|
✿
|
Autor |
Zpráva |
Bílá Pivoňka >RADA STARŠÍCH<
Založen: 8.12.2007 Příspěvky: 1196
|
Zaslal: po duben 20, 2009 10:35 pm Předmět: |
|
|
rumjana napsal: |
a nezkoušels třeba smaženou cuketu ? (i když vybírám jen ty vrchní kousky, spodní olejovité -ble ) Miluju ji s jogurtem do kterého vymačkám česnek (ale takhle jde udělat i lilek)..anebo cuketky s rýží zapečené..a vůbec...mňam Mńam |
ale jo, smažila jsem, poradil mi to někdo udělat jako řízek, ale jestli už byla nějaká starší nebo nevím jaká, nakonec z toho vznikla taková mastná rosolovitá věc. J
Jogurt s česnekem je fajn k okurce, ale přidat do toho cuketu mě nenapadlo. To bych mohla zkusit až se na podzim ke mně nějaká dostane. Nějaké koření do toho přidat nebo jenom tak samo ? Díky za tip |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
rumjana 601-1200. Guru III. kategorie
Založen: 25.9.2007 Příspěvky: 614
|
Zaslal: po duben 20, 2009 10:46 pm Předmět: |
|
|
no znám to jako bulharský recept, ty cukety obalené v mouce, osmažené (já olej moc nemusím, takže dle mého názoru čím míň tím líp ) no a pak to namáčet v té jogurtovo-česnekové omáčce.. koření myslím není potřeba, možná trochu soli na dochucení cuket, ale to každý podle chuti. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Bílá Pivoňka >RADA STARŠÍCH<
Založen: 8.12.2007 Příspěvky: 1196
|
Zaslal: po duben 20, 2009 10:54 pm Předmět: |
|
|
rumjana napsal: | no znám to jako bulharský recept, ty cukety obalené v mouce, osmažené (já olej moc nemusím, takže dle mého názoru čím míň tím líp ) no a pak to namáčet v té jogurtovo-česnekové omáčce.. koření myslím není potřeba, možná trochu soli na dochucení cuket, ale to každý podle chuti. |
Díky! Nezní to špatně, zkusím |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Paola ~ Strážkyně tématu ~
Založen: 5.4.2009 Příspěvky: 625
|
Zaslal: út duben 21, 2009 7:34 am Předmět: |
|
|
Díky holky, já teda paprice šanci dám, uvidím, co to udělá |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Nicole >RADA STARŠÍCH<
Založen: 10.7.2008 Příspěvky: 6825
|
Zaslal: út duben 21, 2009 10:36 am Předmět: |
|
|
Tahini dávám do hummusu (používám cizrnu v plechovce, takže není třeba nic vařit). Pak taky do "baby" s tím lilkem, jak bylo zmíněno. A míchám s medem na jakoby "peanut butter". Tím se nehorázně cpe moje mamča. A navíc přidávám lžíci dvě do thajských jídel (curry, satay apod.)
Teď jsem koupila tahini celozrnné, tak jsem zvědavá. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Paola ~ Strážkyně tématu ~
Založen: 5.4.2009 Příspěvky: 625
|
Zaslal: čt duben 23, 2009 10:00 pm Předmět: |
|
|
Tak holky, hommos s paprikou dopadl delikatesně |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
rumjana 601-1200. Guru III. kategorie
Založen: 25.9.2007 Příspěvky: 614
|
Zaslal: st červenec 01, 2009 7:25 pm Předmět: |
|
|
Bílá Pivoňka napsal: |
http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=20660 - podle toho jsme to dělali doma, nedopadlo to vůbec špatně
edit: ještě mě napadlo, že někteří to dělají v mikrovlnce asi 10 minut na plný výkon. My MW nemáme a nechceme, takže poctivě pečeme. Ale v čajovnách to určitě dělají v mikrovlnce |
tak jsem konečně koupila tahini...udělala to podle tohoto receptu...a rozčarování veliké..tahini mi teda nechutná samotné vůbec, lepí se mi v puse... Doufala jsem, že v jídle to bude chutnat jinak, ale ne..neříkám, že jsem mistrný kuchař, ale nenapadá mě, co na tomhle zkazit...jen jsem mohla osolit lilky dříve před pečením sice, ale stejně to chutnalo jinak než v čajce a to docela podstatně, řekla bych |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Clondyk >RADA STARŠÍCH<
Založen: 21.4.2006 Příspěvky: 1922
|
Zaslal: čt červenec 02, 2009 4:44 am Předmět: |
|
|
Jsem asi barbar, který uznává akorát zeleninu přepasírovanou přes prasátko a ovoce v kapalném stavu, takže to, o čem tu píšete je pro mě více jak "španělská vesnice" , takže o čem se se tu vlastně píše ? O jídle nebo krému na boty ? |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Kataska >RADA STARŠÍCH<
Založen: 11.8.2008 Příspěvky: 2214
|
Zaslal: čt červenec 02, 2009 12:47 pm Předmět: |
|
|
Tahini je sezamový krém, jednoduše řečeno, velmi zdravé, velmi hutné, mastné a kalorické. Když jsem si ho kupovala, tak mi paní říkala, že si to maže na chleba jako třeba arašídové máslo. Mě osobně to samotné moc nechutná, děsné to lepí zuby a má to nahořklou chuť, ale v hummusu, v kombinaci s cizrnou a pár dalšími skvělými ingrediencemi to je velmi, véééélmi delikatesní
A ještě jedna zajímavost, kdo nemůže z různých důvodů mléko a mléčné výrobky a má problémy s vápníkem, tak sezam obsahuje nejvíc vápníku ze známých potravin, více než mléko. Takže tahini bude nejspíš vápníková bomba... |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Herminka >RADA STARŠÍCH<
Založen: 10.8.2007 Příspěvky: 3260
|
Zaslal: út červenec 07, 2009 11:41 am Předmět: |
|
|
Trochu blbý dotaz, je velký chuťový rozdíl mezi hummusem s tahini a bez? Mám obavu ho kupovat, že by mi třeba nechutnalo... |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|