|
✿
|
Autor |
Zpráva |
Psychoklara 41-80

|
Zaslal: ne květen 30, 2010 10:40 am Předmět: Rakovina aneb každému třetímu člověku vypadají všechny vlasy |
|
|
Ahoj,
asi znáte nějaké přibližné statistiky, co se týče rakoviny - údajně by se měla týkat každého třetího člověka (samozřejmě až v určitém věku).
A jediným lékem - zatím - je jak známo chemoterapie, která způsobuje vypadání vlasů. Po léčbě vlasy zase narostou (prý dokonce jiné, než byly vlasy původní, ale to nemám z ověřeného zdroje), nicméně:
- Dovedete si představit, že jednoho dne prostě nebudete mít žádné vlasy? (byť jen třeba na půl roku nebo rok)
- Smířili jste se s tím, že je vysoká pravděpodobnost, že to budete právě Vy, koho postihne rakovina a s ní spojené vypadání vlasů?
- Děsí Vás ta představa, nebo si říkáte (asi jako já), že důležitější bude, jestli vůbec přežijete a o vlasy tady už vůbec nejde? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
ilona ***moderátorka***

|
Zaslal: ne květen 30, 2010 10:51 am Předmět: |
|
|
Statistiky neznám, představa holé hlavy není příjemná, ale předpokládám,že pokud člověk onemocní rakovinou , přestane řešit vlasy a soustředí se na to,aby vůbec přežil... tahle nemoc určitě změní životní žebříček hodnot a vlasy spadnou na spodní příčky žebříku . |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Babu 321-600

|
Zaslal: ne květen 30, 2010 10:56 am Předmět: |
|
|
uz ta statistika, ze kazdy treti clovek, je desna ... hlavne, kdyz se s tim setkavate v okoli a u docela mladych lidi...
asi by me vice stvalo, kdybych umrela ... vlasy prece jenom dorostou |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Verčaa 81-160

|
Zaslal: ne květen 30, 2010 11:13 am Předmět: |
|
|
Zrovna předevčírem u nás byla paní (kamarádka mamky), která měla rakovinu prsu. Samozřejmě ji taky vlasy vypadaly. A nosila paruku. Musím se přiznat, že jsem nevěděla, že má rakovinu. Vůbec to nebylo vidět, že nemá svoje vlasy. Teďka už na chemoterapii chodit nemusí a má asi tak 5 cm dlouhé vlasy, které má kudrnaté. Takže něco na tom bude, že potom rostou úplně jiné vlasy. Protože dříve je měla rovné. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Kathory >RADA STARŠÍCH<

|
Zaslal: ne květen 30, 2010 11:16 am Předmět: |
|
|
Tedy ta statistika mě ale zaráží To je nějak moc, ne? Nicméně nelze nepochybovat, že je to všude kolem, počty nemocných rostou a čísla jsou přímo alarmující
Jinak souhlas s Ilonou. Vlasy jsou v tu chvíli na žebříčku hodnot hodně dole a nezáleží na nich. Asi by to bylo to poslední, co bych řešila. Nicméně už nejen pro tenhle účinek, ale i kvůli chemoterapii samotné (ať je dnes šetrnější a individuálnější sebevíc, je to prostě to největší svinstvo, co může člověka potkat) bych se snažila najít a zjišťovat si alternativní metody a jejich účinnost.
A ještě k těm vlasům... Od mala mám chorobný strach z vypadávání vlasů, nehtů, zubů, i chloupků celkově. Nedokážu to s ničím spojit, ale v dětství jsem měla noční můry, které přetrvávají dodnes a když mi tehdy kolem 10ti let vypadávaly vlasy po pramenech, tak jsem to nesla dost zle, i dnes mám hodně blbé pocity, třeba když se sprchuju nebo smývám hennu... Proto myslím, že by mi to rozhodně na pocitech nepřidalo a celkový stav jen výrazně zhoršilo. A pak by mě asi štval ten stav, kdy už vlasy rostou, ale jsou strašně krátké, vypadá to furt blbě, nedá se s tím nic dělat a než dorostou do normální délky, tak je to celá věčnost. Asi bych využila šátky, paruku by na mě nikdo nedostal Ale jsou to jen hypotézy, doufám, že mě to nikdy nepotká a všem, kteří se s tímhle musejí potýkat držím pěsti... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Psychoklara 41-80

|
Zaslal: ne květen 30, 2010 11:49 am Předmět: |
|
|
Když mi bylo asi patnáct (byla jsem ještě mladá a blbá), tak jsem si říkala, že bych se asi šla radši oběsit, než by mi vypadaly vlasy... nebo že bych proste na chemo nešla. Ale dnes znám několik osob, co chemo prodělali (jen mužů ovšem) a už vím, že bych jednala úplně jinak a na vlasech by mi vážně nezáleželo... Ale dřív mě to vážně děsilo.
Dnes mě napadá, že bych si aspoň vyzkoušela nějaké paruky - takové typy vlasů, které mně vždycky přitahovaly a které bych nikdy nemohla na svých přírodních vlasech vykouzlit.
Viděla jsem asi před rokem v metru mladou holku - očividně po chemoterapii nebo něčem podobném, nevypadala vůbec zdravě, na holé hlavě měla barevný šátek, na uších žluté kytičky a smála se jak sluníčko. Bylo to fascinující, přitom na první pohled bylo vidět, že jí vůbec není dobře a přesto se smála víc, než všichni zdraví lidé okolo. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Psychoklara 41-80

|
Zaslal: ne květen 30, 2010 11:57 am Předmět: |
|
|
Kathory napsal: | Nicméně už nejen pro tenhle účinek, ale i kvůli chemoterapii samotné (ať je dnes šetrnější a individuálnější sebevíc, je to prostě to největší svinstvo, co může člověka potkat) bych se snažila najít a zjišťovat si alternativní metody a jejich účinnost. |
To je fakt, ono nejde jen o ty vlasy, kolegovi se po chemoterapii začaly rozpadat zuby. Teď jezdí k zubaři chudák asi třikrát měsíčně. a pořád má problémy... Ale ten člověk je super. Byl kvůli rakovině na operaci a jednou mi řekl "no vždyť jsem vloni prodělal tu lehkou laparoskopickou operaci!", zasmál se a vyhrnul si tričko - tam obrovská dlouhá jizva od podbřišku až na prsa. A on se jen chechtal, jak na něj koukám. (a to ještě nevěděl, že bude zdravý, pořád docházel na chemoterapii) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Kornélie 161-320

|
Zaslal: ne květen 30, 2010 12:24 pm Předmět: |
|
|
Taky si myslím, že člověk při léčbě řeší úplně jiné věci, než co má na hlavě.
Když už jsme u těch alternativ: www.konopijelek.cz |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
ilona ***moderátorka***

|
Zaslal: ne květen 30, 2010 12:47 pm Předmět: |
|
|
Vzpomínám si na rozhovor s AnnouK, které také po léčvě rakoviny začaly padat vlasy. Řekla, že měla svoje vlasy hodně ráda, ale v tu danou chvíli jí bylo úplně jedno, jestli jí vypadají nebo ne - v tu chvíli pro ni bylo důléžité uzdravit se.
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Káliaček >RADA STARŠÍCH<

|
Zaslal: ne květen 30, 2010 1:21 pm Předmět: |
|
|
Tohle téma mě děsí...  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|