|
✿
|
Autor |
Zpráva |
Zlatushiq 1201-2400. Guru II. kategorie
Založen: 23.2.2011 Příspěvky: 2345
|
Zaslal: pá červen 06, 2014 9:59 pm Předmět: |
|
|
A ked uz sme u tych jahel, mohli by ste mi prosim niekto vysvetlit ako ich spravne pripravit?
Zacinam objavovat tajomstva zdravej kuchyne (ze uz bolo nacase ) a jahlum akosi stale neviem prist na kloub. Konkretne nepoberam instrukciu "sparenia". Myslela som, ze to znamena raz (tak bolo pisane na balicku) preliat zrni horucou vodou, ale vysledna kasa bola vcelku horka. Nie uplne nepozivatelna, ale ku koncu ma hodne nebavila. Na druhy pokus som sparila 3x, pomedzi to este preliala studenou vodou a bolo to o poznanie lepsie, ale stale nie uplne ono.
Nejake tipy? |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Nicole >RADA STARŠÍCH<
Založen: 10.7.2008 Příspěvky: 6825
|
Zaslal: pá červen 06, 2014 10:02 pm Předmět: |
|
|
Nic si z toho nedělej, já jáhly nesnáším. Pořád tam cítím hořkost a mýdlovost. Dokonce i v koupených "odborně" připravených produktech. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Zlatushiq 1201-2400. Guru II. kategorie
Založen: 23.2.2011 Příspěvky: 2345
|
Zaslal: pá červen 06, 2014 10:15 pm Předmět: |
|
|
Len mne praveze velmi chutia (teda az na tu miernu horkost), aj ich konzistencia ma hrozne bavi.
A "odborne" pripravene produkty radsej no comment, stacilo mi v jednej vopred neodskusanej cajovni ochutnat slany kuskus. *blici smajlik* |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Anywetta 161-320
Založen: 7.5.2011 Příspěvky: 280
|
Zaslal: so červen 07, 2014 8:41 am Předmět: |
|
|
Já spařuju jáhly 3x. Pokaždé vařídí vodou (z rychlovarné konvice) a proplachuju přes cedník. Pak je dám vařit, přidám špetku soli, popř. koření. Nakonec upravím nasladko nebo na slano, nebo dám zapéct... _________________ Nic necini cloveka lidstejsim nez laska ke zviratum... (Henry Fielding) |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Meeesha >RADA STARŠÍCH<
Založen: 13.6.2010 Příspěvky: 3763
|
Zaslal: ne červen 08, 2014 3:56 pm Předmět: |
|
|
Taky spařuju jáhly 3x - naleju na ně horkou vodu z misky, promíchám a hned zcedím. A po posledních zážitcích s jáhlami si myslím, že případná hořkost může souviset i s tím, jaký konkrétní pytlík člověk doma má. Jáhly by měly hořknout s časem. Jinak např. hotové kaše z jahel mi přišly hořké vždy, naopak doma připravená kaše snad nikdy, ale ten poslední pytlík, co mám doma, chutná nějak jinak, je tam nějaká pachuť.
Připravuju je tak, že je spařím, zaliju vodou a vařím jako rýži, dokud se voda nevyvaří. Mám je ráda na sladko jako kaši, takže je trochu rozvařím, osladím medem, přidám anýz, mák a posypu nalámanou čokoládou. Nebo je ochutím skořicí a medem, nebo jenom čokoládou... prostě co je doma |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
astrid ***moderátorka***
Založen: 1.8.2010 Příspěvky: 1774
|
Zaslal: čt červen 12, 2014 8:45 pm Předmět: |
|
|
Už se mi nejednou díky odpovědím odsud z fóra podařilo vypátrat nebo sehnat spoustu (pro mě dříve) nedostupných věcích, tak zkouším, jestli se poštěstí i teď : nemá někdo zkušenost, kde (v kterých obchodech) se dá sehnat okra? (Slézovitá zelenina, výborná do indických receptů nebo na gril...)
Na netu se dočítám, že víceméně jen v exotických prodejnách, nebo výjimečně v hypermarketech, ale u nás v Liberci jsem prolezla snad každý kout a nenašla jsem... |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Bonemína ***moderátorka***
Založen: 30.8.2007 Příspěvky: 6526
|
Zaslal: čt červen 12, 2014 10:59 pm Předmět: |
|
|
V Liberci ti nepomůžu, leda bys tam objevila nějaký krám s arabským jídlem. V Praze to mají ve všech, které znám. Pokud bys měla výlet do Prahy, nasměruju tě blíž, já budu mít výlet na daleký seber až za víc než měsíc. _________________ A co hadi, krtek a vypelichany sokol? |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
astrid ***moderátorka***
Založen: 1.8.2010 Příspěvky: 1774
|
Zaslal: pá červen 13, 2014 7:43 am Předmět: |
|
|
Což o to, kdybychom tu nějaký arabský obchod měli, byla by to sázka na jistotu. Takhle ale spíš můžu doufat jen v rozšířený sortiment hypermarketů. Do Prahy se nějakou dobu nechystám, tudíž asi nezbude nic jiného, než objednávka přes eshop... |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Haiky 161-320
Založen: 5.2.2011 Příspěvky: 170
|
Zaslal: čt září 11, 2014 9:59 am Předmět: |
|
|
Zlatushiq napsal: | Len mne praveze velmi chutia (teda az na tu miernu horkost), aj ich konzistencia ma hrozne bavi.
A "odborne" pripravene produkty radsej no comment, stacilo mi v jednej vopred neodskusanej cajovni ochutnat slany kuskus. *blici smajlik* |
Já jáhly normálně vařím v kastrůlku,pouze spařené mi nechutnají.
Voda asi 1:1 a vařim cca.15 min (já si to někdy 1:1,5 aby to bylo "mokřejší" a vařím 20 min)
"nasladko" = jáhly,trochu kokosového tuku+pár kokos. lupínků,lžička pomletého máku,nasekané mandle (namočené)skořice a komu by nestačilo tak přidat ovoce/javorový sirup nebo med...
Naslano jsou dobré se zeleninkou,petrželí,zázvorem,celerem...no podle chuti Mě totiž jáhly chutí moc |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Indilwen 81-160
Založen: 21.7.2012 Příspěvky: 145
|
Zaslal: út říjen 21, 2014 2:14 pm Předmět: Nahrada muky |
|
|
Dobry den,
cim mozem najlepsie a chutovo vyvazene nahradit bielu hladku muku na domacu pizzu ? Spaldova alebo grahamova muka moze byt? Dikes
|
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|