Henna a svědící pokožka
Jdi na stránku 1, 2  Další

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Dlouhevlasy.cz -> Jste u nás noví? Představte se, zeptejte se, uvolněte se :)
 Vložte téma mezi OblíbenéZobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Vlčice gothic
8-20
8-20

PříspěvekZaslal: ne květen 11, 2014 1:50 pm    Předmět: Henna a svědící pokožka Citovat

Ahoj,
díky rychle mastící se hlavě, co už jsem si myla hlavu téměř denně až mě z toho už pěkně svědila palice jsem se rozhodla pro přírodní kosmetiku až jsem se dostala i k Henně, získala jsem vidinu dlouhých a hustých vlasů, 4x jsem si dávala obyč z DM a pohoda pak jsem si i koupila DM Henna šampon a koupila si lepší Hennu Hennecolor a podruhé zkusila s ní i spát jen místo igeliťáku jsem použila starou potravinářskou folii a ejhle šíleně mě svědila palice, trochu už i před aplikací tak koukám na ten DM šampon a ono tam víc parabenů než v mém starém chemickém šamponu Sad Tak, jsem se pustila do různých přírodních mytí, zkoušela jsem i med ale blbka jsem vzala pastový a ten ne a ne vymýt jen vodou se sodou ani žloutkem (zkouším odvykací kůru na šampon viz. http://virus.blog.cz/1211/nemyjte-si-vlasy-jeste-vam-za-to-podekuji?fb_action_ids=780782138599140&fb_action_types=og.likes&fb_source=aggregation&fb_aggregation_id=288381481237582)
No myla jsem si jí několikrát po sobě a docela si podráždila pokožku na hlavě ale už jsem měla v plánu si dát Hennu jen na chvíly, kdy má přítel trénink jednou za týden, tak jsem to riskla a že dodělám co jsem ještě měla z DM, měla jsem jí na hlavě jen dvě a půl hodiny a opět s potravinářskou folií a ještě přidala citron co jsem někde četla no a už mě zase šíleně svědí palice, hlavně vzadu na zátylku a cítím tam jakoby puchýřky ale přítel říká že nejsou vidět.
Tak teď nevím jestli jsem si nevypěstovala nějakou alergii na Hennu, což by mě hodně štvalo protože by se mi zhroutila má vidina hustějších vlasů, plánovala jsem se barvit každý týden..
A nebo jestli je to tou potravinářskou folií, jednou přes celou noc a podruhé s podrážděnou pokožkou?
Plánuji si teď koupit Khadí Hennu, a zkusím zas jen pytlík ale nevím jestli nemám s tím raději tak 14dní počkat?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Harik
1201-2400. Guru II. kategorie

PříspěvekZaslal: ne květen 11, 2014 3:11 pm    Předmět: Citovat

Hele já nevim...mně henna pokožku vždycky uklidní a nárazově se mi zrychlí růst vlasů. Myslím, že máš možná jenom citlivější kůži, že jsi to nechala dlouho nebo ten citron mohl zlobit.
Možná se na chvíli vzdej experimentů a najeď na nějaký jemný (dětský) šampón. Za mě třeba Mixa baby. Vůbec nedráždí, nevoní, nemá silikony.
Vlčice gothic
8-20
8-20

PříspěvekZaslal: ne květen 11, 2014 4:53 pm    Předmět: Citovat

No ono nejde o experimenty, nechci na hlavu už žádnou chemii, ta je mimochodem i v dětských šamponech...Koupila jsem si Ajurvedský šampon, který je výborný a taky zjišťuji že žloutkem jdou krásně umýt vlasy.
Ale už po druhé po použití Henny mě svědila hlava a podruhé se to druhý den zklidnilo, jde o to jestli někdo nemá zkušenosti že by to bylo z té potravinářské folie, na foru tuším z roku 2008 psali nějaké holky že jim taky svědila hlava dycky po Hennování ale už nepsali o tom jestli dále pokračovali nebo už ne.
wensdy

PříspěvekZaslal: ne květen 11, 2014 6:45 pm    Předmět: Citovat

Henna není takovej zázrak. Obzvláště, když se to s ní přehání, tak vysušuje. Což mi i sedí na popis (svědění hlavy). není potřeba s ní barvit častěji, než s chemickou barvou (tedy jednou za šest až osm týdnů). Ryze přírodní kosmetika také vysušuje. Zkusila bych na to plácnout bílý jogurt (klasický zrající, ne ze škrobu)a dala bych pokožku odpočinout
Vlčice gothic
8-20
8-20

PříspěvekZaslal: ne květen 11, 2014 6:56 pm    Předmět: Citovat

wensdy napsal:
Henna není takovej zázrak. Obzvláště, když se to s ní přehání, tak vysušuje. Což mi i sedí na popis (svědění hlavy). není potřeba s ní barvit častěji, než s chemickou barvou (tedy jednou za šest až osm týdnů). Ryze přírodní kosmetika také vysušuje. Zkusila bych na to plácnout bílý jogurt (klasický zrající, ne ze škrobu)a dala bych pokožku odpočinout

No já si jí dávám po týdnu hlavně proto aby mi zesílily mé tenoučké vlasy, protože Henna má vlas obalovat ale zase se prý vymývá a mě se dost mastí vlasy a s mytím skoro denně, mi vlasy moc nezhoustnou při aplikaci jen jednou za měsíc :/
wensdy

PříspěvekZaslal: ne květen 11, 2014 7:10 pm    Předmět: Citovat

myji každý druhý den. Vlasy mám jemné, barva se nevymývá, ale používám jen čistou hennu. henna vlas obalí, ale zas tak na objemu ty vlasy nenabydou- je to opravdu velmi, velmi tenký obal. Barvím jednou za dvaapůl až tři měsíce. Víc mé jemné vlasy nevydrží, začnou se lámat
Vlčice gothic
8-20
8-20

PříspěvekZaslal: ne květen 11, 2014 7:24 pm    Předmět: Citovat

wensdy napsal:
myji každý druhý den. Vlasy mám jemné, barva se nevymývá, ale používám jen čistou hennu. henna vlas obalí, ale zas tak na objemu ty vlasy nenabydou- je to opravdu velmi, velmi tenký obal. Barvím jednou za dvaapůl až tři měsíce. Víc mé jemné vlasy nevydrží, začnou se lámat

Aha, to mě nenapadlo že by se mohli začít lámat :/
No ještě jsem si vzpomněla že jak teď tak i před týdnem jsem byla docela nastydlá a víc se potím, jestli to není tím zapařením?
Díky za radu asi Tě napůl poslechnu a udělám kompromis, počkám a pak zkusím Khadí Hennu s amlou a jatrophou a uvidím co to udělá Smile
wensdy

PříspěvekZaslal: ne květen 11, 2014 7:30 pm    Předmět: Citovat

Já henování každý týden nezakazuji, jen bych to prostě zkusila. Polevit, pokožku zhydratovat, co to udělá. Zvolnění určitě není žádná tragédie. Při správném dávkování henna vlasy naopak v růstu podporuje - proto u ní zůstávám. Vlasy v koutcích a dole na temeni, které se hodně lámaly a nedorůstaly valných délek (jsou příliš tenké) po správných dávkách hrdě konkurují ostatním vlasům (a i to zvedne objem Smile )
Titania
~ Strážkyně tématu ~

PříspěvekZaslal: po květen 12, 2014 12:38 pm    Předmět: Citovat

Souhlas s Wensdy, že na jemný vlasy je z dlouhodobýho hlediska hennování každej tejden docela záhul, méně je někdy více. Přece jenom s tím kořínkem jemnýho vlasu toho henna zase až tak moc neudělá, a když se budeš vlas snažit soustavně obalovat a nedáš mu dost času na částečný vymytí, mohlo by to od nějaký tíže na ten kořínek prostě moc. Ale zase když to uděláš párkrát po tejdnu v začátcích, žádná trága to nebude. Nicméně dlouhodobě bych to i při tvojí frekvenci mytí viděla tak na jednou za čtrnáct dní až za měsíc. Ona když se henna navrství, tak už se tak strašně nevymývá.
A k tomu svědění - ono se na tom může podepsat spousta věcí. U mě například i momentální nálada pokožky hlavy - prostě někdy hennuju, stejná henna, stejný ingredienci a víceméně stejný poměry, a palice má prostě blbou náladu a svědí (a ten pocit puchejřků znám). A jindy naprostej klídek. Totéž platí o mytí - v podstatě čímkoli. U toho, cos tady vylíčila, mi přijde, že ta pokožka byla prostě podrážděná už předtím, a to pak stačí málo, třeba i ten citron. Alergie na hennu ovšem existujou taky, ale připadá mi, že jsou celkem vzácný, daleko častějc lidi blbě reagujou třeba na indigo v hnědý henně. Každopádně bych teď zkoušela zklidňovat a aspoň čtrnáct dní bych si dala od henny a od zapařování hlavy pokoj - a snažila se mejt co nejšetrněji (což děláš Wink ) Mně se třeba z přírodních věcí jako nejšetrnější věc nejvíc osvědčuje vajíčko s trochou medu a citronu (ale asi i samotný vajíčko by stačilo), případně práškový shikakai (někdy přidávám trochu amly). Ajurvédskej šampon taky fajn, ale jak je tam víc těch složek, může některá z nich dělat neplechu (co vím, tak se někdy přidávají třeba mýdlový ořechy, který spostě lidem seděj, ale moje pokožka hlavy se ošklíbá). A třeba sodu moc nemůžu ani v nízký koncentraci, dráždí mě víc než spousta chemických/polochemickejch šamponů. Prostě - každá hlava má svoje chutě.
A jak radila Wensdy ten jogurt - tak se přidávám, taky mi hezky hydratuje a zklidňuje.
wensdy

PříspěvekZaslal: po květen 12, 2014 12:46 pm    Předmět: Citovat

Já jenom k tomu pocitu puchýřků. vypozorovala jsem, že když mám rozšířené póry (což před jenováním většinou předem nezjistím), tak se henou ucpou. takže mám pak rezavé tečky. ty na obličeji po vykoupání prostě vymačkám. teoreticky se to může udělat i mezi vlasy, ale tam člověk prostě nevidí
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď Jdi na stránku 1, 2  Další

Přejdi na: