaná od vos a komárů a ovádů.
Ale řeknu vám, to je taková slast moct si to rozškrábat až do krve. Já se někdy neudržím a fakt to rozškrábu pak si všimnu, že už mi teče, ale nemůžu přestat. Jak to řešíte v těhle chvílích??
Jinak kamarád mi říkal, že na vosí štípnutí zabírá buď něco hodně kyselého (ocet), nebo hodně zásaditého (mýdlo). |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Wilwarin 601-1200. Guru III. kategorie

|
Zaslal: po srpen 15, 2011 11:25 pm Předmět: |
|
|
Já se to snažím neškrábat, ale někdy mi to taky nedá. Nedávno jsem měla doštípanou celou nohu a říkala jsem si, že už asi vím, co je to strašné svědění u lidí, co berou heroin-jak se popisuje v My děti ze stanice ZOO, že se i škrábali nožem.
A řešila bych to tím, že si řeknu, že když si to holt nebudu škrábat tak se to dřív zahojí a už to tak svědit nebude. Nebo mít u sebe někoho, kdo tě hned okřikne, jako mě můj přítel  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|