|
✿
|
Autor |
Zpráva |
adriannehlink 0-7

|
Zaslal: pá srpen 01, 2014 8:50 am Předmět: henna na cerne vlasy |
|
|
ahoj, jsem tu nova, asi 5 let se barvim chemickymi barvami na cerno takze vlasy mam dlouhe ale suche a docela znicene.. chtela bych prejit na hennu, procitala jsem tady ty vlakna ale vubec jsem nepochopila jak se to vsechno micha dnes jsem byla v rossmanu a videla jsem hennu na cerne vlasy, poradil by mi prosim nekdo? podrobne prosim? dekuji za rady  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Meadow ***moderátorka a Strážkyně tématu***

|
Zaslal: pá srpen 01, 2014 10:14 am Předmět: |
|
|
Ahoj!
Henna je prášek, který rozmícháš s vodou (teplou) a případně olejem (aby se zabránilo vysušování) na kaši a naneseš na vlasy. Konkrétní množství ingrediencí záleží na tvých vlasech. Čím jsou hustší a delší, tím víc kaše potřebuješ. Když ale chceš jen dobarvit odrosty, potřebuješ (logicky) méně. Takže nutno vyzkoušet. Já tedy nikdy nebarvila, používala jsem "bezbarvou hennu", tj. bylinku jménem cassia, ale postup a množství bych řekla že jsou podobné. Na jemné a ne příliš husté vlasy dlouhé cca do půlky zad mi stačila půlka krabičky, jedna lžíce oleje (dávala jsem olivový) a pak doředění do kaše vodou. Když to naplácáš na hlavu, zakryješ to igelitem (potravinová fólie, sáček apod.) a na to ručníkem nebo nějakou starou čepicí. Starou proto, kdyby stékala barva, tak aby ti nebylo líto, kdyby se čepice obarvila. Pak to necháš působit. Hodinu, dvě, tři, přes noc... Nutné vyzkoušet, co komu sedí. S hennou je vždycky spojeno experimentování.
Jinak čistá henna barví do zrz. Pokud chceš zachovat tmavou/černou barvu, můžeš zkusit koupit nějakou směs s indigem (to je pravděpodobně to, o čem píšeš) a nebo zkusit dvoufázové barvení na černo - nejdřív obarvit hennou na zrz a pak indigem do černa. Dává to prý lepší výsledky. Ale indigo se víc vymývá jak henna, tak je nutné s tím počítat.
Jinak zkus pročíst toto: http://dlouhevlasy.cz/top-tema/top-tema-henna-a-hennovani.html Tady je vše důležité tak nějak pohromadě. _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
 |
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|