Konečně stránka, kde jsem našla odpověď na můj problém :))
Jdi na stránku 1, 2  Další

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Dlouhevlasy.cz -> Jste u nás noví? Představte se, zeptejte se, uvolněte se :)
 Vložte téma mezi OblíbenéZobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Nikkita
0-7
0-7

PříspěvekZaslal: út březen 13, 2012 3:42 pm    Předmět: Konečně stránka, kde jsem našla odpověď na můj problém :)) Citovat

Ahoj!

Tak jsem si brouzdala internetem, když jsem hledala odpověď na otázku, jestli si mám s mými mastnými a splihlými vlasy nechat opět ostříhat ofinu či nikoli. Odpovědi se nabízejí dvě - buďto nestříhat nebo ostříhat a vyřešit mastnotu a splihlost.

A tu najdnou mi vyskočilo téma lávové bahno! Po dvouhodinovém pročítání všech příspěvků jsem se rozhodla, jdu do toho! Objednávám 250 g od Lagony. Ke kadeřníkovi jdu za 2 týdny, tak do té doby mi snad přijde a budu se moct konečně rozhodnout Smile

Jinak jsem také uvažovala, zda se nenechat ostříhat nakrátko - po ramena. Nikdy mi vlasy nenarostly tak jak jsem chtěla. Teď je mám snad do půli zad a je to snad největší délka jakou jsem kdy měla. Díky jemnosti a tím, že se mi mastí, se délka stává více a více nepohodlnou. Přítel nechce abych se nechala ostříhat a já upřímně taky ne. Jenže co má člověk dělat, když nemá prostě čas na to mýt si vlasy co dva dny a ještě k tomu když už jsou dlouhé Sad

Snad zde najdu konečně odpovědi na mé otázky týkající se vlasů a snad konečně budu mít dlouhé vlasy bez problémů.

Snad mi mezi vámi bude hezky Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Nikinka
>RADA STARŠÍCH<

PříspěvekZaslal: út březen 13, 2012 3:53 pm    Předmět: Citovat

Ahoj, vítej tu Smile
Mohla bych ti říct svoji zkušenost s maštěním... hodně se mi taky mastily, ale popravdě délka na to vůbec nemá vliv. Dokonce mi přijde, že mastný dlouhý vlasy se dají líp zamaskovat například do drdolu, a dobře "ulízat". Dělám to tak ve dny, kdy ještě nechci nebo nemám čas mýt, a musím mezi lidi. A co jsem se tak ptala například kámošek, nikdo z nich si nevšim, že mám mastný vlasy, až když jsem se jich na to zeptala Wink Jakmile je ostříháš na kratší, mastit se ti budou úplně stejně, případně pramínkovat, ale už budou dost krátký na vytvoření drdolu. Kratší jsem je prostě musela umýt vždycky, nedalo se to moc zamaskovat. Pokud se sama ostříhat na krátko nechceš, tak to nedělej, docílíš akorát špatnýho pocitu, že se v nich necítíš a budeš možná litovat. Ale třeba taky nebudeš, je to hrozně individuální. Pokud jsou tvoje vysněný vlasy dlouhý, byla by to škoda, když je máš už do půlky zad.
Ofina je na tobě, ale myslím, že zkušenosti zdejších členek i mě osobně je taková, že s ofinou je opět víc práce, někteří si ji myjou nad umyvadlem šamponem samostatně každý den/obden, aby nevypadala mastně. Mastí se i od čela,pokud máš mastnější pleť. Proto jsem si ji nechala odrůst. Ale je to na tobě, kolik péče chceš obětovat a v čem se cítíš dobře, jestli bez ní, nebo s ofinou.
Co se týče lávovky, dobře vysušuje, takže by ti mohla pomoct, někomu ale vysušuje až moc, musíš to vyzkoušet Smile Nebo můžeš vyzkoušet různý přírodní šampony, který nedráždí pokožku hlavy tolik,jako běžný drogerkový šampony. Je to běh na dlouhou trať najít ty správný výrobky, ale je tu opravdu hodně témat a referencí, že máš na velký výběr.
Tak ať tu najdeš co potřebuješ a ať ti vlásky rostou! Smile
~ Strážkyně tématu ~

PříspěvekZaslal: út březen 13, 2012 3:55 pm    Předmět: Citovat

Vítej, ať se ti tu líbí!

Určitě tu najdeš spoustu rad na tvoje problémy, jenom se musíš prokousat do hlubin fóra. Nejdůležitější informace najdeš taky v tom tématech.
Lávovka je fajn věc a kdyby ti náhodou nesedla na vlasy, vždycky se dá používat na obličej nebo tělo.
Nikkita
0-7
0-7

PříspěvekZaslal: út březen 13, 2012 3:57 pm    Předmět: Citovat

No já si právě taky myla ofinu každý den a cítila jsem se v ní pořád upravená Smile To si ještě musím rozmyslet Smile

Vím, že je to běh na dlouhou trať, ale teď aspoň vím, že odpověď nemusím hledat jen v drogérkách Smile)

Děkuji Ti za odpověď Smile
Nikkita
0-7
0-7

PříspěvekZaslal: út březen 13, 2012 4:03 pm    Předmět: Citovat

jitty napsal:
Vítej, ať se ti tu líbí!

Určitě tu najdeš spoustu rad na tvoje problémy, jenom se musíš prokousat do hlubin fóra. Nejdůležitější informace najdeš taky v tom tématech.
Lávovka je fajn věc a kdyby ti náhodou nesedla na vlasy, vždycky se dá používat na obličej nebo tělo.

Ahoj, děkuji za uvítání Smile

S tím počítám - když se s ní nepoperou moje vlasy, tak tělo určitě Smile
Nikinka
>RADA STARŠÍCH<

PříspěvekZaslal: út březen 13, 2012 4:04 pm    Předmět: Citovat

Ono je někdy to nadměrný maštěný způsobený nevhodnejma šamponama a přípravkama na vlasy, ale každýmu sedí něco jinýho a je potřeba hledat. Mě osobně to třeba pomohlo, myla jsem dřív každej den, maximálně obden, pak jsem si nechala růst vlasy a změnila spoustu věcí, a můžu mýt po 3,4,5 dnech, jednou jsem to v pohodě vydržela 6 dní. A maskovala účesy Smile Škoda, že tu nemáš fotku, že bysme mohly posoudit, zda ofinu ano nebo ne Smile Ale v konečným to bude jenom na tobě. Nebo ji můžeš nechat růst, a ustřihnout jí můžeš vždycky, kdyby ti to nevyhovovalo. Ale odrůstání je dlouhej a ne moc pohodlnej proces.
Jinak co se týče ještě toho zkracování, pokud máš vlasy opravdu hodně poškozený, je někdy lepší to ostříhat, než se s tím trápit, ale většinou stačí jen trochu zastřihnout, pár centimetrů a následně pečovat.
0-7
0-7

PříspěvekZaslal: út březen 13, 2012 4:09 pm    Předmět: Citovat

To je taky pravda. Teď jsem vyzkoušela svůj první šampon se silikonem a není to teda vůbec ono. Vlasy jsou sice hezky uhlazené a lesklé, ale tím pádem i více splihlé.

Foto nahodím k večeru, teď musím letět na pohovor tak mi držte palce! Very Happy
Nikinka
>RADA STARŠÍCH<

PříspěvekZaslal: út březen 13, 2012 4:15 pm    Předmět: Citovat

Jo, ta zplihlost je s největší pravděpodobností způsobená šamponem se silikonama... silikony stačí jen na konečky nebo do délek pro hladkost a lesklost a jako prevence proti roztřepení. Někomu opět vyhovujou (například mě), ale ne na pokožku.. to maštění může bý způsobený právě i tím silikonem, protože silikon tu pokožku jakoby potáhne neprodyšnou vrstvičkou a ona se pak "dusí". Mě bezsilikonový šampony pomohly hodně.
Tak se těšme na foto Smile a hodně štěstí na pohovoru!
>RADA STARŠÍCH<

PříspěvekZaslal: út březen 13, 2012 10:45 pm    Předmět: Citovat

Taky tě tady vítám. Smile

Studies show:
Intelligent girls are more depressed
because they know
what the world is really like
zetonek
~ Strážkyně tématu ~

PříspěvekZaslal: út březen 13, 2012 11:30 pm    Předmět: Citovat

Za sebe můžu říct, že i když je mám o 10cm kratší - nyní po ramena - splihlé je mám úplně stejně, takže nestříhat.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď Jdi na stránku 1, 2  Další

Přejdi na: