|
|
✿
|
| Autor |
Zpráva |
Tyrkysová 21-40

|
Zaslal: pá únor 10, 2012 5:21 pm Předmět: |
|
|
Když jsem jednou spala (bylo mi nějakých 16), malej bráška (tenkrát skoro 5) si vzal nůžky a na hlavě zezadu vystříhal kolečko (tam co se dělá turbínka , prostě střed). Musela jsem na ježka. Vlasy byly pod lopatky a já strašně brečela. Bratr se obhájil tím, že chtěl, abych vypadala jako on aspoň mám nějaký schovaný na památku, dneska se tomu už směju. Nebejt tak mladej, byl by tenkrát skopnutej ze schodů  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Caithlin ***moderátorka***

|
Zaslal: pá únor 10, 2012 5:36 pm Předmět: |
|
|
| Pokud to ta kolegyně myslela opravdu jenom jako vtip, tak mi to nepřijde jako nic špatného (teda vadilo by mi spíš, že mi šermuje nožem u obličeje). |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Philogia 601-1200. Guru III. kategorie

|
Zaslal: pá únor 10, 2012 10:36 pm Předmět: |
|
|
| Tyrkysová napsal: | Když jsem jednou spala (bylo mi nějakých 16), malej bráška (tenkrát skoro 5) si vzal nůžky a na hlavě zezadu vystříhal kolečko (tam co se dělá turbínka , prostě střed). Musela jsem na ježka. Vlasy byly pod lopatky a já strašně brečela. Bratr se obhájil tím, že chtěl, abych vypadala jako on aspoň mám nějaký schovaný na památku, dneska se tomu už směju. Nebejt tak mladej, byl by tenkrát skopnutej ze schodů  |
No to by mě trefil šlak Moje mladší sestra odjakživa věděla, že dovolit si může dovolit kde co a projde jí to (kopání, kousání, škrábání,...), ale že vlasy teda NE. Respektive prostě hlava a cokoli, co z ní visí, ne. Od dětství trpím velmi silnými bolestmi hlavy - na jejich spuštění stačí třeba i úplně lehoučký úder do hlavy - takže v tomhle byla mamka opravdu nekompromisní. A ségra věděla, že kopání do holeně, kousání (že jsem měla ještě dva dny na ruce obtisky zubů) a spousta dalších věcí projde, ale na hlavu nesmí, to by mamka velmi rázně zakročila. Tak si tak říkájm, že asi všechno zlé je opravdu k něčemu dobré  _________________
 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|
coma 161-320

|
Zaslal: út únor 14, 2012 6:18 pm Předmět: |
|
|
| Tyrkysová napsal: | Když jsem jednou spala (bylo mi nějakých 16), malej bráška (tenkrát skoro 5) si vzal nůžky a na hlavě zezadu vystříhal kolečko (tam co se dělá turbínka , prostě střed). Musela jsem na ježka. Vlasy byly pod lopatky a já strašně brečela. Bratr se obhájil tím, že chtěl, abych vypadala jako on aspoň mám nějaký schovaný na památku, dneska se tomu už směju. Nebejt tak mladej, byl by tenkrát skopnutej ze schodů  |
Já jsem jednou jak jsme byli malí bráchovi ostříhala úplně krátkou zubatou ofinu, protože chtěl vypadat jako Večerníček  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|
KrejcovaGabriela >RADA STARŠÍCH<

|
Zaslal: po březen 05, 2012 4:19 pm Předmět: |
|
|
Tohle sice nebyl fyzický útok úmyslný, ale...
Před pár dny se mi stalo, že jsem jela s přítelem enkem v noci z hospody a jak to tak bývá, každý druhý byl lehce připitý. Když jsme dojeli na zastávku, jeden pán vystupoval a když jsem ucítila tlak na hlavě a podívala jsem se po původci, všimla sem se, že se moje vlasy zachytily kamsi tomu vystupujícímu pánovi a on mě táhnul za sebou... ani nevím, jestli mě vymotal pán, když si toho všiml, nebo přítel, ale bylo to dost děsivý
Vlasy ale žádnou ztrátu naštěstí nezaznamenaly  _________________ Prave mam amnezii a zaroven deja - vu. Myslim, ze jsem na to predtim zapomnel. (Steven Wright) |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Kvetinka06 1201-2400. Guru II. kategorie

|
Zaslal: po březen 05, 2012 6:07 pm Předmět: |
|
|
| coma napsal: | | Tyrkysová napsal: | Když jsem jednou spala (bylo mi nějakých 16), malej bráška (tenkrát skoro 5) si vzal nůžky a na hlavě zezadu vystříhal kolečko (tam co se dělá turbínka , prostě střed). Musela jsem na ježka. Vlasy byly pod lopatky a já strašně brečela. Bratr se obhájil tím, že chtěl, abych vypadala jako on aspoň mám nějaký schovaný na památku, dneska se tomu už směju. Nebejt tak mladej, byl by tenkrát skopnutej ze schodů  |
Já jsem jednou jak jsme byli malí bráchovi ostříhala úplně krátkou zubatou ofinu, protože chtěl vypadat jako Večerníček  |
Večerníček .. .ach tie detské vzory .... kedysi možno ... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Lanevra 21-40

|
Zaslal: st březen 07, 2012 1:13 am Předmět: |
|
|
Zdravím
Že mi někdo občas bez dovolení sáhne do vlasů, to jsem už zvyklá, ovšem tohle jsou děsivé příběhy. Teď se začnu bát snad i těch malých dětí, co mně považují za princeznu.
Já mám s tímhle asi jen dvě zkušenosti, jednu starou, to bylo spíš psychické a jednu novou, už přímo fyzickou, i když neškodnou.
Když mi bylo patnáct, to jsem měla vlasy tak do půl zad, tak jsem ležela v Motole. Vyskytli se tam vši, jednu holku tam dokonce na krátko ostřihali, což jsem se dověděla až později. Všichni museli jít na prohlídnutí hlavy sestrami. No a v mých vlasech (prý) jedna ze sester našla hnidu. Už brala do ruky strojek, že to musí dolů a pak umýt šamponem proti vším. Já na to povídala že to přeci nemůžou udělat bez rodičů, na což mi řekla že se jedné o hygienický problém nemocnice a že do toho rodiče nemají co mluvit. Naštěstí se druhá sestra zželela a prohlídla mně znovu. Ta už samozřejmě nic nenašla, takže buď ta hnida vůbec neexistovala a nebo to byl jenom lup případně nějaký cucek. Tehdy mi ani tak nešlo o vlasy, nějak jsem si neuvědomovala že můžou dorůst a že jsou už docela dlouhé, ale o ten fakt že by mně stříhala a nebyl při tom nikdo, koho znám.
A pak nedávno jsem seděla na lavičce v obchodním domě. Ochomejtali se tam kolem dva tak dvanáctiletí kluci a samozřejmě rovnou ke mně. Nejdřív začala po mě foukat papírky z brčka. To jsem ještě snesla bez většího zlobení, jen jsem si tak mumlala že by si je měli rodiče hlídat. Pak ke mě jeden přiskočil a trhnul mě za culík. Tak jsem vyletěla a pleskla mu pohlavek, že doma takoví asi ještě nikdy nedostal. Načež kde se vzala, tu se vzala, z ženské co mi seděla přímo za zády se vyklubala jeho matka, které na mně začala řvát. Nakonec to dopadlo tak, že jsem byla hlídačem vyvedena ven z obhoďáku.
Já vím že malé děti se bít nemají, ale rodiče na ně mají dohlížet a hlavu jsem mu neurazila.
A pak mi samozřejmě pravidelně atakuje hlavu můj ptáček, žačice. Nejen že jsem její "manželka", jsem samozřejmě i pohybliví, multifunkční šplhací strom s dlouhou liánou vzadu. Moc dobře ale ví, že na hlavu a vlasy nesmí, tak vždycky jen jednou za čas zkouší štěstí a pak samozřejmě miluje když si rozhodím vlasy na opěradlo křesla a ona může přeskládávat pramínky.
Hups, jsem se trochu rozepsala, pardon. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|
*Housenka 1201-2400. Guru II. kategorie

![]()
|
Zaslal: st březen 07, 2012 7:22 am Předmět: |
|
|
| Lanevra napsal: |
Když mi bylo patnáct, to jsem měla vlasy tak do půl zad, tak jsem ležela v Motole. Vyskytli se tam vši, jednu holku tam dokonce na krátko ostřihali, což jsem se dověděla až později. Všichni museli jít na prohlídnutí hlavy sestrami. No a v mých vlasech (prý) jedna ze sester našla hnidu. Už brala do ruky strojek, že to musí dolů a pak umýt šamponem proti vším.
|
Tak z té představy mě normálně mrazí. Že by měl člověk dlouhé vlasy a najednou na ně někdo vezme strojek a ostříhá Já teda když jsem měla (ve školce) vši, maminka vždycky vzala Orthosan a žádné stříhání se nikdy nekonalo  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Lanevra 21-40

|
Zaslal: st březen 07, 2012 6:02 pm Předmět: |
|
|
| Sestra byla asi z roku raz dva kdy se ještě musela hlava vyholit dohola a omýt octem, aby se člověk zbavil vší, nebo já nevím. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|
poppy 601-1200. Guru III. kategorie

|
Zaslal: st březen 07, 2012 7:21 pm Předmět: |
|
|
| Lanevra napsal: | | Sestra byla asi z roku raz dva kdy se ještě musela hlava vyholit dohola a omýt octem, aby se člověk zbavil vší, nebo já nevím. |
ale treba uznať, že je to celkom rýchly spôsob ako sa zbaviť vší ja som mala vši asi v 22, netuším, kde som ich chytila. Vtedy boli tuším dosť rozšírené po školách v Bratislave, ale ako to preliezlo na mňa... netuším. No čo si budeme hovoriť vlasy po pás som strihať odmietla, tak som denne umývala, vyčesávala, používala asi tri rôzne odvšivovacie prostriedky, k tomu laky na vlasy a tužidlo (vši neznášajú chémiu) ... po dvoch - troch týždňoch som mala pokoj
Dnes uvažujem, či by ich nevydusila henna  _________________
 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|