Zničené vlasy - oprava alebo strih

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Dlouhevlasy.cz -> Jste u nás noví? Představte se, zeptejte se, uvolněte se :)
 Vložte téma mezi OblíbenéZobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Spectre
0-7
0-7

PříspěvekZaslal: pá prosinec 20, 2013 11:06 pm    Předmět: Zničené vlasy - oprava alebo strih Citovat

Zdravím
Moje vlasy dlhé niečo cez ramená - sú veľmi poškodené rozštiepené konce (bol som teraz u kaderníčky ktorá to podstrihla) ale povedala mi že vlasy sú praktický celé takmer až ku koreňom zničené a rozštiepené, zle sa rozčesávajú a celkovo vypadáju ako slama (priznávam že som to zanedbával najmä podstrihávanie - niekedy som nebol aj rok). Ako by sa každý vlas rozlomil do niekoľkých častí. Jedná kaderníč. mi zastrihla asi 1 cm z koncov a povedala mi nech používam Repair & Rescue condicioner od Schwartz.
http://www.alza.sk/schwarzkopf-repair-rescue-spray-conditioner-200-ml-d278484.htm
Ževraj toto vlasy opravy aj bez radikálneho strihu.
Drúhá kaderníčka mi odporučila drahú kreatínovu kúru po ktorej sú vlasy ako nové.
Lenže dokážu tieto prípravky a kúry skutočne do hlbky opraviť a zregenerovať vlasy do bodu ako keby nanovo narástli? Alebo to len zakryjú, aby vlasi síce vyzerali dobre a zdravo ale v skutočnosti budú na tom rovnako a keď človek prestane pravidelne s týmito kúrami ešte sa to len zhorší? O tom kreatíne som počul dobré aj zlé, no skôr zlé...
Takže ešte raz existujú prípravky a procedúry ktore by vyslovene oliečli takto zničené vlasy (nejde len o vzhľad ale aj aby boli zdravé zvnútra)
ALEBO jediná možnosť v takomto prípade je ich kompletne ostrihať na pár cm a začať úplne odznova

Crying or Very sad
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Jitt
~ Strážkyně tématu ~

PříspěvekZaslal: pá prosinec 20, 2013 11:56 pm    Předmět: Citovat

Ahoj a vitej u nas.

Bohuzel pro tebe mam spatnou zpravu, jednou zniceny vlas uz nic a nikdo neslepi ... prirpavky sice mohou pomoci zlepsit vzhled, ale vlas jakozto mrtvou hmotu proste neslepi.

Ze by vlasy byly vsechmy roztrepene po cele delce se mi moc nechce verit. Zkus jich par nasbirat z kartace/hrebenu a pak se na ne podivej proti svetlu a uvidis ... je mozne, ze na jednom konci bude "vidlicka", To je normalni, vlasy se tak bezne trepi a potyka se s tim kazdy. Ale zbytek vlasu by mel zustat z vetsi casti netknuty ...

Je mozne, ze mas vlasy "jenom" suche diky nevhodne peci. Pak bych se vrhla na pouzivani kondicioneru, eventualne oleju (pozor, nutno vyzkouset, mohou nekterym lidem vysusovat!!) a to zejmena pokud pouzivas drogerijni pripravky. Casto obsahuji silikony (viz Top Tema o Silikonech), ktere vlas sice nejdriv opticky vylepsi, ale casto ho po case priserne vysusi ... tedy zkusit se preorientovat na bezsilikonovou peci.
Zda prirodni nebo chemickou, to uz je na tvem zvazeni, dobrym startovacim mustkem je Balea a Alverde, ovsem zejmena u Balei je nutne cist slozeni, aby tam preci jen nejaky ten silikon nebyl. Obe dve znacky najdes v DM drogerii za prijatelnou cenu (sampon i kondicioner oba do 100 Kc).

Vetsina kadernic ma bohuzel sklon trochu (vice) prehanet a clovek tak trochu nesmi zapomenout na to, ze i ony chteji v prve rade prodat ... samozrejme to neplati pro vsechny.

Ve foru najdes jiste spousty rad,m tipu pro peci, navody na domaci masky a dalsi prehrsel informaci a jsem si jista, ze nakonec objevis tu nejlepsi peci pro sve haro a budes se svoji ozdobou spokojeny Smile

At se ti u nas libi Smile
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď

Přejdi na: