První návštěvy a rozkoukávání se...
Jdi na stránku 1, 2  Další

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Dlouhevlasy.cz -> Jste u nás noví? Představte se, zeptejte se, uvolněte se :)
 Vložte téma mezi OblíbenéZobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Tervi
0-7
0-7

PříspěvekZaslal: ne březen 23, 2014 12:05 pm    Předmět: První návštěvy a rozkoukávání se... Citovat

Zdravím všechny přítomné a zvláště ty, kdo čtou můj příspěvek.
Vzhledem k tomu, že je tady tolik různých témat a dotazů a rad potrvá nějakou dobu než se v tom všem najdu.
Tak pro začátek... Třicet už mi dávno bylo a protože jsem celý život byla tak nějak přírodní a neřešila jsem moc jak péči o pleť, mejkapy a tak... tak ani vlasy neměly moc extra péči krom základního mytí a bohužel i barvení - jelikož jsem hodně zešedivěla a to dost brzy.

Včera jsem se rozhoupala poprvé místo barvy použít hennu. I proto, že poslední dobou moje oblíbené barvy stojí čím dál víc a zároveň jsou čím dál horší... nebo se mi to jen zdá...

Takže k té barvě (henně) bych toho ráda nastudovala víc. Hlavně co do barvivosti a kvality... (poprvé jsem koupila v drogerii Teta hnědou)
Taky bych ráda docílila nějaké hezké barvy vlasů. I přesto, že jsem šedivá.

Konkrétně mě teď napadá jediná otázka. Jak často můžu aplikovat hennu na palici? Je tam nějaký časový odstup jako u chemických barev? Tohle mi ani strejda Google nenašel...
Děkuji za vše Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Sidonie
ADMIN

PříspěvekZaslal: ne březen 23, 2014 1:58 pm    Předmět: Citovat

Vítej u nás Tervi. Henna je obsáhlé téma a máme tu na ni spoustu odbornic (snad i odborníků?). Než se pustíš do obsáhlého fóra Henna a hennování, zkus si projít kratší verzi důležitých poznatků v našem Top tématu o henně.
Příjemné čtení přeji a ať se ti tu líbí.

Sid

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Tervi
0-7
0-7

PříspěvekZaslal: ne březen 23, 2014 2:06 pm    Předmět: Citovat

Děkuji. Pomalu se začínám prokousávat tématy... a jak tak koukám a nestačím se divit kolik toho tady je...
Budu mít co dělat pěkných pár dloooooouhých večerů Razz
Titania
~ Strážkyně tématu ~

PříspěvekZaslal: ne březen 23, 2014 9:37 pm    Předmět: Citovat

Ahoj Tervi, taky Tě tu vítám! Taky jsem tohle fórum kdysi objevila kvůli tomu, že jsem přecházela z chemických barev na hennu Wink .
Než se prokoušeš tématama a příspěvkama ve fóru, tak základní odpovědi na Tvoje otázky: Hennu můžeš klidně na hlavu plácnout i dva dny po sobě, vlasům to neškodí, ale obvykle se doporučuje počkat tak tři dni, protože henna občas ještě pár dní po nabarvení "pracuje" a může trochu změnit odstín (většinou lehce ztmavne). A jinak v henna z Tety bude asi totéž, pro co se tady vžil název henna z DM (protože jako první tu značku začali prodávat tam) - a jestli barvíš šediny a ještě k tomu chceš hnědý odstíny, tak bych ji moc nedoporučovala. Jednak sice stojí pár korun, ale je jí strašně málo, jednak s barvicím efektem není nic moc. Ony obecně hnědý odstíny chytají hůř a rychlejc se vymývají, takže to chce fakt kvalitní hennu a hlavně indigo. Kamarádce, která nechtěla bejt šedivá, ale taky nechtěla bejt výrazně zrzavá, se asi nejvíc osvědčila kombinace henny Lush černé a hnědé, případně dvoufázové barvení /napřed henna, potom indigo.
Tervi
0-7
0-7

PříspěvekZaslal: po březen 24, 2014 10:32 am    Předmět: Citovat

Ahoj a děkuji Titania za prvotní rady.

Pravda, dost se v tom ještě plácám a ten nákup v Tetě byl spíše hec.
Dlouhá léta jsem barvila černou chemií a asi před dvěma lety jsem ji na radu kadeřnice (kterou jsem stejně dlouho neviděla) vyměnila za tmavě hnědou.

Původní barva mé hřívy byla nějaká hnědá s rezavými odlesky. S tou kupou šedin toho již nedocílím, ale zrz odstíny (pokud nebudu mít oranžovou palici) nebo do červena mi vůbec nevadí. Naopak mi přijde, že jen hnědá je dost fádní a měla bych i sama sebe nějak oživit. Zpět na černo se mi poslední dobou moc nechce.

Další nákup teprve budu realizovat a chci vybrat něco kvalitního, ale zároveň snadného na přípravu a cenově slušného.

Maličko jsem se vyděsila při pročítání pár témat jak se kuchtí kašička... a vedle toho je návod v krabičce totálně k ničemu Embarassed Smile
Titania
~ Strážkyně tématu ~

PříspěvekZaslal: po březen 24, 2014 1:39 pm    Předmět: Citovat

Tervi, neboj, ono s hennou to určitě nebude nudná jednolitá hnědá - ono přece jenom na šedivky to chytá jinak ( většinou víc do zrz), takže je pak hříva taková přirozeně promelírovaná. Já teda barvím čistou, takže až prošedivím fakt pořádně, tak možná budu těsně u hlavy do mandarinkova, ale v hnědých odstínejch je indigo, takže u Tebe by mandarinková hrozit neměla.
A jinak s cenama je to lehce ošidný, třeba Lush zní strašně draze, ale zase vystačí na víc hennování. Ovšem ono u hnědých odstínů není ani tak problém samotná henna (tj. ta zrzavá část), jako spíš sehnat dobře chytající indigo nebo směsku henna/indigo. Co tak vím, tak v tomhle jsou asi nejlepší ohlasy jednak na ten zmiňovanej Lush, jednak na Khadi.
Jinak já třeba ráda používám čistou hennu Lamda (alespoň tak se jí tu říká), ale co jsem tak četla ohlasy zdejších krásnovlásek, tak ty různý namíchaný směsky od týhle značky už zase tak úžasný nejsou. Takže Tobě bych ji doporučovala jedině v případě, že bys chtěla zkoušet dvoufázový barvení a sehnala si někde kvalitní indigo. Ale tohle už je fakt docela vyšší dívčí a asi bych na Tvým místě pro začátek zkusila spíš nějakou už namixovanou směsku. A dopředu varuju, že možná prvních pár hennování ani u kvalitní henny nebude mít tak výraznej barvicí účinek, jak by sis představovala, někomu začne henna líp chytat až s vrstvením (ala pak nějakým zázrakem chytá zpravidla líp i na odrosty, kde vrstvy nejsou - nebo alespoň tvoří přechody natolik plynulý, že to nepůosbí rušivě.
Ale jinak s tou hennou z Tety nás tu asi začínala většina, je holt taková nejdostupnější. A alespoň si člověk snadno ověří, jestli třeba nemá na hennu alergii a může ji bez problémů používat.
No, každopádně přeju pěkný studování témat a značek. Wink
Tervi
0-7
0-7

PříspěvekZaslal: so duben 05, 2014 10:20 pm    Předmět: Citovat

Děkuji za všechny rady...
A ještě mám asi jeden dotaz... teda nenašla jsem to v tématech (ale je jich mnoho a nechci zbytečně zakládat nové)
Je prosím někde téma o šamponech a henně?
Jen jsem se dočetla o tom, že ne se silikonem... a nějaké tipy na vhodné šampony?
Protože ke všemu od malička řeším lupy a ne každý šampon mi od nich pomůže...
Děkuji.
zetonek
~ Strážkyně tématu ~

PříspěvekZaslal: ne duben 06, 2014 9:22 am    Předmět: Citovat

Tervi napsal:
A ještě mám asi jeden dotaz... teda nenašla jsem to v tématech (ale je jich mnoho a nechci zbytečně zakládat nové)
Jen jsem se dočetla o tom, že ne se silikonem... a nějaké tipy na vhodné šampony?
Děkuji.

Záleží co komu sedne. Není žádný univerzální typ šamponu nebo rada co bude pro tebe to nejlepší. Důležité je, aby v něm nebyly silikony, ale jinak musíš vybrat šampon, co ti vyhovuje (ať chemický nebo přírodní nebo mix mezi nima). Přece jen každý máme jiné vlasy a výběr šamponu je hodně individuální.
Titania
~ Strážkyně tématu ~

PříspěvekZaslal: ne duben 06, 2014 9:22 am    Předmět: Citovat

Mně se těsně před hennováním nejvíc osvědčila lávová zem, kdysi mi v nějakým obchodě s přírodní kosmetikou poradili, že henna pak líp chytá, tak se toho držím. Ale na druhou stranu nějakej markantní rozdíl proti tomu, když si to umyju čímkoli jiným (teda šampony se silikonama nepoužívám nikdy, natož před hennou) jsem nepozorovala. Takže pokud se Ti nechce shánět lávovku, nějakej šetrnej přírodní či polopřírodní šampon to jistí - hlavně aby vyhovoval Tobě (a Tvojí pokožce hlavy).
A jestli jsi měla na mysli spíš šampon na vymejvání, tak tam se to dost různí - někdo vymejvá čistě vodou (ale třeba mě se tohle neosvědčilo, trvá to pak strašně dlouho), někdo jenom lehkým přírodním kondišem (jeden čas jsem to taky dělala, ale pak mi vlasy začaly u hlavy trochu moc plihnout), někdo šamponem (opět nějakej, kterej Ti vyhovuje - a tady dokonce někdo říká, že to radši bere silikoňákem, že má dojem, že mu to tu hennu na vlasech líp zafixuje, ale to jsem nezkoušela, moje vlasy na silikonový šampony reagujou blbě). Já to momentálně dělám tak, že si v dlani namíchám trošičku šamponu a hromadu kondiše a tím prodrbu u hlavy a pak ještě další hrst kondiše dám do dýlek - při týhle kombinaci se mi henna vymyje nejrychleji a mám ty vlasy takový nejhezčí, ani zplihlý, ani přesušený. Ale každý háro je jiný, takže držím palce při hledání toho, co nejvíc sedne Tobě. Cool
gaia136
41-80
41-80

PříspěvekZaslal: ne duben 06, 2014 1:12 pm    Předmět: Citovat

Tervi napsal:
Děkuji.

Skús lopúchový šampón. U nás sa dá kúpiť v 101 drogerie alebo v lekárni. Neviem síce nakoľko ti pomôže s lupinami, ale videla som to na kamarátke, ktorá si roky farbila vlasy chemickou čiernou farbou a práve tento šampón jej neskutočne zlepšil kvalitu vlasov.
Ja k henne okrem lopúchového šampóna používam úplne obyčajné - brezové, žihľavové a podobne. Niekedy to prestriedam s Alverde a Balea (kúpiš v DM) alebo najnovšie aj Garnier Ultra Doux, ktoré by mali byť tiež bezsilikónové a okrem toho krásne voňajú Very Happy
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď Jdi na stránku 1, 2  Další

Přejdi na: