|
✿
|
Autor |
Zpráva |
Jandria 41-80

|
Zaslal: po únor 21, 2011 8:11 pm Předmět: Nový člen- prosba o radu |
|
|
Zdravím všechny! Tyto stránky jsem našla, díky kamarádovi a jsem za ně velmi ráda. Dostala jsem se do fáze, kdy bych velmi ráda dlouhé vlasy, takže tu hledám různé informace o kosmetice apod. Asi mě zde spousta lidí odsoudí, ale svoje vlasy jsem si začala barvit a to konkrétně na tmavě červenou(vymývá se do rez), před touto barvou jsem měla melír, který mi opravdu silně poškodil vlasy( jde poznat rozdíl, kde nebyl a kde býval melír). Vlasy po melíru jsou poměrně suché a bez lesku(což na blond nebylo tak viditelné). Proto bych se chtěla zeptat, jakou vlasovou kosmetiku byste mi na ně doporučily(u kořínků se rychle mastící a suché konce)? Chtěla bych se také zeptat, zda bych dosáhla tmavě červenou barvu i hennou? Jinak kdo bude radit nechat si vlastní barvu, tak to bohužel nepřichází v úvahu, mám opravdu hnědou něhnědou, která mi nesluší(jsem v ní velice nevýrazná- mít pěknou barvu neváhám si ji nechat). Pokud taková henna není, tak jakou zvolit co nejšetrnější chemickou barvu? Barvit chci nejdříve jednou za šest týdnů, nechci vlasy zbytečně zatěžovat příliš častým barvením. Jinak pokud ještě něco ke mně a k mým vlasům, tak snad jen to, že teď jsou v délce zhruba k lopatkám, velmi husté(u kadeřnice jsem nechávala trojnásobek oproti kamarádce se stejně dlouhými vlasy). Snažím se jim teď ulehčit a více se o ně starat. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
neewe >RADA STARŠÍCH<

|
Zaslal: po únor 21, 2011 8:45 pm Předmět: |
|
|
Ahoj Jandrio
Myslím, že máš vážně štěstí, protože jestli toužíš po červené barvičce vymývající se do zrz, tak henna bude jasná volba.
Spousta holek tu barví do červena. Je tu o henně hodně vláken. Např. "co přidáváte do henny", "Henna a začátečník" a tam najdeš rady, jak docílit své vysněné barvy.
A henna je určitě dobrý základ jako péče o poškozené vlasy.
Na suché konce se tu hodně doporučujou olejové zábaly před mytím, pár kapek oleje vetřít do koneřků po umytí, různé masky (ať už kupované nebo domácí výroby) atd atd.
Až se tu trochu rozkoukáš, tak si určitě vyhlídneě, co ti je sympatické a co bys chtěla vyzkoušet.
tak přeji hodně štěstí při hledání  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Kataska >RADA STARŠÍCH<

|
Zaslal: út únor 22, 2011 4:22 pm Předmět: |
|
|
Ahoj Jandrio, vítej, je fajn, že jsi se rozhodla pro změnu a je fajn, že budeš asi používat hennu, jak tak tuším, bude vyhovovat tvým požadavkům na barvu
Pokud by ti nesedly olejové zábaly na konce (pro mě i pro některé další jsou zbytečné, ne-li přímo kontraproduktivní), tak by ti třeba sedla na hydrataci lépe mléka (mě vyhovují tělová, čím "čistější" složení, tím samozřejmě lépe), nebo oleje ve spreji s vodou, celkem fajn je totiž dávat olej na vlasy vždy mokré, vlhké, nebo v kombinaci s vodou (což je třeba i případ tělových mlék) - určitě si tu o tom načteš spoustu zkušeností.
Pokud nejsi odpůrce minerálních olejů, tak bezvadný na poškozené nebo hodně suché krepaté vlasy je Gestil Wonder, maska z "býčích žláz" (je tu o něm ohnivá diskuze ) - dá se používat jako zábal/maska, kondicionér, nebo v případě hodně suchých vlasů jako šampón.
Hodně radosti z objevování přeji  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Titania ~ Strážkyně tématu ~

|
Zaslal: út únor 22, 2011 10:15 pm Předmět: |
|
|
Ahoj a vítej! Henna v Tvým případě určitě stojí za pokus - jestli chceš hodně do červena, zkoušej různý ty mahagony, bordó a tak dále. Sice je tam pikramát, teda chemická příměs, ale oproti chemickejm barvám je to pořád ještě pohodička. A kdybys chtěla fakt čistou hennu bez chemie, a přitom bys ráda hodně do červena, můžeš zkusit rozmíchávat s řepnou šťávou nebo vínem nebo ibiškovým čajem.¨
Jinak celkově na regeneraci vlasů se mně osobně asi nejvíc osvědčily "kuchyňský zábaly" - v zásadě vajíčko, olej, med plus další dobroty (třeba jogurt) - nechat pod igelitem a čepicí přes noc. Zezačátku, když vlasy ještě živě pamatovaly chemický zacházení, mi tyhle zábaly pomáhaly ještě víc než henna.
Tak ať vláskům nová péče prospívá!  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Jandria 41-80

|
Zaslal: út březen 15, 2011 12:51 pm Předmět: začátečník |
|
|
Děkuji moc za odpovědi:). Ani jsem tolik rad nečekala. Trošku jsem pátrala zjistila, že mi vždy vyhovovaly bezsilikonové věci. A čím víc přírodní tím lépe. Aniž bych to věděla, tak jsem používala většinou šampóny značené jako natural, které neměly silikony(měla sme po nich nejvíce nadýchané vlasy). Už jsem trošku experimentovala a zdá se mi, že vlasy se krásně spravují, nejvíc byla změna vidět po použití kokosového oleje. Po tom byly vlasy krásně lesklé a hebké s objemem. Přemýšlím o přejití na Alverde výrobky, ale mám strach, aby mi to "nevyžíralo" barvu. nemá tu s tím někdo zkušenosti(hodně mě láká oliva a henna)?Hennu chystám na léto, zatím se o ní chci co nejvíce dozvědět, abych neudělala nějakou chybu. Protože čistě rez barvička by mi zřejmě neslušela, ač se mi velmi líbí. Pokusím se co nejdřív vlásky vyfotit a dát do galerky, aby jste věděli o jakých vlasech to vlastně mluvím. Pro podporu růstu jsem si zatím koupila nějaké vitamínky:). Moje zásoba všeho na vlasy se rozšířila opravdu hodně. Včetně péče o konečky(aby se přestaly lámat) a mléka na poškozené vlasy(to má bohužel jeden silikon, ale říkám si že na poškozené konce, to bude lepší). Asi vyzkouším i nějakou čistě přírodní masku. Nějak tuším, že příroda by mohla být ono:). Jen teď hlavně aby rostly i ty ošklivě sestříhané vlasy kolem obličeje a odrostly mi vlasy vzadu do jedné délky(kadeřnice mě zřejmě špatně pochopila a ustřihla mi jedno patro kapanek výš, takže dole jsou vlasy méně husté) plus si nechávám dorůstat ofinu, aby toho nebylo málo:))).... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Alionia 161-320

|
Zaslal: st březen 16, 2011 5:18 pm Předmět: |
|
|
Já bych taky jinou, než červenou ( zrzavou ) barvičku nechtěla. Dříve jsem používala chemické barvy, ale hodně mě to táhlo k henně. Spousta lidí mi říkala, že po ní nebudu mít hezkou, výraznou barvu. Ale já si postavila hlavu, hennu používám několik let a každému se má barva moc líbí. Jak už tu psaly holky, najdeš zde zajisté spoustu užitečných rad a článků o henně. Ať se ti u nás líbí  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Jandria 41-80

|
Zaslal: čt březen 17, 2011 9:02 am Předmět: |
|
|
Děkuji za odpověď. A jakou hennu používáš, případně přidáváš do ní něco? Chtěla bych být opravdu do červena(tzv. v případě neúspěchu to hodilo tmavou rez, hlavně ne do žluta...). Hodně mě henna láká. Přece jen mám hodně jemné vlasy, i když jich mám hodně. Možná by to ty vlasy posílilo:)... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
mikro 41-80

|
Zaslal: po červen 27, 2011 8:54 pm Předmět: Re: začátečník |
|
|
Jandria napsal: | ...Jen teď hlavně aby rostly i ty ošklivě sestříhané vlasy kolem obličeje a odrostly mi vlasy vzadu do jedné délky(kadeřnice mě zřejmě špatně pochopila a ustřihla mi jedno patro kapanek výš, takže dole jsou vlasy méně husté) plus si nechávám dorůstat ofinu, aby toho nebylo málo:))).... |
Tak to mě pobavilo.. To je uplně přesnej popis mých vlasů i s tou nechápavou kadeřnicí a odrůstající ofinou dokonce máš i hustý vlasy a barvíš na červeno
Mě už z těch sestříhanejch vlasů asi hrábne, ale ostříhat to do jedný dýlky nemůžu .. to bych měla z vlásů do půl zad jenom pod ramena - na lopatky
Když jsem tý kadeřnici řekla, že to takhle debilně nechci, tak na mě čuměla a že to bude vypadat hezky, když to budu žehlit
ale tak s trochou snahy se i z toho dají udělat hezky vypadající vlasy (i bez žehličky!) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Jandria 41-80

|
Zaslal: út červen 28, 2011 6:02 pm Předmět: Re: začátečník |
|
|
mikro napsal: | Jandria napsal: | ...Jen teď hlavně aby rostly i ty ošklivě sestříhané vlasy kolem obličeje a odrostly mi vlasy vzadu do jedné délky(kadeřnice mě zřejmě špatně pochopila a ustřihla mi jedno patro kapanek výš, takže dole jsou vlasy méně husté) plus si nechávám dorůstat ofinu, aby toho nebylo málo:))).... |
Tak to mě pobavilo.. To je uplně přesnej popis mých vlasů i s tou nechápavou kadeřnicí a odrůstající ofinou dokonce máš i hustý vlasy a barvíš na červeno
Mě už z těch sestříhanejch vlasů asi hrábne, ale ostříhat to do jedný dýlky nemůžu .. to bych měla z vlásů do půl zad jenom pod ramena - na lopatky
Když jsem tý kadeřnici řekla, že to takhle debilně nechci, tak na mě čuměla a že to bude vypadat hezky, když to budu žehlit
ale tak s trochou snahy se i z toho dají udělat hezky vypadající vlasy (i bez žehličky!) |
Jej máš krásný vlasy:)... a ta barva je moc pěkná, copak používáš? Já občas bohužel dožehluju, protože se mi vlasy vlní nerovnoměrně(díky paní kadeřnici, i když normálně bývá normální , pokud ji nechytne stříhací amok)... a poslední dobou mi chytá barva čím dál víc do tmava a nevím co s tím ).... A ofinka dorůstá... jen mám zase problém s lámáním vrrr.... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
 |
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|