|
✿
|
Autor |
Zpráva |
LevandulovaRuze 0-7

![]()
|
Zaslal: čt listopad 01, 2012 8:56 am Předmět: Míchaní více značek henny |
|
|
Ahoj, snad tu toto téma ještě není...
Roky jsem se barvila chemickou barvou, která mně často obarvila na o dost tmavší odstín, takže jsem se ze své přirozené světle hnědé dostala k velmi tmavé hnědé, která mně nesedla. Proto jsem po váhání před třemi měsíci podstoupila vymývací "kůru", takže mé vlasy jsou opět světle hnědé, ale přesušené a prostě na kvalitě je ten radikální zásah znát.
Proto jsem se rozhodla opustit chemii a zkusit hennu. Koupila jsem si Hennécolor - odstín hnědý a odstín kaštan a včera i Khadí - odstín světle hnědý.
Myslíte, že je možné kombinovat tyto značky mezi s sebou? U Hennécolor píšou, že se po obarvení mají vlasy umýt šamponem, u Khadí že se nemají den mýt, tak nevím..
A máte nějaký tip, jaký poměr či způsob aplikace zvolit, abych se vyhnula příliš tmavé barvě? Už nechci znovu podstupovat ten boj, jak se tmavé barvy zbavit... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
psilocybe ~ Strážkyně tématu ~

|
Zaslal: čt listopad 01, 2012 11:01 am Předmět: |
|
|
Konkrétne s kombináciou týchto značiek nemám skúsenosti. Ale pokiaľ je to fakt len henna, myslím že by to nemal byť problém.
Ja som miešala egyptskú blond hennu, medeno-červenú(značku neviem) a bordovú Henne color a farba chytila v rámci očakávaných možností.
Ak sa bojíš príliš tmavej, daj hennu len na pár hodín - 2 - 3, poprípade skús zmiešať svetlo hnedú s bezfarebnou hennou.
Každý výrobca odporúča po nehennení niečo iné, najlepšie je aj tak experimetálne vyskúšať čo ti najviac sedí. Niekto šampónuje, niekto vymýva s kondicionérom, niekto len vodou  _________________ [img]http://www.TickerFactory.com/exercise/wOv1k7j/]
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
LevandulovaRuze 0-7

![]()
|
Zaslal: čt listopad 01, 2012 1:05 pm Předmět: |
|
|
V návodu je tuším (u té Khadí) nechat barvu 30 minut až 2 hodiny, takže raději zkusím ještě zkrátit tu dobu... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|

|
Zaslal: čt listopad 01, 2012 4:49 pm Předmět: |
|
|
Môžeš skúsiť Ale myslím že tie dve hodiny nie sú až tak veľa  _________________ [img]http://www.TickerFactory.com/exercise/wOv1k7j/]
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
jitty ~ Strážkyně tématu ~

|
Zaslal: čt listopad 01, 2012 5:46 pm Předmět: |
|
|
Pokud je to čistě henna nebo směs s dalšíma bylinkama, tak není problém míchat jakékoliv značky, dokonce myslím, že je to hodně obvyklé. Stačí se i podívat do "Co všechno přidáváte do henny", fantasii se meze opravdu nekladou. Důležité je, aby to sedlo vlasům.
To platí i o šamponování a době působení. Výrobci to píšou obecně, ze zkušeností někde šamponuje, někdo ne, někdo nechává celý den, někdo hodinu, je to individuální a budeš muset sama vyzkoušet, co ti sedne. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
LevandulovaRuze 0-7

![]()
|
Zaslal: so listopad 03, 2012 12:25 pm Předmět: |
|
|
Ahoj. Tak píši, jak dopadl můj první pokus s hennou (pokusím se hodit foto do galerie)
Použitá směs: 2/3 Khadí (světle hnědá) a ta zbývající 1/3 byla napůl Hennecolor hnědá a kaštan. Zalila jsem silným černým čajem, přidala cca lžíci citronové šťávy, půl malé lžičky červené papriky a pár kapek levandulového esenciálního oleje. Na hlavě jsem měla 7 hodin, po aplikaci jsem opláchla vodou, už nešamponovala.
Výsledek: - asi o tón až dva ztmavené vlasy
- zrzavý až zlatavý odstín
Není to nejhorší, jen ten odstín do zrzava mně nesluší. Nevíte, jak příště pozměnit připravenou směs, aby to házelo odstín spíše do červené? Moc děkuji |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
katka.f 41-80

|
Zaslal: so listopad 03, 2012 12:38 pm Předmět: |
|
|
LevandulovaRuze napsal: | Ahoj. Tak píši, jak dopadl můj první pokus s hennou (pokusím se hodit foto do galerie)
Použitá směs: 2/3 Khadí (světle hnědá) a ta zbývající 1/3 byla napůl Hennecolor hnědá a kaštan. Zalila jsem silným černým čajem, přidala cca lžíci citronové šťávy, půl malé lžičky červené papriky a pár kapek levandulového esenciálního oleje. Na hlavě jsem měla 7 hodin, po aplikaci jsem opláchla vodou, už nešamponovala.
Výsledek: - asi o tón až dva ztmavené vlasy
- zrzavý až zlatavý odstín
Není to nejhorší, jen ten odstín do zrzava mně nesluší. Nevíte, jak příště pozměnit připravenou směs, aby to házelo odstín spíše do červené? Moc děkuji |
Použila bych místo čaje víno, ideálně kvalitnější. Nezaručuji výsledek, ale mamce, která má tmavší hnědé vlasy to pak hází červené až fialové odlesky  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
jitty ~ Strážkyně tématu ~

|
Zaslal: so listopad 03, 2012 5:03 pm Předmět: |
|
|
LevandulovaRuze napsal: |
Víc vrstev a bude to postupně tmavší. Možná bych nedávala tu kaštanovou.
A přidala bych něco z tohoto hřebíček, kakao, káva pokud to chceš hnědé nebo víno, řepnou šťávu, ibiškový čaj pokud do červena. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|

|
Zaslal: so listopad 03, 2012 5:10 pm Předmět: |
|
|
Úplne to tú zrz neodstráni, ale mne trochu pomohol orech, normálne primiešať do zmesi s hennou  _________________ [img]http://www.TickerFactory.com/exercise/wOv1k7j/]
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
LevandulovaRuze 0-7

![]()
|
Zaslal: ne listopad 04, 2012 7:40 pm Předmět: |
|
|
Děkuji za rady. Tak beru zpět, už jsem si na tu zrz zvykla a tak špatné to není Ale příště zkusím ten ibiškový čaj nebo víno a jsem zvědavá, jak to dopadne... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|