|
✿
|
Autor |
Zpráva |
asharka 0-7
|
Zaslal: po listopad 15, 2010 2:09 am Předmět: Lupénka |
|
|
Zdravím veškeré osazenstvo Do této chvíle jsem byla pouze uživatel-čtenář, vše co jsem potřebovala, jsem našla a nemusela jsem vzkládat Ovšem toto téma jsem tu přímo nikde nenašla, proto zakládám.
Máte lupénku? Ať už vy osobně či někdo blízký. V jakém stupni a jak s ní bojujete?
Mám lupénku teď už v poměrně hodně mírném stádiu, pokud o tom člověk neví, není schopen to ani poznat. Ovšem trochu mě trápí ložisko lupénky které mám ve vlasech (týl), a které mi v těchto místech způsobuje lupy, až strupy. Máte někdo nějaký tip na nějaké výrobky (pokud možno přírodní, chemie na lupénku opravdu nepůsobí ? |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Jadesss >RADA STARŠÍCH<
|
Zaslal: po listopad 15, 2010 12:12 pm Předmět: |
|
|
Moje švagrová používá zinkové krémy (má i nějaký sprej) a moc si ho na lupenku pochvaluje _________________
|
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Margueritte 321-600
|
|
Návrat nahoru |
|
|
|
wolfishness >RADA STARŠÍCH<
|
Zaslal: po listopad 15, 2010 6:07 pm Předmět: |
|
|
Mamka má lupénku (ve vlasech, na kloubech, loktech), bratr taky (dříve byl toho plný, pomohly mu masti se solí z mrtvého moře, bahno z mrtvého moře, mazal se Excipialem, teď si vyrábí masti z marihuany a skoro mu to úplně zmizelo), sestra má lupénku na chodidlech, věčně má rozpraskané paty, když se večer nenamaže, nemůže ráno chodit, má to do krve. Já lupénku měla před maturitou, udělala se mi v podpaží, pravděpodobně ze stresu. Mám k tomu samozřejmě náběh, máme to v rodině, Teď mám suchá místa na pažích, ale doktorka řekla, že to lupénka není, jen extrémně suchá kůže. Musím se denně mazat, jinak se loupu jak had. Nic stoprocentně účinného jsme na to teda nenašli (až na tu bratrovu mast, ale to není stopro), ale je pravda, že pomáhá nebýt ve stresu, lupénka je totiž hlavně psychického původu. _________________ http://kocicinadeje.cz/
Studies show:
Intelligent girls are more depressed
because they know
what the world is really like |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
pinkalinka.p >RADA STARŠÍCH<
|
Zaslal: po listopad 15, 2010 7:15 pm Předmět: |
|
|
doporučuju začíst se do knížky od paní doktorky vilmy partykové o urinoterapii a hladovění. moč je na kožní problémy hodně šikovná. stejně tak na exemy, akné, různý svědění, zranění, puchejře... |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
asharka 0-7
|
Zaslal: po listopad 15, 2010 8:34 pm Předmět: |
|
|
Díky všem za odpovědi . Musím potvrdit, že lupénka je opravdu psychosomatického původu, jakmile jsem sama sebe zbavila stresu, zlepšila se na na naprosté minimum.
Jde mi ale konkrétně o ta ložiska v hlavě, co vše můžu a nemůžu použít aby to neuškodilo vlasům, zda někdo nemá osvědčené postupy nebo recepty.. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
barthezka ~ Strážkyně tématu ~
|
Zaslal: út listopad 16, 2010 12:35 am Předmět: |
|
|
Moje mamka má taky lupenku. Ale loni začla s biologickou léčbou a je téměř úplně čistá Takže po letech utrpení má klid... Kéž by něco takovýho vymysleli i na ekzém |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
wolfishness >RADA STARŠÍCH<
|
Zaslal: út listopad 16, 2010 5:48 am Předmět: |
|
|
asharka napsal: | Jde mi ale konkrétně o ta ložiska v hlavě, co vše můžu a nemůžu použít aby to neuškodilo vlasům, zda někdo nemá osvědčené postupy nebo recepty.. |
Lupénku musíš pořád hydratovat, aby ses neloupala a nesvědilo to. Takže nějaké hydratační šampony, domácí zábaly, něco, co tě nevysuší. Od doktorky žádné osvědčené rady nemáš? _________________ http://kocicinadeje.cz/
Studies show:
Intelligent girls are more depressed
because they know
what the world is really like |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Ms.AjulQa 81-160
|
Zaslal: so listopad 20, 2010 5:43 pm Předmět: |
|
|
Tak to mám asi taky Když se poškrábu na hlavě, začne se mi loupat. Vždycky mám strach že se mi strhnou i pramínky vlasů..To měla mamka v dětství
Teď sem omezila ty podpůrné vody které obsahuji alkohol, protože mi to akorát zhoršili a už je to lepší
Akorát mám v tom chaos..dá se lupénka na hlavě nazvat jakože lupy? Nebo je to úplně něco jiného.. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
eMia >RADA STARŠÍCH<
|
Zaslal: ne únor 19, 2012 10:18 am Předmět: |
|
|
No pecka, jsem fakt šťastná, doteď jsem neměla žádné kožní problémy a teď najednou plésk, lupénka Nejdřív se mi na předloktí udělaly dvě malé vystouplé zarudlé šupinkaté skvrnky, ale nevěnovala jsem tomu pozornost, občas jsem to něčím mázla a pohoda, ale pak ani nevím jak, se to najednou rozlezlo do docela velké plochy a je to k vzteku Babička lupénku má, tak jsem ten náběh na to asi podědila, tak se mám aspoň s kým poradit o léčbě. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|