|
✿
|
Autor |
Zpráva |
sweet 81-160
Založen: 11.9.2008 Příspěvky: 109
|
Zaslal: čt prosinec 18, 2008 10:41 am Předmět: |
|
|
Ať v tom máš trochu zmatek, přidávám další recept
Marcipán ze sušeného mléka
150 g sušeného mléka
270 g kvalitního moučkového cukru
30 g ztuženého tuku
50 g tekutého medu
1 lžička rumu
několik kapek mandlového aroma
2-3 lžíce vody
Sypké přísady prosejeme, smícháme, přidáme rozehřátý tuk, med, rum a během zpracovávání přidáváme podle potřeby vodu (s tekutinami opatrně, hmota musí být dostatečně tuhá, i když tvárná).
Je-li hmota tuhá příliš, při rozvalování či zpracovávání praská. Tuto vadu odstraníme, když přikápneme malé množství vody, nebo hmotu přepracujeme navlhčenýma rukama.
Když je hmota naopak řidší, lepí se a nedrží tvar. Hmotu napravíme, když do ní zapracujeme prosátou směs moučkového cukru a sušeného mléka (v poměru 2:1).
Chceme-li hmotu obarvit, přidáme potravinářské barvivo rozpuštěné v několika kapkách vody.
Hmotu můžeme skladovat i velmi dlouho. Je třeba ji zabalit do mikrotenu a uložit v chladnější místnosti. Hmota sice ztuhne, ale lze ji rozdrobit a znovu zpracovat. Pokud je zpracovávání obtížné, je dobré si navlhčit ruce. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Divoženka 21-40
Založen: 17.11.2008 Příspěvky: 32 Bydliště: Severov??chod
|
Zaslal: so prosinec 20, 2008 5:26 pm Předmět: |
|
|
Je to je príma, že jste sem poslali ty receptky. Doma máme ten samý problém. Broukovi sunar taky nejede. A na vánoce se to hodí..... Díky |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|