|
✿
|
Autor |
Zpráva |
Verrnarre 0-7

![]()
|
Zaslal: ne březen 17, 2013 9:07 pm Předmět: barvení hennou |
|
|
Zdravím, už dlouho uvažuji o barvení vlasů hennou. Vlasy jsem naposledy barvila tak před 2 měsíci. Mám je od těch barev celkem zničené, tak jsem se rozhodla, že jdu do henny, prý je fakt dobrá... Nyní mám takovou neurčitou červeno-zrzavou - no spíš tu červenou a chtěla bych barvu co nejvíce do zrzava. Snažila jsem se vyhledat nějaké info. na netu, ale k mé otázce jsem nic nenašla Prosím, někdo zkušený poraďte
Předem díky za odpověď!  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Jitt ~ Strážkyně tématu ~

Založen: 14.9.2009 Příspěvky: 4030 Bydliště: Dedina za Brnem :P
|
Zaslal: ne březen 17, 2013 9:21 pm Předmět: |
|
|
Ahoj a vitej u nas
Vysledna barva henny hodne zalezi na tom, jake jsou tve puvodni vlasy. Jelikoz henna neni schopna vlasy zesvetlit, tezko ze stredne hnedych vlasu vykouzlis svetlou zrz.
Nicmene pokud mas takove ty typicke "mysi" nebo obecne svetle vlasy, prakticky jakakoliv cista henna (lawsonia inermis, casto prodavana pod nazvy jako medena, cervena, prirodni, ...) ti na hlave vyrobi zrzavou barvu. Nekdy vice do cervena, nekdy vice do zrz ... to uz pak zalezi hodne na tvych vlastnich vlasech, jak jsem psala vyse.
Pro "vice zrzave" se da michat s bezbarvou hennou (cassia obovata), kde zrz sice bude vyrazna, ale ne az tolik, jako kdybys barvila samotnou lawsonii. Nicmene pro ty, ktere nechteji, aby jim henna tmavnula, je to dobra cesta
Henna casem tmavne (jednak oxiduje po naneseni na vlasech a behem prvnich ctyr dni od barveni muze mirne menit barvu prave ke tmavsi) a pak je to take dusledek vrstveni: cim vice barviva se na vlas navrstvi, tim se vlas jevi jako tmavsi ... ovsem cernych vlasu se bat nemusis Jde jen o to, ze konecky pak muzou byt mirne tmavsi, nez korinky, ovsem prechod bude plynuly a pokud si konce neprilozis k hlave, ani ho nepoznas
Vice informaci najdes pak v Top Tematu "Henna a hennovani" nebo ve foru "Barvy", tam je temat o henne prehrsel nemusis je prochazet cela, staci probehnout poslednich par stranek, vetsina zasadnich dotazu se tam porad opakuje
Tak at se ti u nas libi a preju ti, at se ti prvni hennovani vydari dle tveho gusta
Hodne stesti  _________________ Some women are lost in the fire. Me, I am born from within it. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Verrnarre 0-7

![]()
|
Zaslal: ne březen 17, 2013 9:33 pm Předmět: |
|
|
Děkuji Ti Své vlasy mám ty ''myší'' až někdy v létě vyšusované v blond Ještě se chci zeptat - na tu zrzavou mám tedy použít červenou, mixnout to s ''bezbarvou'' ? a četla jsem tu něco o citronu - že zesvětluje? takže když ty čevené vlasy nejsou tak světlé a chci co nejsvětlejší, tak tam mám přidat ten citron?  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Jitt ~ Strážkyně tématu ~

Založen: 14.9.2009 Příspěvky: 4030 Bydliště: Dedina za Brnem :P
|
Zaslal: ne březen 17, 2013 9:39 pm Předmět: |
|
|
No, pokud chces hodne svetlou zrz (a ne az tak intenzivni), tak zacni s bezbarvou hennou (cassii) a cervenou (lawsonii) v pomeru cca 1:4 nebo 1:5 ve prospech te bezbarve.
Pokud to bude porad moc svetle, priste muzes pridat vice te cervene, ale jdi pomalu, henna se zesvetluje dost blbe, kdyz chyti tmavo Ztmavit to jde naopak vzdy.
Citron se do henny pridava aby pustila barvivo. Obecne cokoliv kyseleho, ovsem citron dava to "zrzave" barvivo nejcasteji Ocet haze hennu spise do cervena (cervenozrzava).
Dal se henna zaleva jeste vodou a to cim teplejsi, tim sytejsi, ale take mirne tmavsi barva. Ja bych to napoprve zalila asi tak teplou vodou, v jake udrzis ruku (tzn ani nejteplejsi z kohoutku). Voda nemusi byt vylozene prevarena
Pokud bys mela po hennovani suche vlasy, da se do henny pridat i troska oleje, ktery tenhle problem vyresi, ovsem nesmi se ho dat zase moc, jinak hennove barvivo nemusi na vlas dobre chytit  _________________ Some women are lost in the fire. Me, I am born from within it. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Verrnarre 0-7

![]()
|
Zaslal: ne březen 17, 2013 9:54 pm Předmět: |
|
|
děkuji, děkuji.... až se k barvení odhodlám, budu se klepat jako ratlík, ať mi z toho nevznikne nic příšerného  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
sight 21-40

|
Zaslal: po květen 06, 2013 9:55 am Předmět: Re: barvení hennou |
|
|
Verrnarre napsal: | Zdravím, už dlouho uvažuji o barvení vlasů hennou. Vlasy jsem naposledy barvila tak před 2 měsíci. Mám je od těch barev celkem zničené, tak jsem se rozhodla, že jdu do henny, prý je fakt dobrá... Nyní mám takovou neurčitou červeno-zrzavou - no spíš tu červenou a chtěla bych barvu co nejvíce do zrzava. Snažila jsem se vyhledat nějaké info. na netu, ale k mé otázce jsem nic nenašla Prosím, někdo zkušený poraďte
Předem díky za odpověď!  |
Ahoj, sama jsem odbarvovala ze stejné pozice - vymytá granátově červená a původní vlasy mám téměř tmavou blond (byly měsíční asi 1 cm odrosty). Když jsem to překryla čistou hennou, všechny ty červené chemické odrosty šly automaticky do přirozeně zrzavé, ale tmavší typ (i když jsem to míchala s heřmánkovým čajem, aby to šlo co jenvíc do žlutooranžova), ale na odrostech u hlavy to chytlo stejně, jako mám barvu na ikonce.
Ale henna má tendenci tmavnout, čili červené odrosty po chemické barvě už barvím jen 1x za čtvrt/půl roku, podle potřeby a dobarvuji jen odrosty u hlavy Chemickou barvu nechávám odrůst a to je bohužel na dlouho.
Rozhodně, pročti tady diskusi o henně, tam je snad úplně všechno  _________________ Zenskost ma jmeno Henna, nosi dlouhe vlasy a voni po skorici.
Uzitecne rady ohledne michani a sedin + prehledna typova tabulka na konci clanku: http://www.oaoa.com.sg/Mix-Charts |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
 |
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|