|
✿
|
Autor |
Zpráva |
Briseana 0-7

![]()
|
Zaslal: so září 24, 2011 6:23 pm Předmět: Nová členka |
|
|
Zdravím,
zdejší forum znám již delší dobu, ale až v poslední době jsem se pustila do čtení. S vlasy jsem nikdy problém neměla, vždycky rostly jako divé a já jako dítko běhající po lesích (a které mělo vlasy tak dlouhé, že se ani samo neučesalo), jsem je velice často stříhala (na kluka - dlouhovlasá panenka - opět na kluka- atd.). Ovšem s přibývajícím věkem se růst pomalu zastavuje (i když i tak mi rostou velice rychle), a učesat se umím i bez pomoci , tak jsem se před 5ti lety (po sestřihu opět "na kluka") rozhodla už nestříhat. Dnes mám vlasy už téměř do půlky zad, určitě by byly delší, kdyby kadeřnice každý půl rok věděla, co je to 1-3 cm dle potřeby. Ačkoliv jsem v období puberty podstoupila párkrát melír a barvení, na vlasech mi to naštěstí škodu nenapáchalo. Dnes ve svých 23 letech jsem zastánce přirozené barvy vlasů (i když je henna často velmi lákavá, chyběla by mi moje užneblodaještěnebruneta), docela ráda bych se dožila dlouhých stříbrných vlasů.
Asi pře dvěma týdny jsem se rozhodla nevpustit zbytečné chemikálie na a do svého těla. Že máme hlídat stravu, víme dávno, ale ačkoliv jsem sama chemik, musela jsem pročíst knihu Doba jedová, abych konečně začala číst i složení kosmetiky. A upřímně jsem se zhrozila nad obsahem kosmetických výrobků. Používám tedy olivový olej a obyčejný kopřivový šampon (ještě musím najít jiný, tento obsahuje jeden ošklivý karcinogen, ale hledat vhodný šampon je téměř nadlidský výkon). Jak jsem si myslela, že mám vlasy bez problémů, byla jsem příjemě překvapená. Mé jemné vlasy (i když husté, jemnost jim bohužel opticky na objemu ubírá) najednou nepotřebovaly mýt obden, najednou nebyly do půl dne od umytí zplihlé a vhodné jen do stažení gumičkou a také zmizel nepříjemný pocit druhého dne, že jsou mastné či špinavé. Takže díky za velice poučné a inspirující články. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Sidonie ADMIN

|
Zaslal: ne září 25, 2011 10:40 am Předmět: |
|
|
Ahoj Brisean, vítej u nás. A hezké čtení přeji. Tipů na přírodní šampony tu najdeš dost. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
wolfishness >RADA STARŠÍCH<

|
Zaslal: ne září 25, 2011 12:02 pm Předmět: |
|
|
Vítám Tě mezi námi, tady jistě najdeš vhodný šampon přímo pro Tvé vlasy.  _________________ http://kocicinadeje.cz/
Studies show:
Intelligent girls are more depressed
because they know
what the world is really like |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
 |
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|