Pramínkovatění spodních vlasů

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Dlouhevlasy.cz -> Jste u nás noví? Představte se, zeptejte se, uvolněte se :)
 Vložte téma mezi OblíbenéZobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
mad.whale
8-20
8-20

PříspěvekZaslal: ne srpen 21, 2011 7:50 pm    Předmět: Pramínkovatění spodních vlasů Citovat

Zdravím, tohle je tady můj první příspěvek:-)
Zatím teda fakt nejsem dlouhovlasá na zdejší poměry, ale snažím se experimentovat se zdejšími radami ohledně obecné péče. Vlasy mám na hlavě rychle se mastící, délky spíš sušší, ale zároveň jemný, ne zrovna hustý a vlnitý. Prostě "smíšený"Very Happy
No...a tak jsem na základě zdejších doporučení už dvakrát zkusila nefénovat, a nečesat za mokra, a vylezlo z toho to, co jsem nahrála do galerie (lepší kvalita už se mi bohužel fakt nepovedla, tak pro představu). Prostě spodní vlasy (zvlášť ty zadní) mám hrozně hnusný, rozpramínkovaný, užmoulaný a přitom vrchní vlasy vypadají vcelku normálně. (Šampon Urtekram Brown Sugar na hlavu, do délek kondicionér Alverde Kofein).

Tak fakt nějak netuším, co přesně je blběSmile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Stue
161-320
161-320

PříspěvekZaslal: ne srpen 21, 2011 8:43 pm    Předmět: Re: Pramínkovatění spodních vlasů Citovat

mad.whale napsal:
Zdravím, tohle je tady můj první příspěvek:-)
Zatím teda fakt nejsem dlouhovlasá na zdejší poměry, ale snažím se experimentovat se zdejšími radami ohledně obecné péče. Vlasy mám na hlavě rychle se mastící, délky spíš sušší, ale zároveň jemný, ne zrovna hustý a vlnitý. Prostě "smíšený"Very Happy
No...a tak jsem na základě zdejších doporučení už dvakrát zkusila nefénovat, a nečesat za mokra, a vylezlo z toho to, co jsem nahrála do galerie (lepší kvalita už se mi bohužel fakt nepovedla, tak pro představu). Prostě spodní vlasy (zvlášť ty zadní) mám hrozně hnusný, rozpramínkovaný, užmoulaný a přitom vrchní vlasy vypadají vcelku normálně. (Šampon Urtekram Brown Sugar na hlavu, do délek kondicionér Alverde Kofein).

Tak fakt nějak netuším, co přesně je blběSmile

Ahoj, ať se ti na DV líbí Wink. Teď k tvému problému. Já osobně s tímhle pramínkovatěním spodních vlasů taky bojuju. Pravděpodobně to vzniká kvůli tření spodních vlasů o oblečení a neustálému pohybu vlasů okolo krku. Párkrát za den to musím rozčesat, ale ty pramínky mám tak do hodiny stejně zpátky. Navíc, jestli jsou konce sušší, snadněji se do sebe ty šupiny vlasů zachytávají a vlasy to takhle cuchá. Podle mě by na to mohly pomoct oleje. Občas můžeš zkusit před mytím nanést trochu jojobového nebo třeba olivového oleje do délek. Vlasy by to mělo zacelit a zjemnit. Není dobré to ale dělat často, aby potom vlasy nebyly urousané a přepečované. Na každé vlasy působí oleje jinak, to si každý musí vyzkoušet sám. Taky můžeš zkusit vysadit kondicionér, a zjistit jestli to nezpůsobuje on.
mad.whale
8-20
8-20

PříspěvekZaslal: ne srpen 21, 2011 8:55 pm    Předmět: Re: Pramínkovatění spodních vlasů Citovat

Mě hlavně překvapuje, že doteď co jsem česala za mokra a fénovala, tak sice k tomuhle jevu trochu sklon byl, ale rozhodně ne tak markantní, a fakt ne hned po umytí. Ale ty oleje už mě taky napadly, že by to mohlo prospět celkově, tak to určitě zkusim:-)
plavunik
>RADA STARŠÍCH<

PříspěvekZaslal: ne srpen 21, 2011 9:46 pm    Předmět: Citovat

Mne pomohol princeznovský kondicioner z DM a ešte vlasy stále nečesať, i keď sa pramienkujú Smile Nezabralo to teda na 100%, ale bolo to o poznanie lepšie.

Oleje ako radil Stue sú tiež dobrý nápad Wink
8-20
8-20

PříspěvekZaslal: ne srpen 21, 2011 10:15 pm    Předmět: Citovat

Něco podobného se už řešilo tady http://dlouhevlasy.cz/phpbb/viewtopic.php?t=657 Wink
Pramínkovatění konců mě taky trápí a musím říct, že mi nepomohlo nic, snad jen si na noc vlasy zaplést do copu, aby pak byly zvlněné Confused. Podle mě je pramínkovatění u jemných vlasů normální a nedá se s tím nic moc dělat Sad Zkus si pročíst tu diskuzi, třeba tam na něco přijdeš Wink.
mad.whale
8-20
8-20

PříspěvekZaslal: st srpen 31, 2011 2:38 pm    Předmět: Citovat

Tak to vypadá, že jsem na to snad nějak vyzrála Smile

Částečně možná pomoh jojobák (před mytím, místo balzámu po mytí), a taky mi přijde, že je potřeba nechat vlasy dýl sušit v ručníku...
Jinak ten jojobák je asi fakt dobrej, přijdou mi ty délky trochu uhlazenější. Akorát chlap si myslel, že jsem se už definitivně zbláznila, když si dávám do vlasů olej...a ještě z nějaký podivný rostliny, která se tak pitomě jmenuje jojoba Very Happy
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď

Přejdi na: