|
✿
|
Autor |
Zpráva |
Zdalia 41-80

|
Zaslal: so září 27, 2008 6:58 am Předmět: Pěkný server |
|
|
Všechny zdravím! Tento server jsem objevila díky Titanii a nakonec moje zvědavost dostoupila takového stupně, že jsem se zaregistrovala. Ničím zvláštním asi nepřispěju, snad jen tím, že ve svém pokročilém věku (46) a šedinách (zhruba od 25) můžu nabídnout zkušenosti s čistou hennou. Vlasy jsem nikdy neměla nijak kvalitní, barvy studeně myší, spíš suché a brzo se mastící, a nikdy jsem je nedokázala vypěstovat do délky pod ramena - některé svrchní prameny se prostě brzy třepily. Takže v dětství nade mnou vždy bděla mamka s naostřenými nůžkami (délka nejvýš k uším), a později jsem vždy navštěvovala kadeřnici. Stříhání plynule přešlo i v barvení, protože jsem nechtěla být před třicítkou za šedivku (ach ta marnivost). Vlasy mi rostou hodně rychle a s tou barvou ještě rychleji (cca 2 cm měsíčně), a tato kombinace se nakonec stala zdrojem mého zoufalství. Dřív jsem měla letité období "mokré" trvalé současně s barvenými vlasy, na kudrnách nejsou odrosty tak rychle vidět, ale celoživotně to nejde, chudáci vlasy. Časem jsem navíc musela přejít na hodně kvalitní barvy (kvalitní v rámci chemie), protože jinak mi vlasy chytaly barvu až do černa, přestože aplikované odstíny byly světlejší. A tím jsem se dostala do pastičky - kvůli odrostům jsem musela nejpozději 1x měsíčně vydat nemalý peníz, přičemž jak zde správně padlo, účes od kadeřnice je pěkný akorát ten den. Taky kvůli věku mi kadeřnice dělala sice šikézní, nicméně těžko udržovatelné účesy. Barvy mi nabízela taky čím dál méně výrazné, určitě kvůli věku a razícím odrostům. Rozhodně dělala, co mohla, ale přestávalo se mi to líbit.
Díky laskavým nenásilným náznakům Titanie jsem se rozvzpomněla na hennu, kterou jsem v šerém dávnověku taky párkrát použila (v 80. letech minulého tisíciletí byla u nás k sehnání pouze hennecolor a to ještě mááálokdy). Prošla jsem si hennový server hennaforhair.com, kde je hafol fotografií a ještě víc informací, a šla do toho. Na hennaforhair správně varují "nepanikařte, když poprvé spatříte výsledek aplikace čisté henny na světlých vlasech", protože takovou měděnou zrzuli jsem dlouho neviděla. Pravá henna však během několika málo dní zoxiduje, tj. ztmavne, a dalším hennováním se odstín ještě prohlubuje.
Píšu sem vlastně hlavně kvůli informaci o tom, že henna mi na šedivé vlasy parádně chytá. Většina zdejší komunity je určitě mladinká, ale třeba se tu vyskytne nějaká duše, která by ráda, ale má obavy...
Taky si díky henně pomalu (vlastně dost rychle) plním sen o delších vlasech. Konečky se skutečně vůbec netřepí, vlasy můžu nechat dorůstat. Stříhám sice dost, ale to kvůli tomu, že konce vlasů s mnohaletými vrstvami chemických barev a vrstvami henny tuhnou - ovšem je pravda, že když si dělám trčavý culík (lehce smotaný a sepnutý klipsem tak, aby trčel vzhůru), ční jako natužený
Jestli je můj příspěvek moc dlouhý, omlouvám se. Každopádně dlouhovlasatice-vlasatíky moc zdravím a děkuji za zkrášlování životního prostředí  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
* >RADA STARŠÍCH<

|
Zaslal: so září 27, 2008 7:34 am Předmět: |
|
|
Vítej u nás, Zdalio.
Příspěvek je sice dlouhý, ale za to se vůbec nemusíš omlouvat, protože je nabitý informacemi Takže díky za ně. Myslím, že ve vláknech o henně budou tvoje rady užitečné.
A sláva Titanii za to, že tě přivedla k henně a taky sem k nám.  _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Zdalia 41-80

|
Zaslal: so září 27, 2008 7:46 am Předmět: |
|
|
Díky, Dano, za uvítání. Jsi koukám dost ranní ptáče! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
* >RADA STARŠÍCH<

|
Zaslal: so září 27, 2008 7:58 am Předmět: |
|
|
Bude to znít blbě - ale vstávala jsem dřív, abych si umyla vlasy  _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Zdalia 41-80

|
Zaslal: so září 27, 2008 8:03 am Předmět: |
|
|
Dano, stylovější odpověď si ani neumím představit Z mého hlediska je to pro ranní přivstání jediné ospravedlnění. Přeji pro dnešek krásný lesk a užij si sluníčka! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
* >RADA STARŠÍCH<

|
Zaslal: so září 27, 2008 8:09 am Předmět: |
|
|
Děkuji  _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Lilith.2 ~ Strážkyně tématu ~

|
Zaslal: so září 27, 2008 8:47 am Předmět: |
|
|
Ahoj Zdalio Vítej mezi námi no článek byl sice delší,zato se moc hezky četl a je tam spousta užitečných informací  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Zdalia 41-80

|
Zaslal: so září 27, 2008 8:58 am Předmět: |
|
|
Děkuji, Lilith, krásná čarodějko Další pozdrav od famózní dlouhovlasatice si opravdu nechám líbit. Nevím, zda Ti svědčí denní světlo , každopádně Ti přeji krásný den. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Lilith.2 ~ Strážkyně tématu ~

|
Zaslal: so září 27, 2008 9:19 am Předmět: |
|
|
Zdalia napsal: | Děkuji, Lilith, krásná čarodějko Další pozdrav od famózní dlouhovlasatice si opravdu nechám líbit. Nevím, zda Ti svědčí denní světlo , každopádně Ti přeji krásný den. |
Taky děkuju  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
* >RADA STARŠÍCH<

|
Zaslal: so září 27, 2008 10:42 am Předmět: |
|
|
Vítám, vítám. článek čtivý a velmi poučný. Děkuju  _________________ [url=http://www.TickerFactory.com/exercise/wKnrlto/]
[/url] |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|