Zaslal: ne leden 10, 2010 12:21 pm Předmět: sušení masa
Dostala jsem od manži k vánocům sušičku na ovoce a dočetla jsem se v návodu ,že se v ní dá sušit i maso .Víte někdo jak se to dělá?Návod tam je,ale je dost......nepodrobnej.Nepíšou tam jak tlusté(nebo tenké) mají plátky masa být.Nebo jak se má takové usušené maso skladovat a nebo dál používat.Musí se potom uvařit,nebo se jí syrové? A jak dlouho takové maso vydrží ,je trvanlivější a zdravější než uzené? Dost mě to zajímá.Jezdíme s manžou dost často na čundry(teda on hodně jezdí) a takhle zpacované maso mi přijde líp skladné než třeva konzerva.Snad vám moje otázky napřijdou nablblé,ale fakt mě to zajímá.
o tomhle vím jedině to, že se ve skandinávii toto maso nejdřív nakládá do nějakého solného láku a pak se suší... a vydrží to hodně dlouho... a usušené je už připravé k jídlu...
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.