|
✿
|
Jaké kafe obvykle pijete? |
Espresso |
|
40% |
[ 39 ] |
Překapávaná |
|
8% |
[ 8 ] |
French press |
|
6% |
[ 6 ] |
Český turek |
|
16% |
[ 16 ] |
Jiný způsob přípravy |
|
28% |
[ 27 ] |
|
Celkem hlasů : 96 |
|
Autor |
Zpráva |
Jitt ~ Strážkyně tématu ~
Založen: 14.9.2009 Příspěvky: 4030 Bydliště: Dedina za Brnem :P
|
Zaslal: po únor 08, 2016 1:57 pm Předmět: |
|
|
Mne ta moka prijde docela rychla, pokud to clovek vychyta, coz ale jako vsechno, nejaky cas trva
Coz by mohl byt uvodnik do dalsiho dilu "Jituska se uci varit kafe" ...
Mam problem. Kafe (nyni jiz vlastnorucne mlete, uz mam mlejnek, yay!) mi v zasobniku vytvori regulerni krustu "na pomyslnem povrchu" a tim pak ma voda docela problem projit ... otazka za zlateho bludistaka: myslim si to spravne, ze v tom pripade je kafe namlete moc najemno a proto to tak dela? Neupechovavala sem, jen jsem to tam nasypala, navic jeste o fous mene nez je uplny okraj.
Snazim se na to prijit, ale moc mi to zatim nejde _________________ Some women are lost in the fire. Me, I am born from within it. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Sidonie ADMIN
Založen: 3.1.2008 Příspěvky: 4131
|
Zaslal: po únor 08, 2016 3:22 pm Předmět: |
|
|
Úplně zírám co všechno může být za problém u vaření kafe v konvičce. Máme úplně obyčejnou, hliníkovou a obyčejný starý mlýnek, který jsme našli po babičce na půdě.
Měli jsme teď várku kafe z Turecka, velmi jemně mleté, spíš na vaření v džezvě než v konvičce, ale šlo to. Jen se to muselo nechat probublat až do konce. U obyč kafe vypínáme oheň pod konvičkou hned jak to začne bublat nahoře. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Jitt ~ Strážkyně tématu ~
Založen: 14.9.2009 Příspěvky: 4030 Bydliště: Dedina za Brnem :P
|
Zaslal: po únor 08, 2016 5:00 pm Předmět: |
|
|
No ... ja to taky dost dobre nechapu Ale bud je to kafe na chut kysely, nebo (byvalo) prilis horke a jakoby "spalene" (a pritom je to furt jedno a to stejne kafe). Nicmene aspon jednou se nam uz povedlo udelat to tak, ze chutnalo "tak akorat" ale nedari se mi to proste reprodukovat ...
Nebo jestli je to problem indukce ... nevim. Neco zjevne delam spatne a nevim co :/ _________________ Some women are lost in the fire. Me, I am born from within it. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Sidonie ADMIN
Založen: 3.1.2008 Příspěvky: 4131
|
Zaslal: po únor 08, 2016 5:27 pm Předmět: |
|
|
Možná dáváš moc kafe? Na šálek (ne hrnek) dávám svou malou hrst zrn - tak akorát na dlaň. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Jitt ~ Strážkyně tématu ~
Založen: 14.9.2009 Příspěvky: 4030 Bydliště: Dedina za Brnem :P
|
Zaslal: po únor 08, 2016 5:45 pm Předmět: |
|
|
Davam dve (velmi ploche) polevkove lzice, zhruba 20gramu celkem (celych zrn) na 4salkovou konvicku, ani to nezaplni cely ten zasobnik.
No, asi si s tim budu dal hrat, ja na to jednou prijdu. Snad teda .. Prece nemuzu bejt takovy maslo ... _________________ Some women are lost in the fire. Me, I am born from within it. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
astrid ***moderátorka***
Založen: 1.8.2010 Příspěvky: 1774
|
Zaslal: út únor 09, 2016 9:41 am Předmět: |
|
|
Je to alchymie. Já na mokka konvičku uplatňuji pomalé zahřívání na polovičním plameni (resp. el. plotýnce) a většinou to vyjde dobře. Párkrát se mi ale podařilo přesně to popsané nakyslé kafe - to když jsem měla hruběji namleto.
(Teď sem tam přidávám ke klasickému kafi půl lžičky aromatického z Oxalisu, a to mi přijde jako ideální směs... ) |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Jitt ~ Strážkyně tématu ~
Založen: 14.9.2009 Příspěvky: 4030 Bydliště: Dedina za Brnem :P
|
Zaslal: ne únor 21, 2016 4:13 pm Předmět: |
|
|
Tak zahada kavove konvicky rozlustena Prilis mnoho kafe v zasobniku ... Totiz, u te me se zjevne nesmi davat plny, ale velmi zhruba tak 3/4 volne nasypaneho kafe ... pokud to trochu setrepu, tak sotva polovina (po prolis).
No a nechat to projet na devitku az do konce, chrchla jak blazen, ale je superrychle hotova a ani kysela, ani "spalena" proste super kafe
Yay, ja mam takovou radost! Diky vsem za rady!
Jo a takova perlicka z internetu ... zemrel vynalezce/vyrobce Roberto Bialetti. A ve svem poslednim prani vyjadril byt pohrben misto do urny do jedne ze svych moka konvicek ... neda mi se nezamyslet nad tim, co asi budou rikat za XYZ let archeologove az ho vykopou a ta konvicka pak bude prezentovat "pohrebni kulturu civilizace prelomu milenia" ...: _________________ Some women are lost in the fire. Me, I am born from within it. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Titania ~ Strážkyně tématu ~
Založen: 13.12.2007 Příspěvky: 3906
|
Zaslal: ne únor 21, 2016 8:42 pm Předmět: |
|
|
Tak gratuluju!
A Bialetti byl borec - a též bych ti archeolgy chtěla vidět... |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Karmilla >RADA STARŠÍCH<
Založen: 20.3.2008 Příspěvky: 1266
|
Zaslal: út únor 23, 2016 7:10 pm Předmět: |
|
|
existuje nejaký spôsob, ako pripraviť silno upraženú kávu, aby aj nejak chutila, nie len prepražene?
(väčšinou používam moka kanvičku)
kúpila som si pravú etiópsku kávu vraj v najlepšom obchode v Adis Abeba (mala som tam pár hodín čas medzi letmi) a vôbec mi nechutí. tak či jej mám dať ešte šancu. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
hentamten 0-7
Založen: 11.3.2020 Příspěvky: 1
|
Zaslal: st březen 11, 2020 9:18 am Předmět: |
|
|
kávu momentálně beru od https://lazenskakava.cz a nemůžu si ji vynachválit pro přípravu používám pákový kávovar Lellit Anna |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|