Jane a záhadný problém

Přidat nové téma   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Dlouhevlasy.cz -> Jste u nás noví? Představte se, zeptejte se, uvolněte se :)
 Vložte téma mezi OblíbenéZobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
JaneA
0-7
0-7

PříspěvekZaslal: čt červenec 24, 2008 12:09 am    Předmět: Jane a záhadný problém Citovat

Ahojte
Som tu nová, mám 20 rokov a som zo Slovenska. Už pár dní sa tu potulujem, ale rozhodla som sa, že napísem o mojom probléme, ktorý je už naozaj záhadný.
Od roku 2005 mi padaju vlasy, predtým vôbec nic, až jedného dňa zrazu začali padať a odvtedy stále padajú. Počas tých rokov kým sa hladala príčina padania vlasov, som navštívila niekolko kožnych doktorov, bola som na všetkých možnych vyšetreniach, ale všetky boli v poriadku. Jediné čo mam, je malý problém so štítnou žlazou, ale beriem na nu tabletky a tak endokrinologovia vylucuju, ze je to tym, pretoze vdaka liekom, štítna žlaza pracuje normalne a aj hladina hormonov je normalna. Ostatné výsledky vyšetreni mám v poriadku. Ani žiadne diety som nedržala, nic take. A vyskúšala som všelijake šampony proti padaniu vlasov, vodicky, vitaminy... Preto už neviem ani ja, ani lekári ako pokračovať, čo by este mohlo byt zlé, ked vlasy stale padajú... ani nebudem hovorit kolko ich vypadalo, zostala mi tak 1/3 vlasov a na druhý deň po umytí je vidiet ako mi presvitá koža, pretože vlasy sú riedke. Padajú mi rovnomerne po celej hlave nie na určitých miestach.
Prosim, ak by vás čokolvek napadlo, dajte vediet, pretoze ja uz vobec neviem ako pokracovat. Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
dakujem
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Daniela
>RADA STARŠÍCH<

PříspěvekZaslal: so červenec 26, 2008 2:33 pm    Předmět: Citovat

JaneA, vítej u nás! Smile Padání vlasů ovlivňují různé faktory od hormonů, celkové kondice organismu, stravy, životního prostředí přes stres a geny až po kosmetiku, kterou používáme. Už se to tu hodně řešilo na fóru, trochu si to pročti, třeba tě to inspiruje. Několik tipů, jak vlasům alespoň ulevit:

- zdravý způsob života, méně stresu (to se lehce řekne, že?Wink )
- zkusit nějaký podpůrný prostředek, který se vmasírovává do vlasové pokožky - velmi oblíbený je lopuchový výluh nebo biohar
- zkusit bezsilikonové šampony (silikony obsahuje většina běžných šamponů, usazují se na vlasech i na pokožce a časem je mohou zatěžovat)
- různé domácí masky a zábaly (kvasnice, jogurty, vejce, bylinky...)
- nepoužívat chemické barvení, odbarvování, trvalou a podobné postupy - i silné vlasy s nimi mají obvykle co dělat.

U padání, jaké popisuješ, jsou ovšem na prvním místě lékaři. Je dobré, že to s nimi řešíš, každopádně je to asi boj na dlouho - vyzkoušet různé věci a zjistit, po čem se vlasům daří nejlíp.
JaneA
0-7
0-7

PříspěvekZaslal: so červenec 26, 2008 3:46 pm    Předmět: Citovat

dakujem za odpoved Wink

ja viem tieto veci Wink by som uz mohla pisat o tom knihu...praveze väcsina takych veci ako pises uz mam vyskusanych(sampony, vodicky)... praveze to co je najväcsia zahada je, z coho tie vlasy zacali tak nahle padat...na to nevieme za tie roky prist nikto, ani ja ani lekari Sad vysledky testov na hormony su v poriadku Shocked preto uz vobec nechapem cim to je Crying or Very sad
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!

Přejdi na: